Nepal’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Nefis Lezzet

Nepal mutfağı, etnik kökene, kültürel çeşitliliğe ve coğrafyasına dayanan çeşitli yemek kültürlerinin sentezinden oluşan zengin bir mutfaktır.

Nepal’in birbirinde lezzetli yemekleri genellikle pirinç ağırlıklı ve köri soslu oluyor. Baharatlar ise daha az miktarda ve farklı farklı kullanılıyor.

Nepal’de ne yenir , ne içilir başlıklı yazımızda şehirde mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

#1 Nepal’de Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Samaybaji

Samaybaji

Nepal’de yaşayan Newar cemaatinin otantik geleneksel yemeği Samay Baji, dövülmüş pirinç, mangalda pişirilmiş Chhwela, kızarmış yumurta, siyah soya fasulyesi ve baharatlı patates gibi pek çok besin öğesinden oluşuyor ve ülkenin en zengin yemeklerinden biri.

2- Thukpa

Thukpa

Japon çorbası olarak bilinen Thukpa, Nepal’de de sıklıkla tüketilen başlangıç yemeklerinden biri. Soya sosu veya miso ile tatlandırılmış yemeğin sevenleri ise bir hayli fazla. İçerisine isteğe bağlı erişte, domuz eti ve yosun konulan bu yemek, değişik lezzetlerden biri..

3- Balık

Nepal Balık

Nepal’de balık en çok tüketilen et çeşitlerinden biri. Denizden taze çıkış balıkların özenle pişirildiği Nepal mutfağında, balığa çok önem veriliyor. Ülkenin hemen her restoranında bulabileceğiniz bu yemeği denemenizi tavsiye ederiz.

4- Sekuwa

Sekuwa

Nepal’in geleneksel yemeklerinden biri de Sekuwa… Tercihe bağlı olarak değişen domuz eti, kuzu, keçi veya tavuk kullanılarak yapılan bu yemek, Nepal’de oldukça popüler ve halk tarafından sıklıkla tüketiliyor.

5- Haku Chhoila

Haku Chhoila

Tavuk etinin parçalara ayrılmasından sonra domates, soğan ve pek çok baharat eklenerek pişirilmesinden oluşan Haku Choila, Nepal’de yer alan hemen her restoranda servis edilen bir ana yemek. Tadını yadırgamayacağınız bu lezzeti iç rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

6- Pirinç Şarabı

Pirinç Şarabı

Yüksek alkol oranına sahip Pirinç Şarabı, gayet hafif içimli bir içecek olarak Nepal’in hemen her yerinde tadabileceğiniz, ülkeye özgü alkol çeşitlerinden biri. Pilavlık beyaz pirinçten yapılan bu içeceğe Hindistan’da sonti ismi verilmiş. Yine de içerken dikkatli olmakta fayda var. 🙂

7- Tongba

Tongba

İçeriği darıdan oluşan Nepal’in milli içeceği Tongba, bölgede en çok tercih edilen alkollü içeceklerden biri. Doğu Nepal’de Limbu halkının geleneksel ve yerli içeceği olarak tanımlanan biranın, Limbu halkı için kültürel ve dini açıdan önemi büyük.

8- Sukutili Salata

Sukutili Salata

Nepal’de kurutulmuş et anlamına gelen Sukuti, pek çok yemeğin yapımında da kullanılan temel besinlerden biri. Özellikle Sukutili Papaya Salatası ülkenin en sevilen yiyecekleri arasında geliyor. Alkolün yanında bolca tüketilen kuru eti, salatalarda muhakkak kullanıyorlar.

9- Dhindo

Dhindo

Nepal’in çeşitli bölgelerinde yapılan ana yemek Dhindo, aynı zamanda ülkenin en eski yöresel lezzetlerinden biri. Karabuğday ve darı ile hazırlanan yemeğin temel besin ögesi ise mısır unu.. Demir tepsi ile servis edilen bu yemeği denemenizi tavsiye ederiz.

*Ülke Hakkındaki Diğer Yazılar

*Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin