Nevşehir’in Yöresel Yemekleri | 8 Süper Lezzet

İç Anadolu Bölgesi’nin en çok ziyaret alan şehirlerinden Nevşehir’e bu sefer yöresel yemeklerini tatmak için gidiyoruz.

Nevşehir’in yöresel yemekleri denince aklımıza ilk gelen yemek testi kebabı oluyor. Testi kebabı ve daha birçok unutamayacağınız lezzetleri yazımızda derledik.

Nevşehir’in Yöresel Yemekleri

Listenin ilk sırasında;

1- Testi Kebabı

Testi Kebabı

Dana eti domates, yağ ve baharatlar ile harmanlanıp testinin içine koyulur. Önceden hazırlanan köz ateşine gömülüp yavaş yavaş pişmeye bırakılır. Testinin üzerine kapatılan hamurdan etin piştiği anlaşılabiliyor. Nevşehir’den bu lezzetli yemeği yemeden dönerseniz çok şey kaybetmiş olursunuz bizden söylemesi.

1.1 Sofra Restorant 

testi kebabi

Sofra Restorant Nevşehir’de testi kebabını en güzel yapan yerlerden biri. Nevşehir’in yerlilerinden kime sorsanız sizi bu restorana yönlendiriyor. Testi kebabının yanında çorba, pilav, salatasıyla sizi doyumsuz bir lezzet şöleni bekliyor.

Adres : Kayseri Caddesi No: 25 | Urgup/Nevsehir 

Telefon :  0 384 341 43 33

2- Soğanlama

soganlama

Nevşehir’e özgü soğanlama, yapması zahmetli olmayan fakat doyurucu bir yemektir. İri doğranmış soğanların hamurla birleşmesiyle ortaya çıkan bu yemeği Nevşehir’e yolunuz düştüğünde denemenizi tavsiye ediyoruz.

3- Ayva Dolması

ayva dolmasi

Nevşehir’in yöresel yemekleri arasında bu sefer farklı bir lezzet karşılıyor bizi. İçi oyulan ayvaların kıyma ve düğü ile doldurulmasıyla pişirilen yemek, hem tatlı hem tuzlu tadını aynı lezzette buluşturuyor.

4- Düğü Çorbası

dugu corbası

Soğan, yağ ve salça karışımına eklediğimiz bulgurlar hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.. Kış mevsimine içinizi ısıtacak nefis bir çorba; düğü çorbası. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

5- Köftür 

koftur tatlisi

Nevşehir bağlarında yetiştirilen üzümlerden yapılan bir tatlı çeşidi. Üzüm suyu, nişasta, unla yapılan tatlı kurutulduktan sonra dilimlenir ve servis edilir. Köftür, bir fincan kahvenin yanında ikram etmek için harika bir alternatif olabilir.

6- Nevşehir Tavası

Nevşehir Tavası

Tavanın en altına serilen biberlerin üzerine kuşbaşı etlerin dizilmesiyle fırında 1-1.30 saat pişirilen yemek, Nevşehir’in yöresel yemekleri listesinin vazgeçilmezleri arasındadır. Nevşehir tavayı yemeden Nevşehir’e gittim dememelisiniz.

6.1 Haliçi Tavacı Mustafa

Herkesin sıklıkla tercih ettiği, Nevşehir tavayı en güzel yapan restoranlardan biri olan Haliçi Tavacı Mustafa; yemeğin yanında gelen mezeler ve ikramlarla harika bir hizmet sunuyor. Fiyatlarıyla ziyaretçilerden tam not alan restoranı Nevşehir’e gittiğinizde tercih etmenizi öneririz.

Adres : Sümer Mahallesi, 8. Blok, 50040 Nevşehir Merkez/Nevşehir

Telefon :  (0384) 213 61 80

7- Sızgıt

sızgıt

Küçük küçük doğranmış etlerin, etin yağı ile kavurduktan sonra kurutulmasıyla ortaya çıkan soğuk bir atıştırmalıktır. Etin daha uzun süre saklanabilmesi için de bu yönteme başvurulur. Başka yörelerde kavurma adıyla karşımıza çıkan yemek Nevşehir’de sızgıt adıyla biliniyor.

8- Ağpakla 

nevsehir agpakla

Kapadokya mutfağının olmazsa olmazı et yemekleri… Nevşehir yöresinde etli kuru fasulyeye ağpakla denir ve lezzeti bambaşkadır. Beyaz fasulye ve dana eti çömleğe konulur ve gömüldüğü yerde ağır ağır 3-4 saat pişirilir. Bu ağızları sulandıran nefis lezzeti denemeden dönmeyiniz.

Nevşehir’in yöresel yemeklerini tatmadan dönmeyin diye sizler için bir liste hazırladık. Sizin de Nevşehir gezinizde unutamadığınız lezzetler varsa bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

“Nevşehir’in Yöresel Yemekleri | 8 Süper Lezzet” üzerine 2 yorum

  1. Nevşehir’de yapilan mantı da diğer yörelerden sunumuyla farklılık gösterir. Mantılar kayseri mantısından biraz daha irice ve kıyması daha bol olur. Yaninda kemikli etle yapılmış nohut yemeği ile servis edilir.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin