Mosjoen Gezilecek Yerler Listesi

Norveç’in sevimli şehirlerinden biri olan Mosjoen, Helgeland bölgesinin en eski şehri ve önemli sanayi kentlerinden biridir.

10 bine yakın nüfusa sahip şehrin huzurlu ve sakin atmosferi, sizleri gezerken aynı zamanda dinlendirecek ve Norveç’in doğası ile muhteşem bir seyahat geçirmenizi sağlayacaktır.

Sözü fazla uzatmadan Mosjoen gezilecek yerler hakkındaki yazımıza bir göz atalım;

Helgeland Müzesi

Helgeland Müzesi

UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’e alınan şehrin en etkileyici yapısı Helgeland Müzesi, görenleri kendine hayran bırakan bir coğrafya üzerinde yer alıyor. Şehir ve Norveç için önemli sanat eserlerinin sergilendiği müzenin yere kadar uzanan camlarından izlenen manzara ise muhteşem.. 🙂

Norveç’in doğasının dinlendiriciliğini hissetmek aynı zamanda da bilgilenmek için akla gelecek ilk adres.

Trollvar Doğa Parkı

Trollvar Doğa Parkı

Mosjoen’de eğlenceli bir gün için Trollvar Doğa Parkı, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Yemyeşil ve devasa alan içerisindeki pek çok etkinliğe katılabileceğiniz park içerisinde genellikle safari, top oyunları ve yeşillik alan içerisine gizlenen bulmaca tarzı oyunlar çok seviliyor.

Hiç bir etkinliğe katılmayıp doğa içerisinde sakin bir yürüyüş ve bisiklet turu da yapmanız mümkün.

Dolstad Kilisesi

Dolstad Kilisesi

Mosjoen’in en eski kilisesi olan Dolstad Kilisesi, iç mimarisi ve bulunduğu bahçe oldukça seviliyor. Şehre gelen turistlerin ziyaret noktalarından biri olan bu kilisenin bahçesinde çocuklarınızın oynayabileceği küçük bir alanda bulunuyor.

Çocuklu aileler için rahatlıkla ziyaret edilebilecek bu dini yapı, şehrin önemli tarihi binaları arasında aynı zamanda..

Vefsn Müzesi

Vefsn Müzesi

Şehirdeki tüm sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği adres olan Vefsn Müzesi, Masjoen’in el sanatlarına ve el işi hemen her ürüne verdiği önemin bir göstergesi. El emeği ürünlerden, sanat eseri tablolara kadar hemen her sanatsal nesnenin sergilendiği müze çevresi de çeşitli müzik etkinlikleri ve kültürel etkinlikler için toplanma noktası kabul ediliyor.

The Historical Sjoegata Sokağı

The Historical Sjoegata Sokağı

Mosjoen’in merkezi olarak tanımlayabileceğimiz The Historical Sjoegata Sokağı, yeme içme mekanlarından, tarihi ve dini yapılara kadar şehrin önemli noktalarının toplandığı sokaktır diyebiliriz. Akşam üstü sokakta açılan pub ve bar tarzı mekanlarda bir şeyler içip, Norveç’in soğuk görünümlü ve disiplinli insanlarından biriyle tanışabilirsiniz. 🙂

Sanılanın aksine Norveç insanının hep mutlu ve dost canlısı tutumlar sergilediği de kulağımıza gelen söylentilerden biri.. 🙂

Galleri Sos

Galleri Sos

Şehrin hem en sevimli hem de en zevkli tasarıma sahip noktalarından biridir Galleri Sos.. Birbirinden güzel çizilmiş tabloların sergilendiği galeri de, Norveç’in tanınmış ressamlarının eserlerine de rastlamanız mümkün.

Mosjoen’i ziyaret eden sanat sever turistlerin gezi listelerinde ilk sıraya aldıkları Galleri Sos, görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada..

*Norveç’in Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin