Lyon’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Fransa‘nın en önemli üçüncü şehri konumunda bulunan Lyon, aynı zamanda ülkenin gastronomi başkenti olarak anılmaktadır. 

İki nehrin birleşim noktasında kurulmuş olan şehir, geçmişten günümüze pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bu de şehrin zengin bir kültüre sahip olmasını sağlıyor. Bu güzel şehre geldiğiniz aklınızdaki Lyon’da nerede kalınır sorusuna yanıt bulabilmeniz için hazırladığımız yazıda şehrin konaklama seçeneklerini ve otellerini masaya yatırdık.

Lyon’da Nerede Kalınır

Lyon’a geldiğinizde çeşitli bölgelerde konaklama şansına sahip olabiliyorsunuz. Şehirdeki otel tavsiyelerimize geçmeden önce konaklayabileceğiniz bölgeleri ele alalım.

Presqu’ile

Şehrin kalbi konumunda bulunan bölge Lyon gezilecek yerlere yakınlığı ile, şehrin gece hayatının ve cafelerinin hemen yanında bulunması nedeniyle özellikle hareketli bir tatil arayanlar için öncelikle tercih edilmesi gereken bir konaklama bölgesi. Bölgede bulunan Terreaux ve Bellecour ise buranın en gözde yerlerinin başında geliyor.

Vieux Lyon ve ve Fourviére Tepesi

Şehrin ilk yerleşim yerleri olan bu bölgeler ise özellikle tarihi yerleri görmek ve şehrin tarihiyle ilgili bilgiler edinmek isteyenlerin tercih etmesi gereken bölgelerin başında geliyor.

Le Part-Dieu

Eğer Lyon’un alışveriş seçeneklerine yakın olmak istiyorsanız şehrin çarşısı diyebileceğimiz Le Part-Dieu bölgesini konaklama seçenekleriniz arasına almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Lyon Otel Tavsiyeleri

Lyon, Paris kadar gözde olan bir şehir değil ve konaklama seçenekleri de Paris kadar geniş değil; ancak şehirde gene de pek çok konaklayabileceğiniz otel seçeneğinin bulunduğunu söyleyebiliriz.

1. Campanile Lyon Sud – Confluence – Oullins 3*

Campanile Lyon Sud - Confluence - Oullins

Otel merkeze 6 km. mesafede bulunuyor ve çevre dostu tasarımıyla dikkat çekiyor. Otelin restoranında Fransız mutfağını deneyimleme şansına sahip olabiliyorsunuz. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

2. ibis Lyon Gerland Musée des Confluences 3*

ibis Lyon Gerland Musee des Confluences

Otel Rhone Nehri kıyısında yer alıyor. Konforlu odaları ve uygun fiyatı ile merkezi bir yerde konaklamak isteyenler Lyon’da nerede kalınır sorusunun cevabı olarak bu oteli listelerine ekleyebilir. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

3. Quality Suites Lyon Confluence 4*

Quality Suites Lyon Confluence

Şehirdeki tren ve metro istasyonlarında 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan otel ziyaretçilerin ulaşım sorunu yaşamadan şehrin tadını çıkarmalarına olanak tanıyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

4. Novotel Lyon Gerland Musée des Confluences 4*

Novotel Lyon Gerland Musee des Confluences

Konforlu odaları ve özenle düşünülmüş tasarımı ile ziyaretçilerine özel bir konaklama deneyimi yaşatan otel, Eski Lyon’a araçla 15 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

5. Sofitel Lyon Bellecour 5*

Sofitel Lyon Bellecour

Şehrin merkezinde bulunan otel 5 yıldızlı bir otelde konaklamak isteyenler için en ideal seçeneklerin başında geliyor. Otelin barında bir şeyler yudumlarken panoramik Lyon manzarasının tadını çıkarmak ise paha biçilemez bir zevk. Otelle ilgili detaylı bilgiler ve rezervasyon için tıklayın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin