Limerick Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 7 Yer

İrlanda’nın tam ortasında bulunan Limerick, Shannon Nehri’ni çevrelemiş bir şekilde ülkenin önemli gezilecek şehirlerinden biri olmaya devam etmektedir.

19. yüzyıl esintilerinin hissedildiği Limerick, sahip olduğu özel mimari dokusu ve huzur dolu haliyle son yıllarda adından daha fazla söz ettirmeye başlamıştır. Hazırladığımız Limerick gezilecek yerler yazımızda şehrin görülmesi gereken yerleriyle ilgili bilgileri ve fotoğrafları sizin için derledik.

#1 Limerick Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1. Hunt Museum

Hunt Museum

1997 yılında açılan müze, hayvanlardan, tablolara, antik çağ eserlerine ve kütüphaneye kadar oldukça geniş bir yelpazede ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Müzede gerçekleştirilen geçici sergiler de ziyaret edilmeye değer.

2. King John’s Castle

King John's Castle

13. yüzyılda Kral John tarafından yaptırılan kale, şehrin simge yapıları arasında bulunuyor. Shannon Nehri üzerinde bulunan kale Limerick gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken yerlerden biri.

3. Limerick Sanat Galerisi

Limerick Sanat Galerisi

Limerick’in en önemli sanat bölgelerinden biri olan Limerick Sanat Galerisi, sanat meraklısı ziyaretçilerin mutlaka listesinde olması gereken yerlerden biridir. Burada zaman zaman gerçekleştirilen sergilerde oldukça önemli sanat eserleri sergilenmektedir.

4. Aziz Mary Katedrali

Aziz Mary Katedrali

12. yüzyılda yapılan katedral şehrin en eski dini ziyaret noktalarından biridir. Katedral oyma işlemeleriyle de hayli dikkat çekmektedir.

5. People’s Park

People's Park

Şehrin ortasında bulunan park, gezinizin bir noktasında ziyaret ederek dinlenebileceğiniz ve park içindeki tarihi çeşmeyi inceleyebileceğiniz yeşillikler içinde bir yer.

6. Frank McCourt Museum

Frank McCourt Museum

Dünyaca ünlü roman Angela’nın Külleri kitabının yazarı Frank McCourt’a adanmış olan müzeyi de listenize dahil etmenizde fayda var.

7. Piskoposluk Sarayı

Piskoposluk Sarayı

Kentin önemli tarihi kalıntılarından biri olan Piskoposluk Sarayı 18. yüzyılda yapılmıştır. Eğer vaktiniz olursa bu sarayı da ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin