Mogilev’de Gezilecek Yerler Listesi

Beyaz Rusya’nın sevilen şehirlerinden biri olan Mogilev, aynı zamanda ülkenin en büyük üçüncü şehridir. Durum böyle olunca Mogilev’de Gezilecek Yerler denince karşımıza pek çok alternatif çıkartıyor.

Dinyeper Nehri’nin kıyısına kurulu şehir, zamanla ülkenin ticaret merkezi haline gelmiş ve 2. Dünya Savaşı’ndan sonra büyük oranda hasar görmüştür. Savaş yıllarının ardından toparlanarak doğa güzellikleri, tarihi yapıları ile yeniden ön plana çıkmış, turizm açısından da kendini geliştirmeye başlamıştır.

Gelin birlikte bu sevimli şehirde gezip görebileceğiniz yerleri inceleyelim;

St. Stanislaus Kilisesi

St. Stanislaus Kilisesi

Şehrin en önemli yapılarından biri olan St. Stanislaus Kilisesi, 1738-1752 yılları Barok mimari bakış açısıyla dizayn edilmiş, dikkat çekici freskleriyle ön plana çıkan 6 direkli bir dini binadır. Turistlerin yoğun olarak ilgi gösterdiği yapılardan biri olan kilisenin iç mimarisi de hayranlık uyandıran bir görkeme sahip.. 🙂

Mogilev Şöhret Meydanı

Mogilev Şöhret Meydanı

Mogilev’in tam merkezinde yer alan Şöhret Meydanı, şehre yolu düşenlerin mutlaka uğrayacağı yerlerden biri. Meydan çevresinde yer alan belediye binası, kafeler ve diğer önemli yerler de buradan geçmeniz için başlı başına bir sebep aslında. Meydanın tam orta noktasında göreceğiniz kule şeklindeki anıt da kentin simgesi haline gelmiş yapılardan biri.

Nicholas Manastırı

Nicholas Manastırı

Son günlerde UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne alınması planlanan Nicholas Manastırı, Mogilev’in en önemli tarihi yapılarından biri. 1700’lü yıllarda yaptırılan manastırın bulunduğu alanda bir anıt kemer; tiyatro, saray ve bir de ihtişamıyla göz boyayan çan kulesi bulunmaktadır.

 Belediye Binası

Mogilev Belediye Binası

Şehrin simgesi rolündeki Belediye Binası, 17. yüzyıldan kalma tarihi bir yapıdır. Sarayın kule bölümü, eski dönemde yaşanan savaşlarda büyük hasar görerek yıkılmıştır. 2008 yılında ise sarayın savaşlardan önceki hali baz alınarak, orijinal halinin birebir uygulanması için uğraş verilmiş ve başarılı olunmuştur.

Three Hierarchs Katedrali

Three Hierarchs Katedrali

Şehrin olağanüstü olarak tanımlanan dini yapılarından biri olan Three Hierarchs Katedrali, zevkli mimarisi ile Mogilev’in tam kalbinde, şehrin orta noktasında yer alıyor. Katedral binasının hemen yanında dinlenebileceğiniz bir parkta mevcut. 1752 yılında Barok tarzında inşa edilen binanın, freskleri de 18. yüzyılın mimari bakış açısını yansıtan bir bakış açısıyla  tasarlanmıştır.

Mogilev Tiyatro Binası

Mogilev Tiyatro Binası

Mogilev Tiyatro Binası’nda yıl boyunca sanatsal oyunlar sergilenir ve bölge halkı sanatsal aktivitelere çok fazla önem vermektedir. Genellikle ülkenin tanınmış tiyatro gruplarının her ay farklı bir oyun sergilediği bina, aynı zamanda çeşitli sergilere de ev sahipliği yapar.

Beyaz Rusya’nın popüler kentlerinden biri olan Mogilev’e, Minsk Havalimanı’ndan rahatlıkla ulaşabilmeniz mümkün.. Başkentten Mogilev’e her gün kalkan otobüsler ile 3 saatte ulaşabilirsiniz. Şehre giden pek çok hava yolu firmasının bilet fiyatlarını karşılaştırabileceğiniz Biletbayi.com sitemizde, Mogilev’e en uygun uçak biletini bulma şansı yakalayabilirsiniz.

*Beyaz Rusya’nın Diğer Şehirleri için…

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin