Lelystad’da Ne Yenir? | Lelystad’ın En Popüler 6 Lezzeti

Hollanda’nın birçok şehri gibi yeşillikler içinde olan Lelystad, huzur dolu iklimi ile Floveland eyaletinin başkenti olma görevini üstleniyor. Hazırladığımız “Lelystad’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde bu sevimli şehrin yemek kültürünü ele alarak yenebilecek en lezzetli şeyleri listeledik…

Lelystad’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Lelystad yemekleri tipik Hollanda mutfağından esinlenmiştir. Bu nedenle Hollanda’ya dair pek çok lezzeti Lelystad’a geldiğinizde deneme imkanına sahip olabilirsiniz.

Şehirde çeşitli noktalara kurulan FEBO ismi verilen hazır yemek noktaları herhangi bir garsona ihtiyaç duymadan istediğiniz yemeği yemenizi sağlıyor. Bu noktalarda lezzetli sandviçlerden birçok farklı hazır yemeğe ve içeceğe kadar geniş bir seçenek sizi bekliyor. Aynı zamanda şehirde bulunan fastfood zincir restoranları da çok özel bir yemek aramadan karnınızı doyurmanız için size hizmet etmek için hazır.

1. Kroket

Kroket
Hollanda’ya yolu düşenlerin mutlaka denemesi gereken şey: Kroket

Hollanda‘nın geleneksel yemekleri arasında ilk sırada yer alan kroket, Lelystad’da da denenmesi gereken tatlar arasında bulunuyor. Artık dünyanın her yerinde tadılabilen bu lezzet et veya deniz ürünlerinden hazırlanıyor. Fransız mutfağında da çok yaygın olan kroket, peynirle harmanlanarak kızartılmakta ve afiyetle yenen bir atıştırmalığa dönüşmektedir.

Lezzetli kroketler denemeniz için aşağıdaki mekanı ziyaret edebilirsiniz;

Gollem’s Proeflokaal

Adres: Overtoom 160-162 | 1054 HP1054 HP Amsterdam, Hollanda

Telefon: +31 20 612 9444

2. Food Trucks

Dos Chicas
Özel bir food truck: Dos Chicas

ABD‘de de sıklıkla rastladığımız bu yiyecek kamyonlarını Lelystad sokaklarında da görebiliyoruz. Bu da yemek için çok fazla zaman harcamadan karnınızı doyurmaya olanak tanımaktadır. Tabi yemek kamyonu deyip geçmeyin; bu mekanlarda çok lezzetli yiyeceklerin tadına bakabiliyorsunuz.

Food Trucks kültürünü tatmanız için şehirde sizin için seçtiğimiz kamyon; 

Dos Chicas

Adres: Harderwijkstraat 174

Telefon: +31 6 14137452

3. Fast Food

McDonald's Lelystad
Lelystad’da tercihinizi fast fooddan yana da kullanabilirsiniz.

Fast food ile aranız iyi ise şehirde bol seçenek sizi mutlu edecektir. Lezzetli hamburgerler yemek için McDonald’s ya da çıtır tavuklar denemek için KFC iyi bir seçim olabilir. Sizin için şehirde gidebileceğiniz McDonald’s ve KFC’nin adres ve telefon bilgilerini aşağıda paylaştık;

McDonald’s

Adres: Bataviaplein 15

Telefon: +31 320 412 888

Saat 10:00’dan itibaren buraya gelebilir ve açlığınızı yenebilirsiniz. 

KFC

Adres: Larserplein 20

Telefon: +31 320 750 568

4. Kahvaltı

Sandviç
Güzel bir kahvaltı için en güzel alternatiflerden biri sandviç

Hollanda dışında ülkemizdeki muhteşem kahvaltıları beklemek sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Lelystad mutfak kültürü içinde de ne yazık ki çok donanımlı bir kahvaltı yapma durumu pek olmuyor. Şehir halkı genellikle sandviç tarzı ekmek arası yiyeceklerle ve kahve ya da meyve suyu gibi içeceklerle kahvaltılarını yapmaktadır. Biraz daha detaylı bir kahvaltı isterseniz şehirdeki fırınları ziyaret ederek poğaça ve kek tarzı yiyecekleri de tercih edebilirsiniz.

Şehirde güzel sandviçlerle bir kahvaltı yapmak isterseniz sizin için önerimizi aşağıda bulabilirsiniz;

Broodjesbar Lelystad

Adres: Agorahof 368232 DX Lelystad, Hollanda

Telefon: +31 320 417 877

Burası saat 10:00 itibariyle ziyaretçilerini kabul etmektedir. 

5. Bira

Heineken
Hollanda’nın eşsiz aromaya sahip birası: Heineken

Lelystad mutfağı içinde yemeklerin yanında alkollü içki olarak çoğunlukla bira tüketilmektedir. Dünyaca ünlü bira markası Heineken ise Lelystad’da en çok tüketilen biralardan biridir. Keyifli bir akşam geçirmek için biraz patates cipsi ve lezzetli bir şişe bira sizin için yeterli olacaktır.

Keyifli atıştırmalıklar eşliğinde lezzetli biraların tadına bakmak isterseniz;

Bistro Lelystad

Adres: Neringweg 254 | 8224 KK8224 KK Lelystad, Hollanda

Telefon: +31 320 220 752

Web: www.bistrolelystad.nl

6. Pizza

Farinella
Farinella’da güzel bir pizzaya kim hayır diyebilir ki!

Her ne kadar Lelystad geleneksel yemekleri arasında bulunmasa da pizza, “Lelystad’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde kesinlikle olmayı hak eden bir lezzet. Artık bir İtalyan lezzeti olmaktan çıkıp dünyanın en çok tüketilen yemeklerinden biri haline gelen pizza da Lelystad‘da yenebilecek şeyler arasında bulunuyor. Şehirde pek çok ev yapımı tadında pizzaların tadına bakabilirsiniz.

Sizin için seçtiğimiz pizza mekanı ile ilgili bilgiler ise aşağıda;

Farinella: Akdeniz mutfağı esintilerinin hakim olduğu cafede lezzetli pizzaların ve birbirinden keyifli pastaların sizi mutlu etmesine izin verebilirsiniz. 

Adres: Bataviaplein 325 | Inside Batavia Stad8242 PV Lelystad, Hollanda

Telefon: +31 320 415 172

“Lelystad’da ne yenir?” listemiz burada son buluyor. Tabi sizden gelen öneriler doğrultusunda yazımızı elbette güncelleyebiliriz 🙂

Lelystad hakkında yazdığımız bütün yazılara ulaşmak isterseniz Lelystad gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin