Muskat’ta Gezilecek 7 Yer

Umman’ın başkenti Muskat, ülkenin en büyük şehri olma özelliğinin yanı sıra dillere destan Sinbad efsanesinin doğduğu kenttir.

Aynı zamanda ülkenin yönetim, finans ve eğitim merkezi olan Muskat’ta diğer Arap ülkelerinde olan kısıtlamalar da yok. Rahat rahat dolaşabileceğiniz bu şehrin yaşam standartları da oldukça güzel.. 🙂

Ekonominin temeli petrol ve ülkenin %95’i Müslümanlık inancına sahip.. Şehir hakkında kısa bilgilendirmeden sonra gelelim Muskat Gezilecek Yerler yazımıza…

Listenin ilk sırasında;

Sultan Kabus Camii

Sultan Kabus Cami

Orta Doğu’nun gelmiş geçmiş en büyük ikinci camiisi konumundaki Sultan Kabus Camii,  muhteşem mimarisi ve huzur veren atmosferiyle şehrin sıklıkla ziyaret edilen turistik noktalarından biri..

Arap esintilerini hissedeceğiniz camiinin modern bir mimarisi de var. Eski ile yeninin harika uyumunu göreceğiniz Sultan Kabus Camii’ni gezi listenize almanızı tavsiye ederiz. 🙂

Souk

Souk

Muskat’ın en çok ziyaretçi ağırlayan çarşısı Souk, Arap dünyasının mistik motiflerini görebileceğiniz kumaşların yanı sıra Orta Doğu’ya özgü zengin baharat çeşitlerinin de sergilendiği harika bir alışveriş  noktasıdır.

Türkiye’deki Kapalı Çarşı’yı anımsatan pazarların yer aldığı bölgede aradığınız her şeyi rahatlıkla bulabilirsiniz.

Al-Riyam Manzara Noktası

Al Riyam Manzara Noktası

Riyam Manzara Noktası, şehri ayaklarınızın altına alabileceğiniz bir gözlem kulesi aslında.. Seyir tepesi olarak tanımlayabileceğimiz şehrin tepe bölgesinde yer alan Riyam Manzara Noktası, şehre gelen turistlerin uğrak noktası..

Gittiğinize pişman olmayacağınızı söylemekte fayda var. J

Bait Al- Zübeyir Müzesi

Bait Al- Zübeyir Müzesi

Arap dünyasının incisi Umman’ın eski dönemlerden günümüze uğradığı tüm tarihsel değişiklikleri görebileceğiniz Bait Al- Zübeyir Müzesi, sizlere tarihte bir yolculuk vaat ediyor.

Antik dönemden kalma silah koleksiyonlarını, birbirinden ışıltılı mücevherleri, eski dönemlerde sıklıkla kullanılan mobilya ve eşyaları görebileceğiniz müze, şehrin kültürel değerlerini yansıtan en güzel yapılardan biri..

Muskat Kordon

Muskat Kordon

Muskat’ta harika bir yürüyüş noktası olan Kordon, günün her saati canlı kalan şehrin önemli noktalarından biri. Dilediğinizce yürüyüş yapıp, bisiklet sürebileceğiniz sahil şeridinde şehrin eşsiz deniz manzarasını seyredebilir, bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz.

Royal Opera Evi

Royal Opera Evi

Muskat’ın en modern yapılarından biri olan bin yüz kişilik kapasiteye sahip Royal Opera Evi, üzerinde İslami motifler ve İtalyan mimarisinin muhteşem sentezini barındıran bir yapı. Opera binası içinde, tiyatro performansları, konserler ve eğlenceli şovlar sahneleniyor..

Seyahatiniz Eylül-Mayıs aylarına denk geliyorsa mutlaka bir etkinliğe katılmanızı tavsiye ederiz. 🙂

Mutrah Bölgesi

Mutrah Bölgesi

Muskat’ta gürültülü eğlence mekanları bulabilmeniz mümkün değil.. Onun yerine akşamları Mutrah Bölgesi’nde hoş bir yürüyüş yapabilir, yıldızları seyredebilirsiniz. Pek çok restoran ve kafenin de yer aldığı bölge, bir şeyler yemek içmek için de doğru adres olacaktır.

Bölgeye gelmişken Mutrah Hisarı’nı da görmeyi unutmayın.. 🙂

Sizlerde Arap dünyasının mistik atmosferini merak ediyor, bir an önce bu coğrafyada Arap kültürü ile tanışmak istiyorsanız, gezi listenize Muskat şehrini almanızı tavsiye ederiz.

*Umman’ın Diğer Şehirleri için..

Yazımıza katkıda bulunmak isterseniz aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, Muskat Gezilecek Yerler yazımızı güncellememiz de yardımcı olabilirsiniz. 🙂

“Muskat’ta Gezilecek 7 Yer” üzerine 2 yorum

  1. Gördüğüm en güzel blog sade yalın net. Ummanın böylesine güzel olabileceğini de asla düşünemezdim.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin