Oslo’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Lezzet

Dünyanın en mutlu ülkelerinden birine, Norveç’e doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Oslo’da Ne Yenir , Ne İçilir? ’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Norveç’in başkenti Oslo, ülkenin geleneksel yemeklerini deneyimleyebileceğiniz akla gelen ilk adres.. Kentte yer alan restoran ve kafelerde, birbirinden lezzetli Norveç yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

Oslo’da asla aç kalmayacağınızın garantisini verebiliriz. Çünkü kent, dünya mutfağından lezzetler sunan restoranlarıyla da oldukça ünlü…

# Oslo’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Lefse

Lefse

Patates süt ve kremanın muhteşem birleşiminden ortaya çıkan Lefse, harika bir lezzet. Yumuşak kıvamdaki bu lezzetin görünümü de yassı ve ince bir ekmek şeklinde. Kentin en popüler yiyeceklerinden biri.

2- Farikal

Farikal

Norveç’in yöresel yemekleri arasında ilk sırada gelen Farikal, kentte mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

Koyun eti kullanılarak hazırlanan bu yemeğin en önemli özelliği etin yumuşacık bir hal alana kadar güveçte pişirilmesi. Diğer yandan bu yemeğin içerisinde lahana, buğday unu ve pek çok baharat yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Somon Füme

Somon Füme

Oslo’nun elbette ki en ünlü yiyeceği Somon füme.. Somon balığı Norveçliler için neredeyse ekmek kadar önemli.

Diğer yandan somon füme, kentte hemen her öğün tüketebileceğiniz atıştırmalıklardan biri haline gelmiş. Özellikle de sandviçlerin içerisinde bol bol rastlayabilirsiniz..

4- Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Kuzu ya da koyun kaburgasından yapılan bir başka lezzet de Pinnekiott.. Oslo’da kutlanan tüm özel günlerde görebileceğiniz bu yemek özellikle Noel zamanı pek çok restoranın spesiyali haline geliyor. Yanına mutlaka patates eklenirken çoğunlukla birayla birlikte tüketiliyor.

5- Moose

Moose

Kent restoranlarının lezzet bombası ana yemeklerinden biri olarak gösterebileceğimiz Moose, turistler için Oslo’da ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor. İçerisinde kuzu eti, cheaddar peyniri ve farklı sebzelerinden yer aldığı bu lezzetli yemeği denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

6- Leverpostei

Leverpostei

Mantar ve turşuyla çeşitlendirilen Leverpostei yemeğinin ana maddesi elbette ki kırmızı et. Bu lezzetli açık sandviçleri, Oslo’da hemen her restoranda sipariş verebilirsiniz. Tadı ise oldukça lezzetli. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Sodd

Sodd

Bizdeki sulu köfte yemeğine oldukça benzeyen Sodd yemeği, Oslo’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran ülkenin geleneksel lezzetlerinden biri.  Çorba olarak anılsa da bizce tam bir ana yemek sodd.. İçerisinde patates, havuç ve koyun etinden yapılmış minik köfteler yer alıyor. Oldukça da lezzetli. Denemenizi tavsiye ederiz.

8- Krumkaker

Krumkaker

Tatlı krepler olarak tarif edebileceğimiz Krumkaker; içerisinde un, tereyağı, yumurta, şeker ve krem bulunduran lezzetli mi lezzetli bir tatlı alternatifi…

Norveç’te oldukça ünlü olan bu tatlı yapımında kullanılan desenli makineler ise yoğun ilgi görüyor. Krumkaker’in içerisine isteğinize göre reçel ve çikolata da ekleyebiliyorsunuz. Denemenizi tavsiye ederiz.

9- Ravent Turta

Ravent Turta

Kent geziniz sırasında canınız bir kahve-tatlı çekti ve Oslo’da ne yenir diye düşünüyorsanız hemen bir kafeye oturup Ravent turtasından sipariş etmenizi tavsiye ederiz.

Kentin en sevilen tatlılarından biri olan ravent içerisinde un, şeker ve yumurtadan yapılan oldukça lezzetli bir turta hamuru ve isteğe bağlı olarak çeşitlendirilen çilek ve elma gibi meyveler yer alıyor. Mutlaka deneyin!

10- Mjöd

Mjod

Bölgeye özgü alkol çeşitlerinden birinin tadına bakmak isterseniz Mjöd, tavsiye edeceğimiz içkilerden biri.

Bir tür şarap olan bu alkollü içecek, ülkede bal şarabı olarak anılıyor. Tatlı bir şarap olmasına karşın etkisi ise oldukça kuvvetli. İçerken dikkatli olmak da fayda var.

*Oslo Gezilecek Yerler için..

Oslo’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

“Oslo’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Lezzet” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin