Liverpool Gezilecek 8 Yer | Detaylı Anlatım

Şehir merkezi Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Liverpool, ziyaretçilerine unutulmaz bir gezi yapma imkanı tanıyor.

Dünyaca ünlü futbol takımıyla, dünyanın en bilinen müzik gruplarından Beatles’ın doğduğu şehir olmasıyla ve birbirinden keyifli mimari yapı ve müzeleriyle Liverpool gezilecek yerler listemizi sizler için derledik.

Liverpool’da nerede kalınır? Otel tavsiyeleri yazımızı inceleyerek şehrin konaklama seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmak gezinizin daha keyifli geçmesini sağlayabilir.

#1 Liverpool Gezilecek Yerler

1. Albert Dock

albert dock
albert dock

Şehrin en bilinen yerlerinden biri olan Alber Dock, aslında bir rıhtım olmasına rağmen günümüzde mağazaları ve cafeleriyle ziyaretçilerin keyifle vakit geçirdiği otantik yerlerden biri. Kırmızının tuğlaların hakim olduğu bölgede Uluslararası Kölelik Müzesi ve Border Force Ulusal Müzesi de ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunuyor.

2. Liverpool Katedrali

liverpool cathedral
Liverpool Cathedral, Liverpoool, UK

1928 ile 1967 yıllarında inşa edilen katedral, İngiltere’nin en büyük katedrali unvanına sahiptir. Kilisenin 60 metre çapa sahip olan kulesi ise ziyaretçilerine çok farklı bir deneyim yaşatıyor. Kuleye çıkmak ise ücretli. Eğer kiliselere meraklı iseniz bu Katolik kilisesini de Liverpool gezilecek yerler listenize dahil etmenizi öneriyoruz.

3. Liverpool Central Library

liverpool central library

Etkileyici bir dış görünüme sahip olan kütüphaneyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebiliyorsunuz. Kütüphanede kitap kokusunu içinize çekebileceğiniz gibi çatı terasına çıkarak eşsiz İngiltere manzarasının tadını da çıkarabilirsiniz.

4. Beatles Story

Beatles Story

Liverpool deyince Beatles’a değinmeden olmaz tabi ki. Dünyaca ünlü grubun doğduğu şehir olan Liverpool’da bu ölümsüz grubu keşfetmek için gidebileceğiniz en özel yerlerin başında ise Beatles Story geliyor. Müzede sırayla girilen odalarda Beatles’a ait pek çok şeyi kronolojik bir şekilde inceleyebiliyorsunuz.

5. Walker Art Gallery

walker art gallery

Liverpool’un en özel sanat galerilerinden biri olan Walker Art Gallery, ziyaretçilerine çoğunlukla 14. yüzyıldan 18. yüzyıllar arasındaki önemli eserleri inceleme imkanı tanıyor.

6. Liverpool Müzesi

Liverpool Museum

Beatles, futbol kulübü, demiryolları, yoksulluk, zenginlik… Liverpool’a ait önemli ne varsa bu müzede bulabilir ve şehirle ilgili çok özel detayları görebilirsiniz.

7. St. George’s Hall

st. george's hall

1854 yılında neo-klasik tarzda inşa edilen yapı, şehrin en özel binaları arasında bulunuyor. Yapının yanında bulunan St. John Bahçeleri ise sizi kendisine çekip saatlerce kendinizi kaybetmenizi sağlayacak güzellikte.

8. Merseyside Denizcilik Müzesi

Merseyside Denizcilik Müzesi

Albert Rıhtımı’nda bulunan Merseyside Denizcilik Müzesi, şehrin denizcilik tarihiyle ilgili çok önemli sergilere ev sahipliği yapıyor. Bizce bu müzeyi de Liverpool gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz.

Liverpool, İngiltere’ye gelenlerin mutlaka görmesi gereken ve hayran kalacağı bir şehir. Siz de hemen Liverpool uçuşlarından birini satın alarak bu şehri ziyaret edebilir ve rüya gibi tatilin kapılarını aralayabilirsiniz.

Liverpool gezi noktalarına ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin