Mosjoen’de Ne Yenir, Ne içilir? | 9 Yöresel Yemek

Norveç’in turistik şehirlerinden olan Mosjoen’in yöresel yemeklerini sizler için derledik…

” Mosjoen’de Ne Yenir,  Ne içilir? ” Yazımızı inceleyerek şehrin geleneksel ve popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Smalahove

smalahove

Karşılaştığınız manzara hoşunuza gitmeyebilir ancak görüntüsü ve tadı ters orantılı yemeklerden biridir smalahove. Bütün olarak haşlanan kuzu kafasının yanında patates ve havuçla birlikte sunulduğu bu yemek, Mosjoen’de ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldıran mutlaka denenmesi gereken bir lezzet.

2- Mahogany Clam

mahogany clam

Yenilebilir bir deniztarağı türünden yapılan bu yemek, sağlıklı ve oldukça hafif. Deniz mahsullerini seviyorsanız bu yemeği denemelisiniz.

3- Rakfisk

rakfisk

İkonik Norveç tatlarından biri olan rakfisk, fermente ediliş ve tuzlanmış balık etinden oluşuyor. Mosjoen’de ne yenir yazısına lezzetli bir yanıt veren bu lezzet, bir yıla kadar saklanabilen balık etlerinden hazırlanıyor. Norveç’e giderseniz kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

4- Svele

svele

Kent geziniz sırasında canınız tatlı çekiyor ve Mosjoen’de ne yenir diye düşünüyorsanız svele isimli ister tatlı ister tuzlu olarak tüketebileceğiniz bu pankekleri denemenizi tavsiye ederiz. Amerikan pankekine göre daha az yağlı ve daha kabarık yapılan sveleler sabah kahvaltılarından ve öğlen yemeklerinde tercih ediliyor.

5- Farikal

farikal

Farikal,lahana ve kuzu etinin güvençte birlikte pişirilmesinden oluşuyor. Uzun sürede kısık ateşte pişen bu etler tadını suyuna ve sebzeler veriyor. Özel günlerin ve kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden olan farikal, Mosjoen’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran lezzetlerden bir diğeri..

6- Lefse

lefse

Norveç gözlemesi diyebileceğiniz lefseleri dilerseniz tereyağıyla dilerseniz meyve reçelleriyle birlikte sipariş edebilirsiniz.

7- Lutefisk

lutefiskk

İsveç ve Norveç gibi kuzey ülkelerinde sıklıkla tüketilen lufefisk, balıkların soğuk suda uzun süre bekletilmesiyle oluşturuluyor. Balık severler için Mosjoen’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt olan bekledikçe şişen ve jelatine benzer bir hal alan balıkların tadına bakmanızı öneriyoruz.

8- Salty Liquorice

salty liquorice

Birçok Kuzey Avrupa ülkesinde tüketilen bu şekerlemeler, oldukça farklı bir tada sahip. Kiminin benzine kiminin acı bademe benzettiği bu şekerlemelerin seveni kadar sevmeyeni de çok. Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. 🙂

9- Brunost

brunost

Norveçte üretilen ve ülke genelinde çok fazla tüketilen brunost bir peynir çeşididir.  Yemeklerde, sandviçlerde ve waffle içerisinde kullanılan bu peynir uzun süre bozulmaması sebebiyle hediyelik olarak alınabilir.

Mosjoen gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Mosjoen’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin