Capri Adası Gezilecek Yerler Listesi

İtalya Tiran Deniz’inde bulunan Capri Adası; doğası, denizi, tertemiz havası ve eğlenceli atmosferiyle popüler ziyaret noktaları arasında yer alıyor.

Yıl içerisinde binlerce turistin akın ettiği bu ada hakkında bilmeniz gereken yerleri ‘’Capri Adası Gezilecek Yerler’’ yazımızda derledik. Listemizin ilk sırasında;

Villa San Michele

Villa San Michele

Villa San Michele,Capri’nin büyüsüne kapılmış ve ömrünün 56 yılını bu adada geçirmiş olan  Axel Muthe’nin inşa ettirdiği görkemli bir yapıdır. Anacapri’de inşa ettiği evinin Yunan tapınaklarına benzemesini isteyen Munthe, evinin içerisini büstler, sfenksler ve sütunlarla süslemiştir. Günümüzde müze olarak kullanılan bu eve 8 Euro karşılığında girip, muhteşem Capri manzarasını izleyebilirsiniz.

Mavi Mağara

Mavi Mağara

Capri’nin en turistik noktalarından olan Mavi Mağara, uzun yıllar boyunca Romalılar tarafından banyo olarak kullanılmış, görselliğiyle büyüleyen bir mağaradır.

60 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde olan mağaranın içerisine giren güneş ışıklarıyla beraber mağara duvarları mavi renge bürünmektedir. Mağaranın içerisine girmek istiyorsanız düzenlenen turlara katılıp küçük kayıklarla mağaraya giriş yapabiliyorsunuz.

Kimi zaman gelgitler sebebiyle mağaraya girişiniz oldukça tehlikeli bir hal alabilir. Bu tür durumlarda can güvenliğinizi tehlikeye atmamanızı ve rehberler olmadan mağara içerisine girmeye çalışmamanızı öneriyoruz.

San Michele Arcangelo Kilisesi

San Michele Arcangelo Kilisesi

1698-1719 yıllarında inşa edilmiş olan San Michele Arcangelo Kilisesi, Aziz Michael’a anısına yapılmıştır. Mimari olarak Barok sanatının kullanıldığı kilisede, Âdem ile Havva’nın cennetten kovuluşu ve dünyaya gönderiliş hikayesi zemin döşemeleri üzerine işlenmiştir.

Şehre gittiğinizde bu tarihi kiliseyi ziyaret etmek istiyorsanız Nisan-Eylül ayları arasında 10.00-19.00 arasında Kasım-Mart ayları arasındaysa 10.00-14.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Fenike Adımları

Fenike Adımları

Anacapri’de bulunana merdivenler Fenikeliler döneminden kalma uzun ve dik merdivenlerden oluşmaktadır. Capri’yi ayaklarınızın altında hissedebileceğiniz bu basamakları çıkmak sanıldığı kadar kolay değil, dar ve dik inşa edilmiş olan merdivenleri çıkarken biraz yorulabilirsiniz ancak çıktıktan sonra karşılaşacağınız manzara her şeye değecek.

Augustus Bahçeleri

Augustus Bahçeleri

20.yüzyılda Freidrich Afred Krupp tarafından Capri’de inşa ettirilmiş olan bahçeler önceleri Krupp Bahçeleri olarak anılıyordu. Capri’nin zengin bitki örtüsünü ve canlı çeşitliliğin görebileceğiniz Augustus Bahçeleri, birbirinden güzel süs bitkilerine ev sahipliği yapmaktadır. Adanın yüksek noktalarından birine kurulmuş olan bahçelerden muhteşem Capri manzarasını, mis gibi kokan çiçekler arasında izleyebilirsiniz.

Certosa di San Giacomo

Certosa di San Giacomo

1371 yılında yapılmış olan manastır, Capri Adası’nın en eski tarihi öğelerinden biridir. Eczane, kilise ve rahipler için ayrı bir bölümü bulunan Cestosa di san Giacomo‘nun  içerisinde gezebileceğiniz gibi avlusuna çıktığınızda masmavi Tiran Denizi’nin manzarasını da seyredebilirsiniz.

Capri Adası’nın görülmesi gereken yerlerini gezdikten sonra turlarla veya şahsi teknelerle açılıp denizin ortasında görebileceğiniz yerler arasında;Kırmızı Mağara,Türk Mağarası,Deniz Osk Mağarası,Arsenal Mağarası gibi birbirinden güzel ve farklı özelliklere sahip yerler bulunmaktadır.

İtalya’nın en popüler noktaları arasında bulunan Capri Adası’nı ziyaret etmek için en bekliyorsunuz?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin