Kyoto’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Yöresel Lezzet

Japonyanın en büyük şehirlerinden biri olan Kyoto’ya doğru lezzet yolculuğuna çıkıyoruz.

” Kyoto’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ” Yazımızı inceleyerek şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Kyo Kaiseki

Kyo Kaiseki

Küçük tepsilerde birden fazla yemek çeşidinin sunulmasına dayanan kaiseki tarzı yemek, Japonya’nın ulusal sunuşlarından biridir. Akşam yemekleri için uygulanan kaiseki, Japon yemek kültürünü anlamak açısından oldukça önemli.

2- Tonkatsu

Tonkatsu

Tonkatsu, domuz pirzolasının kızartılmasıyla oluşuyor. Haşlanmış pirinç ve kızartılmış lahanayla birlikte servis edilen bu lezzetli yemek damaklarınızı şenlendirecek.

3- Sushi

Sushi

Japon mutfağında ortaya çıkan sushinin ünü Asyayı aşarak tüm dünyaya yayılmıştır. Birçok yerde yiyebileceğiniz bir tat olan sushiyi, birbirinden farklı çeşitleriyle Kyoto’da denemelisiniz.

4- Kabayaki

Kabayaki

Yılan balığını sırt ve göbek kısmı kullanılarak ince filetolar halinde kızartılan bu balık etleri, tatlı bir soya sosuyla birlikte sunuluyor. Sağlıklı ve lezzetli bir tarifin tadına bakmak isterseniz kabayakiyi denemenizi öneriyoruz.

5- Tempura

Tempura

Balık ürünleri ve sebzelerin susam yağında kızartılmasından meydana gelen tempura, oldukça lezzetli. Doyurucu bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz tempurayı denemeden Kyoto’dan ayrılmayın deriz. 🙂

6- Okonomiyaki

Okonomiyaki

Görüntüsü oldukça hoş olan okonomiyaki, incecik kıyılan lahanaların yumurta ve unla birleştirilmesiyle oluşuyor. Kızartmalar arasında en sağlıklısı diyebileceğiniz bu yemeği yeni tatlara açık olup denemenizi öneriyoruz.

7- Yakitori

Yakitori

Japon usulü bir tavuk yemek ister misiniz? Sebze ve tavuk etlerinin şişe geçirilerek kızartıldığı bu tat, Kyota’da yiyebileceğiniz en lezzetli tatlardan biridir.

8- Yudofu

Yudofu

Çin, Tayvan, Malezya gibi ülkelerde sıklıkla tüketilen yudofu, geleneksel Japon yemeklerinden biridir. Soya fasulyesinden elde edilen bir peynir olan yudofu, birçok yemekte kullanılabilmektedir.

9- Wagashi

Wagashi

Klasik bir Japon tatlısı olan wagashi, önce görüntüsü sonra tadıyla sizi mest edecek. Yeşil çaylı, meyve aromalı, çikolatalı gibi birçok çeşidi bulunan wagashileri lezzetli çaylarla birlikte tüketebilirsiniz.

10- Sake

Sake

Japonların ulusal içkisi olan sake, pirinç ve tahıl özünden elde ediliyor. İlk defa deneyeceklere ağır geleceği için bu içkiyi tadarken dikkatli olmanızda fayda var. 🙂

*Kyoto gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Kyoto’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin