Lyon Alışveriş Rehberi

Fransa’nın ekonomi alanındaki önde gelen şehirlerinden biri olan Lyon, alışveriş olanakları konusunda da ziyaretçilerine pek çok seçenek sunuyor. 

Lyon‘a geldiğiniz bir gününüzü şehrin alışveriş noktalarına ayırmanızı öneriyoruz. Böylece hem hediyelik güzel şeyler alma hem de şehrin alışveriş kültürünü yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Hazırladığımız Lyon alışveriş rehberi ile şehrin önemli alışveriş noktalarını sizlerle paylaştık.

Lyon konaklama seçenekleri ve otel tavsiyeleri için Lyon’da nerede kalınır? Otel tavsiyeleri başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz. 

Lyon Alışveriş Rehberi

Lyon’da Alışveriş Yapılacak Yerler

Şehirde keyifle alışveriş yapabileceğiniz pek çok nokta bulunuyor. Bu alışveriş noktalarında gıdadan giyime, takıdan hediyelik eşyalara aklınıza gelebilecek her türlü şeyi bulmanız mümkün olabilmektedir.

1. Les Puces Du Canal

Les Puces Du Canal

Fransa’nın ikini en büyük bit pazarı konumunda bulunan pazar, 400’den fazla satıcıdan oldukça sıra dışı eşyalar bulmanıza olanak tanıyor. Pazarın en kalabalık olduğu zaman ise pazar günleri.

2. Le Village des Créateurs

Le Village des Createurs

Croix Rousse üzerinde birbirinden yaratıcı tasarımcının bulunduğu pazar özellikle moda konusuna meraklı ziyaretçilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken alışveriş noktalarından biri.

3. Marché St. Antoine

Marche St. Antoine

100’den fazla satıcının bulunduğu pazar, Fransa’nın gıda üzerine kurulan en önemli gıda alışveriş noktalarının başında geliyor. Gurme lezzetleri bulabileceğiniz pazarda pek çok farklı yöresel ve özel ürüne ulaşabilirsiniz.

4. Marché de la Croix Rousse

Marche de la Croix Rousse

Fransa’ya özgü pek çok lezzeti ve aradığınız pek çok şeyi bu pazarda bulma şansına sahip olabilirsiniz.

5. Crafts Market

Lyon Market

El işi pazarında envai çeşit hediyelik el emeği göz nuru ürünü bulabilirsiniz.

6. Communauté du Goût

Bu pazarda da ülkenin önemli lezzetlerini, reçellerini ve peynirlerini tadarak ağzınızda unutamayacağınız lezzetler biriktirme şansına sahip olabilirsiniz.

7. Book Market

Sahaf

Eğer kitaplara merakınız varsa Book Market mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Pazarda büyük çoğunluğu Fransızca olan pek çok bulunması zor kitabı bulma şansına sahip olabiliyorsunuz.

8. Pôle de Commerces et de Loisirs Confluence

Pole de Commerces et de Loisirs Confluence

Confluence semtinde bulunan bu alışveriş merkezinde pek çok restoran ve cafede farklı lezzetleri deneyebilir, keyifli bir alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

9. Rue de la République

Rue de la Republique

Aklınıza gelebilecek her türlü eşyayı bulabileceğiniz bir yer arıyorsanız Rue de la République mutlaka uğramanız gereken noktalardan biri.

10. Les Halles de Lyon

Les Halles de Lyon

50’den fazla standın kurulduğu pazar yiyecek ve içecek üzerine birçok özel lezzeti bulabileceğiniz bir yer. Pazar 1971 yılından bu yana ziyaretçilerine ülkenin en güzel ürünlerini satın alma imkanı sunuyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin