Münster Gezilecek Yerler Listesi

Köklü tarihiyle Almanya’nın sevilen kentlerinden biri olan Münster, 296 bin kişilik nüfusuyla Vestfalya Bölgesi’nin şirin ve huzurlu bir şehridir.

Almanya’nın bilim, öğrenim ve bisiklet başkenti olarak tanınan Münster, yeşilin her tonunu görebileceğiniz doğa ile iç içe bir kenttir. 296 binlik nüfusun 50 bin kadarı öğrenci nüfusu olduğundan şehirde gençler ile iç içe olabileceğiniz pek çok alanda mevcut.

Münster Gezilecek Yerler yazımızda sizler için bu küçük ama pek çok gezi durağına sahip kentte, gezip görebileceğiniz yerleri listeledik;

Münster Katedrali

Münster Katedrali

Münster Katedrali’nin tarihi 8. Yüzyıl zamanına dayanır.  Turistlerin yoğun uğrak noktası olan günümüzdeki katedral ise 13. Yüzyılda yeniden inşa edilmiştir. 2. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın zarar göre şehirlerinden biri olan Münster’in bu önemli katedrali, yoğun bombardımanlar altında kalarak yıkılmış ve yeniden inşa edilmiştir.

Münster Katedrali’nden geriye Ortaçağ’ın en önemli miraslarından biri olan astronomik saat kalmıştır. Katedralin pek çok önemli özelliği bulunur. Bunlardan biri Papa 2. John Paul’un 1987 tarihinde bu kilisede dua okuması ve ”Lion Aslanı” olarak tanınan Clemens August von Kardinal Galen’in mezarının burada yer almasıdır.

Avrupa’nın 12 asırlık tekstil ve kuyumculuk sanatını görebileceğiniz katedralin sanat ve kültürel dünyasına hayran kalacağınızdan eminiz.:)

Münster Botanik Bahçe

Münster Botanik Bahçe

1803 yılında kurulan Münster Botanik Bahçesi, Westfalya Wilhelm Üniversitesi’nde yer alır. Bilimsel araştırmalar ve bitki hakkında tüm bilgiler için harika bir sınıf niteliğindeki bahçede, değerli bitki türlerinin korunabilmesi adına da pek çok çalışma yapılmaktadır.

Üniversite botanik bahçeyi şehre gelen tüm turistlerin ziyaretine açmış ve ziyaretçilere başarılı bilgilendirmelerde bulunmak adına güzel projeler geliştirmiştir.

Pablo Picasso Müzesi

Pablo Picasso Müzesi

İspanyol sanatçı Pablo Picasso’nun sanat çalışmalarına odaklanan müzede, pek çok ünlü sanatçıya ait koleksiyonları görebilmeniz de mümkün.. Modern sanat meraklılarının çok sevdiği müzelerden biri olan Pablo Picasso Müzesi, 780 taşbaskı ve 100’den fazla gravüre ev sahipliği yapan bir sanat evi adeta.

Eğer şehre yabancıysanız ve dil konusunda problemleriniz var ise müzeyi gezerken, rehberli turlardan birine katılmanızı tavsiye ederiz.

Wochemarkt Muenster ( Münster Çarşısı )

Wochemarkt Muenster

Cumartesi ve Pazar günleri şehrin merkezinde kurulan kent pazarı, Münster’e yakın çiftliklerde sebze ve meyve yetiştiren çiftçilerin taze ürünlerini sattıkları yoğun ilgi gören bir pazardır. Şehirde bulunan turistlerinde seyahat sürelerine denk geliyorsa mutlaka uğradıkları bir alışveriş noktası olan Wochemarkt, yumuşacık fırından yeni çıkmış ekmeklerin, pek çok peynir ve et çeşidinin sergilendiği harika bir pazar alanıdır.

Bitki ve çiçek satışlarının da olduğu pazarda aklınıza gelebilecek her gıda ürünü ile karşılaşabilirsiniz.

St. Lambert’s Kilisesi

St. Lambert's Kilisesi

Şehrin en eski kiliselerinden biri olan St. Lambert’s Kilisesi’nin tam olarak hangi tarihte inşa edildiği bilinmese de temelinin Piskopos 2. Herman yıllarına kadar uzandığı söylenmektedir. 12. Yüzyıl kayıtlarına göre Piskopos yeni bir papaz idari bölgesinin kurulması hakkında bir çağrı yapar ve bu çağrı üzerine kilise kurulur.

Tahminen inşa tarihi 1090’lı yıllar içerisindedir. Kilisenin bugün görebileceğiniz ihtişamlı kulesi 1887-1898 yıllarında eklendi. Yapının mimarisinde gotik ve barok döneminin yanı sıra Roma mimarisini de görebilmeniz mümkün.

Pek çok çağdan günümüze gelen mimari bakış açıları St. Lambert’s Kilisesi’ni önemli kılan özelliklerinden biri.

LWL Müzesi

LWL Müzesi

Etkileyici Ortaçağ heykelleri ve pek çok sanat eserinin yer aldığı koleksiyonlarla tanışacağınız LWL Müzesi’nde,  sanat tarihinin en güzel eserlerini görebilmeniz mümkün.. 1908 yılında inşa edilen müze binası 2014 yılında yeniden inşa edilmiş ve modern bir görünüme kavuşmuştur.

Diğer yandan müzenin zemin katında harika bir restoran ve alışveriş alanı da yer alıyor. 🙂

Aasee Gölü

Aasee Gölü

Şehrin kuzey tarafında yer alan göl, kentin simgesi haline gelmiş önemli bir gezi noktasıdır. Münster merkezden rahatlıkla ulaşabileceğiniz 900 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu AASEE Gölü, 2009 yılında Avrupa’nın en güzel parkı seçilmiştir. Münster çok gürültülü bir şehir olmasa da, kentin hareketliliğinden sıkılanlar için harika bir dinlenme noktası ve yürüyüş alanıdır.

Yelken sporu, paten ve bisiklet parkurlarıyla da bölge halkı tarafından sıklıkla ziyaret edilen göl aynı zamanda güzel bir fotoğraf için akla gelecek ilk adreslerden.. 🙂

Şehir Müzesi

Şehir Müzesi

Ortaçağ’dan günümüze gelen bu önemli yapı, Münster tarihine doğru bir yolculuğun anahtarlarını taşıyor adeta. Girişlerin ücretsiz olduğu Münster Şehir Müzesi’nde şehrin eski dönemlerden kalma fotoğrafları, arkeolojik kalıntılar ve çeşitli modeller sergileniyor.

Müzenin yer aldığı bina 1500’lü yıllarda cephanelik olarak kullanılıyorken Ernst von Destouches’in uğraşlarıyla, 1888 yılında tarih müzesi haline getirilmiştir.

”Münster’de daha çok gezilecek yer biliyorum..” diyorsanız aşağıda yer alan yorumlar butonundan yazımıza katkıda bulunun, Biletbayi’nin editörler ekibine şeref konuğu olun.. 🙂

*Almanya’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin