Manchester Yeme İçme Rehberi | 6 Restoran Önerisi

Kuzey İngiltere’nin asil şehirlerinden biri olan Manchester, sadece Manchester United futbol takımından ibaret bir şehir değil.

Manchester gezilecek yerler ile ziyaretçilerine unutamayacakları tatil anıları biriktirme olanağı sunarken Manchester yeme içme rehberi de gezinizi şenlendirecek nitelikte. Bu da şehri İngiltere’nin en çok turist çeken yerlerinden biri haline getiriyor. Bu yazımızda Manchester’da ne yenir sorusunun cevabını aradık ve ulaştığımız cevapları sizlerle paylaşmaya karar verdik.

#1 Manchester Yeme İçme Rehberi

Eğer Manchester’ın neyi meşhur diye soracak olursanız buna net bir cevap vermek kolay değil. Şehirde İngiltere’nin diğer pek çok şehri gibi modern İngiliz mutfağıyla dünya mutfağından çeşitli lezzetlerin uyum içinde olduğunu söyleyebiliriz. Şehirde Çin mutfağından Hint mutfağına kadar çeşitli mutfak kültürlerini deneyebileceğiniz birbirinden farklı mekan bulunuyor.

Şehirde pek çok yerde bulabileceğiniz “fish and chips” kültürü İngilizlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Ha bir de İngiltere’de et oldukça ucuz olduğundan pek çok yeme içme mekanında et yemekleri menülerde çok fazla yer kaplamaktadır.

et yemekleri
Şehrin pek çok noktasında uygun fiyatlara lezzetli et yemekleri bulabiliyorsunuz.

İçki konusunda ise İngilizlerin bira tutkusunu söylememize bile gerek yok 🙂 Bira, Manchester gece hayatı için de en önemli içkilerin başında gelmektedir. İngilizler özellikle hafta sonları arkadaşlarıyla publara giderek birbirinden farklı biraları yudumlarken sohbet etmeyi çok sık yapmaktadır.

2- Manchester’da Yemek Yiyebileceğiniz Mekanlar

#1 Çin Mahallesi

çin mahallesi
Asya yemekleri için bu mahalleyi ziyaret edebilirsiniz.

Pek çok yerde görebileceğiniz Çin mahallelerinden burada var ve bu mahallede Çin yemek kültürünü deneme şansını yakalayabilirsiniz.

#2 Alışveriş Merkezleri

Trafford Centre
Trafford Centre

Eğer tercihinizi fast food menülerden yana kullanmak istiyorsanız şehirde bulunan büyük alışveriş merkezlerinin yemek kısımlarını ziyaret edebilirsiniz. Özellikle yeni lezzetlere açık olmayan ziyaretçiler buralarda dünyaca ünlü fast food zincirlerinden karınlarını doyurabilir.

#3 The Cury Mile

the curry mile

Rusholme Bölgesi’nde bulunan bu yer özellikle Pakistan ve Bangladeş yemek kültürünü deneyebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

#4 Manchester House

manchester house

60’lı yıllardan bu yana hizmet veren mekan, günümüzde Şef Aiden Byrne’ın usta ellerinde klasik Manchester mutfağını deneysel lezzetlerle taçlandırarak ziyaretçilerine eşsiz bir yemek deneyimi yaşatıyor.

#5 Rosylee Tea Rooms

rosylee tea rooms

Northern Quarter’da bulunan mekanda eşsiz biraların yanında balık, biftek gibi İngilizler için klasik sayılan lezzetleri yeme şansını yakalayabilirsiniz.

#6 Topkapı Palace

topkapı palace

Memleket lezzetlerinden vazgeçemiyorsanız şehir merkezinde bulunan bu restoran uğrak yerlerinizden biri olacaktır. Şehirde bulunan bir diğer Türk restoranı olan Efes’i de listenize alabilirsiniz. Böylece hem Türk yemeklerinin tadını çıkarabilir hem de köpüklü bir Türk kahvesi ile yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

…Evet, bizden bu kadar 🙂 Ama siz şehirde önerdiğiniz mekanları bize yorum kısmından iletebilir ve yazımızın ziyaretçilerimize çok daha faydalı olmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin