Okinawa’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Nefis Lezzet

Japonyanın adalarından biri olan Okinawa’da sushi dışında yiyebileceğiniz geleneksel tatları sizler için derledik.

” Okinawa’da ne yenir , ne içilir? ” isimli yazımızda sizler için ülkenin birbirinden lezzetli yemeklerini inceledik.

#1 Okinawa’da Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Okinawa Soba

Okinawa Soba

Okinawa’ya özgü bu yemekte, erişteler domuz eti ve soya sosuyla birleştirilerek yapılıyor. İçerisinde doğranmış yeşil soğan ve zencefil bulunan bu lezzetli yemek adanın en sevilen yemeklerinden biridir.

2- Rafute

Rafute

Domuz kaburgasından yapılan rafute,domuz eti yemenizde bir sakınca yoksa deneyebileceğiniz yemeklerden biridir.

3- Umi Budo

Umi Budo

Su yosunu olarak bilinen umi budo,ülkede yemeklerin yanında sıklıkla tercih edilmektedir. Soya sosuna batırılarak yenilen bu yosunlar yeşil görüntüsüyle farklı gelse de sağlıklı olmasıyla biliniyor

4- Sukugarasu

Sukugarasu

Suku balıklarının küp tofuları üzerinde servis edildiği sukugarasu,hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle oldukça seviliyor.

5- Tempura

Tempura
Tempura soslu karides

Japonlara özgü bir kızartma türü olan tempurada genellikle deniz mahsulleri kızartılıyor. Susam yağında kızartılan yiyecekler hafif ve lezzetli oluyor.

6- Sata Andagi

Sata Andagi

Okinawa’ya özgü donutlar olarak bilinen sata andagi,minik hamurlardır. Tuzlu veya tatlı olarak tercih edebileceğiniz bu hamurlar ülkede sıklıkla tercih edilen sokak lezzetlerinden biridir.

7- Sweet Potato Tart

Sweet Potato Tart

Tatlı patateslerin soğan ve peynirle birlikte karıştırılıp tart içerisine eklendiği bu lezzetli tarif oldukça seveceğiniz yemeklerden biri. Hamur işinin en güzel halinde sunulduğu bu tadı denemenizi öneriyoruz.

8- Chinsuko

Chinsuko

Chinsuko kurabiyeleri Asya ülkelerinde oldukça popülerdir. Japonya ve Okinawa’da birçok markette ve kafede bulabileceğiniz bu kurabiyelerin tadına tazeyken bakmanızı öneriyoruz.

9- Salt Ice-Cream

Salt Ice Cream

Farklı abur cubuklarıyla bilinen Japonya’da deneyebileceğiniz farklı bir diğer tatsa tuzlu dondurmadır. Bu tadın nasıl olduğunu denerseniz düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. 🙂

10- Awamori

Awamori

Pirinç ve şeker kamışı koyularak yapılan bu içki oldukça ağır alkollü tatlardan biridir. Aynı zamanda farklı bir kokuya sahip olan bu içki yanında bir kova buz ve soğuk suyla birlikte servis ediliyor.

11- Habushu

Habushu

Awamori’nin bir farklı haliyse habushudur. Okinawa’ya özgü olan bu içecek içerisinde çıngıraklı yılan bulunuyor. Oldukça ürkütücü olan bu içeceği farklı tatlara açıksanız deneyimleye bilirsiniz.

*Okinawa’da gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Okinawa’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin