Mogilev’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Yemek

Beyaz Rusya’nın ziyaretçi akınına uğrayan şehri Mogilev’in birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini sizler için derledik…

” Mogilev’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek şehrin geleneksel ve popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Zhurek

zhurek

Geleneksel sunumuyla Mogilev’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran zhurek, oyulmuş bir ekmek içerisinde sunulan çorbadır. Sıcak ekmek içerisinde sunulan bu çorbada; kereviz sapı, havuç, soğan, defne yaprağı gibi sağlıklı sebze ve bitkiler bulunuyor.

2- Kletski

kletski

Patates ve pirincin yoğurularak köfte haline getirildiği bu lezzet Beyaz Rusya’nın sevilen yemeklerindendir. Üzerine yoğurt ve yağ dökülerek servis edilen bu köftelerin tadını beğeneceğinizi düşünüyoruz.

3- Galushki

galushki

Küçük küçük kesilen hamur parçalarının haşlanarak tercihe göre baharatlı sosla veya vişneli sosla sunulduğu bir yemektir. Mogilev’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran Galushkiyi doyurucu bir ana yemek için tercih edebilirsiniz.

4- Draniki

draniki

Mogilev’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt olan Draniki, rendelenmiş patatesin, süt ve yumurtanın buluşmasıyla yapılıyor. Tercihe göre yeşilliklerin eklenebileceğini bu krep karışımı Mogilev’de sabah kahvaltılarından öğlen yemeğine kadar farklı öğünlerde tüketilebiliyor.

5- Nalistniki

nalistiniki

Ülkemizde krep olarak bilinen nalistniki, Mogilev’in popüler lezzetlerinden biridir. Bazen tuzlu bazense meyvelerle tatlı şekilde tüketilen bu krepleri her restoranda sipariş edebilirsiniz. Kent geziniz sırasında canınız tatlı çekiyor ve Mogilev’de ne yenir diye düşünüyorsanız denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. 🙂

6- Karavai

karavai

Belarus, RusyaUkrayna gibi ülkelerde düğünlerin ve özel günlerin vazgeçilmezi olan karavaı, denemeniz gereken lezzetlerden. Her şeyden önce görüntüsüyle sizi mest edecek bu ekmekler büyük bir emekle yapılıyor.

7- Babka

babka

Mogilev’in yemeklerinde en tatlı kısma geldi sıra. Birçok kuzey ülkesinde yapılan babka, görüntüsüyle ve tadıyla mest ediyor. Açılan hamurların içlerine çikolata sosu dökerek fırına veriliyor ve sonrasında şerbetle tatlandırılıyor. Çayların yanında vazgeçilmez bir tat sizleri bekliyor.

8- Zefir


Yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bezeler hafif tatlılar arasında yer alıyor. Ülkede sıklıkla tüketilen zefir hediyelik olarak da tercih ediliyor.

9- Kvass

kvass mogilev

Kuzey ülkelerinde sıklıkla tüketilen Kvass, Mogilev halkının da vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyor.

Mogilev gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Mogilev’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin