Lugano’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 9 Enfes Lezzet

İsviçrenin turistik şehri Lugano’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

‘’ Lugano’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek şehrin en popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Älplermagronen

Älplermagronen

Makarna, soğan ve peynirin muhteşem birleşmesinden doğan bu lezzet, damaklarınızda enfes bir tat bırakacak. Günlerinizin hafif ve lezzetli olmasını istiyorsanız alplermagroneni tercih edebilirsiniz.

2- Berner Platte

Berner Platte

Tütsülenmiş domuz etinden yapılan berner platte, patates ve turşuyla birlikte servis edilmektedir. Farklı tatlara açıksanız Lugano’da bu tadı deneyebilirsiniz.

3- Raclette

Raclette

İsviçre ve Fransaya özgü bir peynir çeşidinin eritilerek yemeklerin üzerine konulduğu raclette oldukça popüler. Peynir severlere önerimizdir.

4- Cheese Fondue

Cheese Fondue

Peynirli bir başka tatsa, peynirli fondü. Kızartılmış ekmekleri batırıp yiyebileceğiniz bu tat şehrin sevilen tatlarından biri.

5- Zopf

Zopf

İsviçre pastanelerinde bulabileceğiniz zopf, geleneksel şekliyle dikkat çeken bir ekmek türüdür. Puf ve yumuşak görüntüsüyle sofraları süsleyen bu tadı denemelisiniz.

6- Rösti

Rösti

Rendelenen patateslerin kızartılmasıyla oluşan rosti, Avrupa’nın sevilen tatlarından biridir. Genellikle ana yemeklerin yanında servis edilmektedir.

7- Zürcher Geschnetzeltes

Zürcher Geschnetzeltes

Rostinin yanında servis edilen leziz tatlardan biri de Zürcher Geschnetzeltes. Mantarın baharatlarla birlikte sotelendiği bu tadı rostinin yanında söylemeyi unutmayın!

8- Saffron Risotto

Saffron Risotto

Risottonun safranla buluştuğu bu yemek ipeksi görüntüsü ve leziz tadıyla sizleri büyüleyecek.

9- Bircherműesli

Bircherműesli

Yaz aylarının en çok tercih edilen tatlarından olan birchermuesli, mislilerin meyvelerle buluştuğu enfes bir tat. Diyet menüleri için vazgeçilmez bir ara öğün. 🙂

*Lugano gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Lugano’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin