Liverpool Gece Hayatı | 7 Eğlence Mekanı

Liverpool, İngiltere’nin en cana yakın insanlarının bulunduğu şehirlerin başında geliyor.

Klasik bir Liverpool gezisinin dışına çıkmak istiyorsanız Liverpool gece hayatı ile birkaç gece şehirde eğlenmenizi öneriyoruz. Yazımızda şehrin gece hayatına dair notlarımıza ve gidebileceğiniz mekanlara dair bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

#1 Liverpool Gece Hayatı

İngiltere’nin genelinde yaygın olan pub kültürü Liverpool gece hayatı için de vazgeçilmez unsurların başında geliyor. Şehirde bulunan pek çok pub, ziyaretçilerine gece yarısına kadar keyifli zamanlar geçirme olanağı tanıyor.

Şehirde publar dışında komedi kulüpleri, barlar ve çeşitli gece kulüpleri özellikle cuma ve cumartesi günleri oldukça yoğun bir kalabalığı eğlendirmektedir. İnsanlar bu günlerde sabahlara kadar eğlenerek haftanın yorgunluğunu üzerinden atmayı tercih etmektedir. Liverpool’daki eğlence hayatı pek çok kişi tarafından İngiltere’nin en renkli ve keyifli gece hayatlarının başında gösterilmektedir.

#2 Liverpool’da Gece Gidilecek Mekanlar

1. The Cavern Club

The Cavern Club

Başta Beatles olmak üzere mekanda pek çok farklı müzik türüne ait sanatçıların müzikleriyle eğlenebilir, canlı müzikle eğlencenin doruklarına çıkabilirsiniz. Mekan oldukça keyifli olsa da içki ücretlerinin biraz pahalı olduğunu belirtmemiz gerek. Mekanın bulunduğu Matthew Street daha pek çok eğlenceli mekanı bünyesinde barındırıyor.

2. Laughterhouse Comedy

Laughterhouse Comedy

Şehirdeki önemli komedi kulüplerinden biri olan bu kulüpte eğer İngilizceniz yeterliyse çok keyifli bir akşamın sizi beklediğinden emin olabilirsiniz.

3. Liverpool Playhouse

Liverpool Playhouse

Eğer tiyatroyla sanat dolu bir gece yaşamak isterseniz Merseyside’da bulunan bu tiyatro mekanını da mutlaka listenize dahil etmelisiniz.

4. Panoramic 34 Bar

Panoramic 34 Bar

Merseyside’ın panoramik manzarasının keyfini çıkarmak için sizi Batı Kulesi’nin 34. katında bulunan bu mekana davet ediyoruz.

5. Revolution Bar

Revolution Bar

Wood Street’te bulunan mekan oldukça iddialı içki menüsü ile ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri.

6. Echo Arena

echo arena

Albert Dock’a çok yakın bir konumda bulunan mekanda birbirinden güzel konserleri izleyerek unutamayacağınız bir gece geçirme şansına sahip olabilirsiniz. 2008 yılında Liverpool’un Avrupa Kültür Başkenti olması sebebiyle inşa edilen yapı 10 binin üzerinde misafiri aynı anda ağırlayabilmektedir.

7. Salt Dog Slim’s

salt dog slims

Şehirdeki en güzel barlardan birinin burası olduğu söyleyebiliriz. Barın özellikle üst kısmında çok özel bir bar deneyiminin sizi beklediğini belirtelim; ancak buraya çıkabilmek için rezervasyonun olması işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Liverpool gece eğlence mekanlarına ek mekan tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin