Maldivler’de Ne Yenir? | 20 Özel Maldiv Yemeği

Plaj manzaralı bir restoranda lezzetli yemeklerin tadına bakmaksa hayaliniz, Maldivler mutfağı sizi çok heyecanlandıracaktır. Mavinin huzur verdiği Maldivler yerel lezzetleri ile de midenizi dolgun ve kendinizi mutlu hissetmenizi sağlayacak.

Maldivler’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Küresel ısınmaden etkilenen ve yaklaşık 100 yıl sonra yok olacak cennet: Maldivler, yeme içme konusunda buraya gelenleri memnun eden bir yer. İlk bakışta konumundan ve küçük boyutundan dolayı yeme konusunda sorun yaşayacağınızı düşünseniz de Maldivler’de çok zorlanmadan damak tadınıza uygun lezzetli yiyecekleri bulabilir ve “Maldivler’de ne yenir? Ne içilir?” listenizi oluşturabilirsiniz.

Maldivler’de alkol bulmak çok zor değil ancak burada şeriat kuralları sert bir şekilde uygulandığı için halka açık yerlerde alkol tüketmek sakıncalı olabilmektedir. En çok tüketilen yiyeceklerin başında da Hindistan cevizi ve balık yemekleri olduğunu tahmin etmek çok zor olmayacaktır.

Bahşiş konusu burada da standarda bağlanmış durumda ve hesabın %10’u kadar bir miktar hesaba eklenmektedir. Bu nedenle istemediğiniz takdirde ekstradan bahşiş vermek gibi bir zorunluluğunuz bulunmuyor.

Genel bilgilerden sonra dilerseniz Maldivler’de ne yenir? Ne içilir? listemize göz atalım;

1. Garudhiya

Iberry Cafe (adres ve bilgi)

Garudhiya
Garudhiya

Yerel halkın en geleneksel Maldiv yemekleri arasında olan bu özel lezzeti mutlaka deneyin. Balık, tuz ve su gibi temel malzemelerin kullanılmasıyla hazırlanan bir tür balık çorbası olan garudhiya, çoğunlukla garnitür ya da pilav eşliğinde yenmektedir.

2. Mas Huni

The Sea House Maldivler (adres ve bilgi)

Mas Huni
Mas Huni

Maldivler’de yaygın olarak tüketilen bir diğer yiyecek de mas huni. Bu yemek hazırlanırken küçük parçalara ayrılmış orkinos, Hindistan cevizi, limon ve soğan kullanılmaktadır. Çapati ismi verilen ekmekle tüketilen bu yemek özellikle lezzetli bir sabah kahvaltısı yapmak isteyenlerin denemesi gereken bir seçenek.

3. Masroshi

Findhandi Restaurant (adres ve bilgi)

Masroshi
Masroshi

İçi Hindistan cevizi ile doldurulmuş lezzetli bir chapati (bir çeşit ekmek) ile servis edilen tütsülenmiş ton balığı, köri yaprakları ve çeşitli baharatların eklenmesiyle ülkenin en sevilen deniz yemeklerinden biri haline dönüşmektedir.

4. Bis Keemiya

Bu lezzeti denemek için Male ve Hulhulmale’de bulunan sokak cafelerini ziyaret edebilirsiniz. 

Bis Keemiya
Bis Keemiya

Tıpkı samosa gibi bu lezzet oldukça doyurucu bir atıştırmalık olarak değerlendirilebilir. Özgün bir lezzet olan bis keemiya, Maldivler’e gelenlerin mutlaka denemesi gereken tatlar arasında bulunuyor. Yemeğin içeriğine gelince; ton balık, haşlanmış yumurta, dilimlenmiş soğan ve sotelenmiş lahana yemeğin temelini oluşturmaktadır.

5. Boshi Mashuni

Cafe Rio (adres ve bilgi)

Boshi Mashuni
Boshi Mashuni

Muz yaprakları içinde şekillenen bu Maldivler’e özgü salata, yemeklerinizin yanında mutlaka istemeniz gereken farklı tatlar arasında bulunuyor. Salata hazırlanırken muz çiçekleri ve Hindistan cevizi bolca kullanılmaktadır. Bunun dışında köri, zerdeçal, kimyon ve limon gibi keskin tatlandırıcı maddeler de salataya renk katmaktadır.

6. Fried Yams

Bu lezzetli pek çok cafede kolay bir şekilde bulabilirsiniz. 

Fried Yams

Kızarmış patatese kim hayır diyebilir ki? Maldivler’de yetişen önemli bitkilerden biri olan yam(tatlı patates) ile hazırlanan bu lezzetli patates kızartmaları da yemeklerinizin ya da içeceklerinizin yanına söyleyebileceğiniz çok lezzetli bir atıştırmalık. Maldivler’de oldukça popüler bir atıştırmalık olan fried yams, yanındaki muhteşem soslarla servis edilmekte ve verdiğiniz parayı sonuna kadar hak etmektedir.

7. Saagu Bondibai

Sea Fire Salt (adres ve bilgi)

Saagu Bondibai
Saagu Bondibai

Süt, Hindistan cevizi sütü, kakule ve gül özü ile hazırlanan bir çeşit puding olan saagu bondbai, canı tatlı çekenler için bulunmaz bir nimet. Bu tatlı kesinlikle “Maldivler’de ne yenir?” diye merak edenlerin çok beğeneceği ve tatil dönüşü sevdiklerine anlatacağı şeylerden biri.

8. Reef Fish Cutlets

Cocoa Island By Como (adres ve bilgi)

Reef Fish Cutlets
Reef Fish Cutlets

Resif balıkları Maldivler’de çok popüler yiyeceklerdendir. Pirzola şeklinde hazırlanmış Hindistan cevizli resif balıkları yanında turşu, salatalık, papaya gibi besinlerle birlikte servis edilmektedir.

9. Gulha

Faruma Restaurant (adres ve bilgi)

Gulha
Gulha

Gulha, Maldivler’de “taze ekmek” anlamına gelmektedir. Bu yiyecek yemeklerin yanında katık olarak yenebildiği gibi taze çay veya kahve ile de harika bir uyum sağlamaktadır. Gulhaların içi ise ton balığı, soğan, acı biber ve Hindistan cevizi gibi besinlerle doldurulmaktadır.

10. Kulhi Boakibaa

SeaLaVie Café (adres ve bilgi)

Kulhi Boakibaa
Kulhi Boakibaa

Maldiv yemekleri arasında mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında kulhi boakibaa ismi verilen balık köftesi de yer alıyor. Kek görünümündeki bu köfte tütsülenmiş ton balığı, soğan ve un haline getirilmiş pirinçten yapılmaktadır. Bu yemek önceleri ülkede özel günlerde yapılırken günümüzde pek çok restoran ve cafede deneyebilmek mümkündür.

11. Aluvi Boakibaa

City Bakery (adres ve bilgi)

Aluvi Boakibaa
Aluvi Boakibaa

Aluvi Boakibaa, ağızda eriyen kıvamı ve muhteşem lezzeti ile yerken sizi cennete götüren bir kektir. Bu lezzet manyok ve Hindistan cevizi ile yapılır ve hem yerli halk tarafından hem de turistler tarafından çok beğenilerek tüketilir.

12. Fish Curry

Kaalamaa Restaurant (adres ve bilgi)

Fish Curry
Fish Curry

Maldivler’de balık yemeklerine doyacağınızı garanti edebiliriz! Maldivler’de en popüler yemeklerin balıklarla yapıldığını da bilmenizde fayda var. Baharat ve aromalarla zengin bir lezzet fırtınası olan balık köriler ise Maldivler’in kesinlikle denenmesi gereken balık yemeklerinin başında gelmektedir.

13. Rihaakuru

Jazz Cafe (adres ve bilgi)

Rihaakuru

Geleneksel Maldiv yemekleri arasında bulunan rihaakuru, oldukça baharatlı bir şekilde yapılan bir balık yemeğidir. Bu yemek Maldiv haneleri içinde çok sevilen ve çok fazla yapılan yemekler arasındadır.

14. Sebze Köri

Bu lezzeti Male Limanı civarındaki pek çok mekanda tadabilirsiniz.

Sebze Köri
Sebze Köri

Hem besleyici hem de ferah bir yemek arıyorsanız bizce Maldivler usulü sebze köriyi deneyebilirsiniz. Yemeğin içinde tatlı patatesten fasulyeye kadar pek çok sebze kullanılmakta ve ortaya oldukça sağlıklı ve lezzetli bir yemek çıkmaktadır.

15. Sai (Çay)

The Royal Garden Cafe (adres ve bilgi)

Siyah Çay
Siyah Çay

Maldivlerde tıpkı İngilizlerde olduğu gibi çay kültürü mevcut. İnsanlar burada bol miktarda çay tüketiyor. En fazla tüketilen çay türleri arasında ise kalhu sai (siyah çay) ve kiru sai (süt çayı) bulunuyor. Çayın yanında ise tuzlu ya da tatlı atıştırmalıklar bolca tüketiliyor.

16. Maldivian Lady

Kakuni Bar (adres ve bilgi)

Maldivian Lady
Maldivian Lady

Muhteşem bir kokteyl denemek için mutlaka bu içeceği sipariş vermelisiniz. Tropikal meyvelerin rahatlatıcı etkisini bir anda bedeninizde hissetmenize yardımcı olacak. Esintisi bol, manzarası muhteşem bir yerde kendinizi bu eşsiz kokteyli yudumlarken hayal edin. Cennet bu olsa gerek!

17. Biyadhoo Special

SIP Sunset Bar (adres ve bilgi)

Biyadhoo Special
Biyadhoo Special

Biyadhoo Adası’ndan çıkan ve ada ile aynı isimle anılan bu kokteyl meyve suyu ve alkolün muhteşem uyumunu bizlere gösteriyor. Ananas ve kavun kokteyl hazırlanırken en çok tercih edilen meyveler arasında bulunuyor. Votka ve likör ise içeceğin alkol görevini üstleniyor.

18. Lucky & Al

Avi Pool Bar (adres ve bilgi)

Lucky & Al
Lucky & Al

Maldivler’in sembol içeceklerinden ve en pahalı kokteyllerinden olan bu içecek bütçesi geniş olan ziyaretçilerin denemeden dönmemesi gereken içecekler arasında bulunuyor. Pahalı olmasına rağmen bu içecek verilen parayı sonuna kadar hak ediyor.

19. Gulab Jamun

Tandoori Flames (adres ve bilgi)

Gulab Jamun
Gulab Jamun

“Maldivler’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için verilecek Hint mutfağına ait en lezzetli cevaplardan bir bizce bu sevimli süngerimsi sütlü toplar. Gül kokulu şeker şurubuna batırılmış olan bu tatlar güzel bir yemek sonrası hafif bir tatlı olarak değerlendirilebilir.

20. Dhon Riha

Bu yemeği yemek için Maldivler’deki balık restoranlarını ziyaret edebilirsiniz. 

Dhon Riha

Ton balığı, soğan, sarımsak, Hindistan cevizi, mango, zencefil gibi maddelerle hazırlanan bir yemek olan dhon riha da gene Maldivler’in sembol yemeklerinden sayılabilecek önemli yemeklerinden biridir.

Yeme içme yazıları okumaktan zevk alan ziyaretçilerimiz için hazırladığımız “Maldivler’de ne yenir? Ne içilir?” listemiz şimdilik burada son buluyor. Dünyanın en güzel balayı mekanları arasında bulunan Maldivler’in yemek kültürü hakkında söylemek istedikleriniz varsa bize “yorum” kısmından yazabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin