7 Maddede Londra Yeme İçme Rehberi

Genellikle tekdüze bir mutfağa sahip olan İngiltere’nin aksine başkent Londra kozmopolit bir yapıya sahip olmasından dolayı oldukça çeşitli bir yemek kültürüne sahip bir şehir.

Hazırlamış olduğumuz Londra yeme içme rehberi yazımızda bu şehre geldiğinizde nasıl bir yemek kültürüyle karşılaşabileceğiniz, neler yiyebileceğiniz ve mekan önerileri gibi önemli konularda bilgilere ulaşabileceksiniz. Londra’ya geldiğinizde çeşitli bir yemek kültürü içinde keyfinize göre yemek yiyebileceğinizi söyleyebiliriz.

1- Londra Yeme İçme Rehberi

Eğer Londra’da ne yenir diye merak ediyorsanız burada özellikle diğer ülkelerin yemek kültürlerine ait yiyecekleri bolca bulacağınızı söyleyebiliriz. Özellikle barlarda fish and chips olarak isimlendirilen balık ve cips şeklinde servis edilen menü içmeyi çok seven bu milletin en çok tercih ettiği yiyeceklerin başında geliyor. Bunun dışında şehirde özellikle kahvaltıların diğer Avrupa ülkelerinin aksine beklentilerinizi karşılayacak düzeyde başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer restoranlarda masraflarınızı kısmak isterseniz hazır su yerine musluk suyu isteyebilirsiniz. Hemen hemen bütün mekanlarda müşterilere musluk suyu ücretsiz bir şekilde servis edilmektedir. Londra’da bahşiş zaman zaman hesaba eklenebiliyor. Bu nedenle hesabı kontrol etmenizde fayda var. Eğer bahşiş hesaba eklendiyse fazladan bahşiş verip de bütçeniz zorlamanıza gerek yok.

2- Londra’da Nerede Yenir

Öncelikle şehirdeki bütün mekanları burada paylaşamayacağımızı belirtelim. Yazımızın bu kısmında bazı mekan önerilerinde bulunacağız; ancak Londra’da kaliteli yemek yenebilecek yerlerin hayli fazla olduğunu hatırlatalım.

#1 Kahvaltı

ingiliz kahvaltısı

İngilizler için kahvaltı önemli öğünlerin başında geliyor ve kahvaltıda oldukça geniş bir içeriğe sahip tabakları mideye indirme şansını yakalayabilirsiniz. Tabi ki pek çok Avrupa şehrinde olduğu gibi burada da domuz eti hassasiyeti olanların dikkatli olmasında fayda var.

Şehirde kahvaltı yapılabilecek çok fazla kaliteli mekan bulunuyor. Bu mekanların başında ise The Breakfast Club geliyor. Burası şehrin en fazla tercih edilen kahvaltı duraklarından biri ve burada hayli uzun bir sırayla karşılaşmanız muhtemel. Bunun dışında Albion, Caravan da şehrin iddalı kahvaltı mekanları arasında bulunuyor.

#2 Fish And Chips Nerede Yenir

fish and chips

Dediğimiz gibi şehirde bu menü pek çok mekanda bulunuyor ve oldukça meşhur. Hem lezzetli hem görece fiyat olarak uygun hem de yemesi pratik. Daha ne olsun 🙂 Poppie’s Fish And Chips, Golden Hind, Golden Union Fish Bar bu lezzeti tadabileceğiniz başlıca yerler. Ayrıca pek çok bar ve pubda bu lezzeti içeceğinizin yanında deneyebilirsiniz.

#3 Londra’nın Yemek Pazarları

Borough Market
Borough Market

Londra’daki pazarlar adeta bir karnaval havasında insanların hem alışveriş yaptığı hem de yemek için tercih ettiği yerlerden. Şayet farklı bir yemek deneyimi yaşamak isterseniz bu pazarları deneyebilirsiniz. Şehirde bulunan Camden Market, Portobello Road Market, Borough Market, en çok tercih edilen pazarların başında geliyor.

#4 Dinerama Street Feast

dinerama street feast

Londra’daki bütün sokak lezzetlerini bir arada bulabileceğiniz bu bölgede çok çeşitli lezzetleri deneme şansını yakalayabilirsiniz. Tavsiye ederiz.

#5 Zizzi

zizzi

Bir İtalyan restoranı olan Zizzi’de birbirinden lezzetli pizzalarla kendinize güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Mekanın Birleşik Krallık’ta 140 tane şubesi olması da bu konuda ne kadar başarılı olduğunu bizlere gösteriyor.

#6 Sketch

Sketch

Özel Fransız yemeklerini keyifli müzikler ve hoş bir mekan eşliğinde yemek isterseniz bu mekanı düşünebilirsiniz; ancak burasının biraz tuzlu bir mekan olduğunu belirtmemiz gerek.

#7 Pastaneler ve Cafeler

maison bertaux

Londra’da lezzetli pastalar yeyip keyifli bir şekilde zaman geçirebileceğiniz pek çok cafe ve pastane bulunuyor. Özellikle 19. yüzyıldan bu yana hizmet veren Maison Bertaux sizi hayli memnun edecek yerlerden biri.

Siz de şehirdeki tecrübe ettiğiniz mekan önerilerinizi bizlerle yorum kısmından paylaşarak Londra yeme içme rehberi başlığımızın daha da faydalı olmasına katkıda bulunabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin