Las Vegas’ta Ne Yenir? Ne İçilir? | 14 Sıradışı Tat

Rüyaların başkenti “Las Vegas’ta ne yenir? Ne içilir?” sorusuna gelince… İşte yazımız da tam da bu konu üzerine hazırlandı. İçeride sizler için şehirde denemeniz gereken en özel lezzetlerden uygun fiyata karnınızı doyurabileceğiniz seçeneklere kadar önemli noktalara değindiğimiz bir liste sizi bekliyor.

Las Vegas’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Kumarhaneleri ile bilinen Las Vegas yemek kültürü ile de birçok kişiyi kendine aşık eden bir şehir. Burada sanatsal dokunuşlarla bir yemekten çok daha fazlası olan menülerle yemek yemeyi çok farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Otellerle dolu bir şehir olan Las Vegas’ı ziyaret ettiğinizde turlu otel gezilerine de şahitlik edeceksiniz. Yani oteller Las Vegas için vazgeçilmez bir unsur. İnsanlar otellerde konaklama ve kumarhanelerinde oyun oynama gibi etkinlikler için bu şehre akın etmektedir. Şehrin temasını zaten havaalanına geldiğinizde de hemen hissedebiliyorsunuz. Oteller aynı zamanda Las Vegas mutfağı hakkında bilgilenme konusunda da büyük önem taşımaktadır. İnsanlar buradaki açık büfeleri ziyaret ederek şehre özgü ve uluslararası mutfaklara ait pek çok lezzeti tadabilmektedir. Bunun yanı sıra şehrin dört bir yanına dağılmış çok kaliteli restoranlar ve daha mütevazı yeme içme mekanları da ziyaretçilerin yemek ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olmaktadır.

1. Picadillo

Picadillo
SONY DSC

Etle yapılan bir çorba olan picadillo Las Vegas yemekleri içinde denenmesi gereken bir lezzet. Doyurucu bir çorba olan picadillo dileyenlerin tek başına bir öğün olarak tercih edebileceği kadar iyi bir seçim olacaktır. Şehrin her noktasında görebileceğiniz picadilloyu dilerseniz yemeklerden önce midenizi yiyeceğiniz yemeğe alıştırmak için de değerlendirebilirsiniz.

2. Burger

Burger Las Vegas
Burger

Rüyalar şehri Las Vegas haliyle pahalı bir şehir. Tabi burada da uygun fiyata lezzetli şeyler yiyebilirsiniz. Bunlardan en önemlisi ise burgerler. Şehirde ucuz ama lezzetli bir şeyler arıyorsanız öncelikle bunu “Las Vegas’ta ne yenir?” listenize dahil etmelisiniz.

3. Deniz Ürünleri

Las Vegas Fish
Les Vegas’ta çok lezzetli deniz ürünleri sizi bekliyor

Burada çok lezzetli balıklar ve daha birçok deniz mahsulünü taze ve çok hoş sunumlar eşliğinde tatma olanağına sahip olabilirsiniz. Bu nedenle “Las Vegas’ta ne yenir?” listemizi oluştururken deniz ürünlerinin mutlaka bu listede olması gerektiğini düşündük.

4. Noodle

noodle
Şehirde Asya mutfağı da büyük ilgi görüyor

Asya mutfağının özgün lezzetlerinden olan noodle Las Vegas yemek kültürü içinde de kendine iyi bir yer tutmuş durumda. Şehirde sadece noodle değil Uzak Doğu mutfağına has daha farklı lezzetleri tadabileceğiniz kaliteli mekanlar bulmanız mümkün olabilmekte.

5. Otel Büfeleri 

The Buffet, Hotel Bellagio
The Buffet, Hotel Bellagio

Las Vegas otelleri ziyaretçilerine çok hoş bir imkan tanıyor. Pek çok otelin bünyesinde hizmet veren büfeler insanlara belirli bir ücret karşılığında sınırsız bir yemek dünyasının kapısını aralıyor. Bu büfelere girebilmek için saatlerce sırada beklemeniz gerekebilir; ancak yolun sonunda çok büyük ışığın sizi beklediğini ve muhteşem yemeklerle unutulmaz bir deneyim yaşayacağınızı söyleyebiliriz.

En çok tercih edilen büfelerden bir öneri isterseniz şehrin en gözde otellerinden olan Bellagio’nun büfesine uğramanızı önerebiliriz. Otelin açık büfesine gidin ve birbirinden çekici tatların keyfini çıkarın.

6. Biftek

steak
Şehirdeki steakhouse’lar en lezzetli etleri ziyaretçilerine ikram ediyor

Eğer şehre özgü yemek kültürünü denemekse niyetiniz şehirde bulunan Steakhouse’lerin yolunu tutabilir ve muhteşem bifteklerin tadına bakabilirsiniz. Sulu ve leziz bifteklerin tadına bakmak isteyenler için Las Vegas tam isabet bir rota olacaktır. Barbekü kültürünün çok yaygın olduğu şehirde restoranlar lezzetli etlerle hazırladığı biftekleri müşterilerine büyük bir keyifle sunuyor.

7. Pizza

pizza
Pizza Las vegas’ta bir başka güzel

Amerikalılar da İtalyanlar kadar pizza konusunda iddialı. Pek çok önemli pizza markasına sahip olan Amerika’da kaliteli pizza yiyebileceğiniz çok özel mekanlar bulunuyor. Buraya gelen ziyaretçilerin büyük çoğunluğu da zaten buradan pizza yemeden ayrılmıyor.

8. Nefis Kokteyller

nefis kokteyller
Otellerin barlarında kokteylinizi yudumlamaya ne dersiniz?

Birbirinden lezzetli bira ve şarap bulabileceğiniz “Las Vegas’ta ne içilir?” sorusuna vereceğiniz cevaplar elbette bunlarla sınırlı değil. Şehirdeki otellerin cafelerinde ve barlarda çok etkileyici kokteyllerle farklı deneyimler yaşama imkanına sahip olabilirsiniz.

9. Yumurtalı Salatalar

Yumurtalı salata
Yumurtalı salata: Besleyici ve lezzetli

Las Vegas yeme içme kültürü içinde bulunan salatalar çoğunlukla yumurta eklenerek yapılıyor. Salatalar içinde yumurta dışında domates, yeşillik, salatalık gibi pek çok farklı salataya yakışan ürünleri bulmak mümkün olabiliyor.

10. Sushi

Sushi Las Vegas
Las Vegas’ta sushi yiyebileceğiniz çok iyi mekanlar sizi bekliyor

Asya mutfağına meraklı Amerikalılar sayesinde ülkede pek çok farklı Uzak Doğu yemeğini tadabilirsiniz. Bunlardan en önemlileri ve ülkemizde de son yıllarda çok fazla tercih edileni ise sushi. Las Vegas sınırları içinde farklı sushi türlerini tadabileceğiniz çeşitli mekan alternatifleri bulunuyor.

11. Sandviç

Earl of Sandwich
Earl Of Sandwich ekmek arası lezzetlerin en önemli adresi konumunda

Las Vegas’ın kanı hızlı akıyor. Bu da şehirde hızlı yemek kültürünün de gelişmesine neden olmuş. Şehrin dinamiğini hissederken açlık hissi uyanırsa çok güzel sandviçlerle bir süre açlığınızı giderebilirsiniz. Bunun için mekan önerisi mi istiyorsunuz? O halde size tavsiyemiz sayısız sandviç çeşidi ile hizmet veren ve çok sevilen bir mekan olan Earl Of Sandwich olacaktır. Buradaki sandviçlerden çok memnun kalacağınızın garantisini verebiliriz. Burası fiyat olarak da diğer yerlere göre daha uygun olduğundan bütçe açısından kısıtlı imkanlara sahip olanlar için tercih edilmesi gereken yerlerden biri.

12. Margarita

margarita
Las Vegas sokaklarında bu özel bardakla margarita için

Las Vegas sokakta alkol tüketebileceğiniz ABD eyaletlerinden biri. Burada özel bir bardakta sunulan margaritanızı alıp sokakta yürümek mutlaka deneyimlemeniz gereken bir durum.

13. Dirty Corn

Dirty Corn
Dirty Corn

Bir koçan mısırın peynir ve baharatlarla harmanlanmasıyla ortaya çıkan bu lezzet her yerde deneyemeyeceğiniz ve “Las Vegas’ta ne yenir?” sorusuna verilebilecek en spesifik tatlardan biri. İlgi çekici görünümü ile görenleri hayrete düşüren bu lezzet Las Vegas’tan ayrılmadan önce mutlaka denemeniz gereken bir tat.

14. Sosisli (Hotdog)

hotdog
Çok çekici görünmüyorlar mı 🙂

Etrafınızda aç insanlar gördüyseniz Las Vegas’ta ilk akıllarına gelecek yiyeceğin hotdog olduğunu göreceksiniz. Burada hotdog kolay hazırlanmasının yanı sıra eklenen hardal, mayonez gibi çeşitli soslarla birleşince muhteşem bir lezzet olması nedeni ile pek çokları tarafından neredeyse her gün tüketilen bir yemek haline gelmiş durumda.

Başta da söylediğimiz gibi Las Vegas yemek kültürü burayı sadece bir kumarhane ve otel cenneti yapmanın çok ötesine taşıyor ve şehirde denenmesi gereken çok önemli lezzetler bulunuyor. Bu nedenle Las Vegas’a ekstradan bir gün ayırmanızı ve şehirdeki lezzet duraklarını keşfetmenizi öneriyoruz. Deneyimlerinizi ise yorum kısmından bize yazmanızı heyecanla bekliyoruz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin