Male’de Ne Yenir, Ne İçilir? |10 Enfes Tat

Maldivler’in yöresel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Male’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Male’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentin ünlü yöresel lezzetlerini derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Male yemeklerini beğenmezseniz ülkenin tropikal meyveleri ile kendinize hem sağlıklı hem de besin değeri yüksek alternatif menüler hazırlayabilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Kukulhu Riha

Kukulhu Riha, Male

Male’de yiyebileceğiniz lezzetli yemeklerden biri Kukulhu Riha.. İçerisinde tavuk, soğan, zencefil, sarımsak, biber ve pek çok baharatın yer aldığı bu köri soslu tavuk…

Tadına bayılacağınız bu yemek, içerisinde çok fazla sos bulundurduğu için çorbayı anımsatsa  da aslında oldukça doyurucu bir ana yemek.

2- Tuna Balığı

Tuna Balığı, Male

Male’de ne yenir diye düşünüyor, kentin en yöresel lezzetini deneyimlemek istiyorsanız tuna balığı tam da size göre bir tercih olacaktır. Kentin en popüler yemeklerinden biri olan Tuna balığından hazırlanmış salatalar ve ana yemekler..

Bir nevi Ton balığı olan Tuna, önceden tuzlanmış yağlı ve lezzetli bir balık. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Maldiv Balığı

Maldiv Balığı, Male

Maldiv balığı, Maldivler’in kendine has balıklarından biri..  Ülkenin hemen her yerinde sıklıkla göreceğiniz bu balık çeşidinin tadına bayılacaksınız.

Oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek bir ana yemek olarak karşınıza çıkacak Maldiv balığının, fırınlanmış hali ve ızgarasının tadına doyum olmuyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Masroshi

Masroshi, Male

Bu lezzetli kreplerin tadına bayılacağınızdan eminiz.. Şehrin sokaklarında sık sık göreceğiniz bu yemeğin adı Masroshi..

Sabah kahvaltısında Male’de ne yenir diye düşünenler için harika bir alternatif.. Bizdeki krep ile neredeyse aynı tada sahip. İçerisinde süt, yumurta,  un ve pek çok baharatın yer aldığı bu Maldiv usulü hamurlar, sizlerin Male’deki favori yemeklerinden biri olabilir.

5- Mas Huni

Mas Huni, Male

Ton balığından hazırlanan lezzetli bir salata olan Mas Huni, Male geziniz sırasında denemeniz gereken lezzetlerden bir diğeri.

Kahvaltıda yöresel bir şeyler tatmak istiyor ve Male’de ne yenir diye düşünüyorsanız mas huni tam da size göre. Kentte genellikle kahvaltıda tüketilen bu lezzetli karışımın içerisinde soğan, Hindistan cevizi ve biber gibi malzemeler yer alıyor. Mas huni yanında taze pişmiş gözleme ve sıcak çay ile birlikte tüketildiğini de belirtelim.

6- Balık Köftesi

Balık Köftesi, Male

Balığın her türlüsünü yiyeceğiniz Male’de, bu küçük balık nuggetlar sizler için harika bir alternatif olacaktır.. Una bandırılarak kızartılan bu lezzetli Balık köftesi, Male’ye özgü bir fast food yemeği de diyebiliriz. Denemenizi tavsiye ederiz.

7-  Garudhiya

Garudhiya, Male

Male’nin en önemli başlangıç yemeği olarak gösterile garudhiya, lezzetli mi lezzetli bir çorba.. Male’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzetli yemek balık, soğan, pirinç ve limon karışımıyla elde ediliyor. Tadı ise balık severler için oldukça lezzetli

8- Gulha

Gulha, Male

Male mutfağında çok fazla yağ kullanılmadığını belirtelim. Un, pirinç ve balık karışımından elde edilen gulha yemeği, kentin sıklıkla tüketilen atıştırmalıklarından biri. Male fast food’u olarak adlandırabileceğimiz bu lezzetli balık toplarının tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

9- Boakibaa

Boakibaa, Male

Boakibaa, Male’nin en ünlü tatlılarından bir diğeri… Şehir turunuz sırasında canınız tatlı çekiyor ve Male’de ne yenir diye düşünüyorsanız hemen bir restorana girip, boakibaa sipariş edin… Pişman olmayacağınızdan emin olabilirsiniz. Tatlının görünüş olarak  bizdeki revaniye benzediğini de belirtelim. 🙂

10- Bodibaiy

Bodibaiy, Male

Kentin yöresel tatlıları arasında ön plana çıkan bodibaiy, Male’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor. İçerisinde şeker ve pirinçten yapılan enfes bir muhallebinin yer aldığı bu lezzet, ülkenin tropikal meyveleriyle de zenginleştiriliyor. Mutlaka deneyin deriz!

Male Gezilecek Yerler için.. 🙂

Male’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin