Liverpool Alışveriş Rehberi | 5 Alışveriş Noktası

İngiltere’nin önemli liman kentlerinden biri olan Liverpool, pek çok yönüyle İngiltere’nin özellikle görülmesi gereken şehirlerinin başında geliyor.

Liverpool’a geldiğinizde sizi muhteşem bir alışveriş şehrinin beklediğini söyleyebiliriz. Şehirde bulunan pek çok cadde, sokak, alışveriş merkezleri ile aradığınızı bulabilirsiniz. Dilerseniz şehrin alışveriş olanaklarına ve şehirdeki alışveriş yapabileceğiniz yerlere birlikte göz atalım.

#1 Liverpool Alışveriş Rehberi

Liverpool, İngiltere’nin diğer şehirlere oranla daha ucuz bir alışveriş deneyimi sunuyor. Tabi ki gene de çok büyük bir ucuzluk beklemeyin, hayal kırıklığı yaşarsınız. 🙂

Şehre gelenler hediyelik veya hatıra olarak çoğunlukla Beatles ve Liverpool futbol takımı temalı hediyelik eşyaları değerlendirmektedir; ancak şehrin alışveriş bölgelerinde yapacağınız bir araştırma sonucunda daha farklı hediyelikler bulmak da mümkün.

#2 Liverpool’da Nerede Alışveriş Yapılır

1. Liverpool One

Liverpool One
Liverpool One

Aynı zamanda Liverpool’da nerede kalınır sorusunun cevaplarından biri de olan Liverpool One, özellikle alışveriş meraklısı ziyaretçilerin tercih ettiği konaklama seçenekleri arasında bulunuyor. Hayli büyük olan bu alışveriş merkezinde 160’dan fazla mağaza seçeneği ile uzun ve eğlenceli bir alışveriş keyfi sürebilirsiniz. Alışveriş merkezi aynı zamanda aldığı pek çok uluslararası ödülle bu konuda ne kadar iddialı olduğunu bize gösteriyor.

2. Albert Dock

albert dock
albert dock

Başta Beatles Story olmak üzere oldukça keyifli müzelerin de bulunduğu Albert Dock, Liverpool gezilecek yerler listesinde de ilk sıralarda bulunuyor. 1846 yılında yapılan rıhtım, çevresindeki binaların yapımında kullanılan kırmızı tuğlalar sayesinde oldukça otantik bir görüntüye sahip. Rıhtımda birbirinden keyifli cafe ve restoranlarda eğlenebilir, mağazalarda alışveriş yapabilirsiniz.

3. St. Johns Alışveriş Merkezi

st johns shopping center

St. George’s Place’de bulunan alışveriş merkezi bünyesinde bulunan pek çok mağaza, cafe ve restoranla eğlenceli bir şekilde alışveriş yapmak isteyenlerin şehirdeki uğrak noktaları arasında bulunuyor.

4. City Central BID

City Central BID

Şehrin alışveriş ve eğlence mekanlarından biri olan City Central BID, bünyesinde bulunan tiyatrolar, alışveriş merkezleri, cafeler ve restoranlarla tamamen eğlenmeye ve alışveriş odaklı bir bölge.

5. Lord Street

Lord Street

Merseyside bölgesinde bulunan 300 metrelik caddede çok özel bir alışveriş deneyimi sizi bekliyor. 1898 yılından bu yana açık olan Wayfarers ise 30’dan fazla mağazası ise mutlaka ziyaret edilmesi gereken ve sizde nostaljik hisler uyandıracak bir bölge.

Peki sizin Liverpool’da alışveriş için önerebileceğiniz yerler var mı? O halde yorum kısmından paylaşarak şehri ziyaret edeceklere yardımcı olmaya ne dersiniz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin