Kyoto Gezilecek Yerler Listesi | 14 Turistik Nokta

Honshu tepeleri ile çevrili olan Kyoto, Japonya’nın en büyük şehirlerinden biridir ve batı Japonya’nın eğitim merkezidir.

Japonya’nın en önemli turistik mekânlarını barındıran Kyoto, İkinci Dünya Savaşı’nın yıkımını hızlıca üzerinden atan bir şehir. Elbette o günleri hatırlatan bazı noktalar, orjinal atmosferi korunarak günümüze taşınıyor. Kyoto’da müze, galeri, heykel, resim ve diğer sanat formlarına ait eserleri çokça görebiliyorsunuz. Kentte Japonya’nın geleneksel çizgilerine sahip mimari yapılara da rastlayacaksınız. Ayrıca Shinto ve Budist tapınakları turistlerin her zaman uğradığı yerlerden. Bunların hepsini Kyoto gezilecek yerler listesinde ele aldık.

#1 Kyoto Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Nijo Kalesi

Nijo Castle

Nijo Kalesi; duvarlar, kuleler ve hendeklerle doludur. 1603’te yapılan kale Japon hükümet konağı olarak da kullanılmış. Kale oldukça büyük olduğu için bir kompleksi andırıyor. Farklı binaların birleşiminden oluşan kaleden önemli eserler çıkarılmış.

2- Fushimi-Inari Taisha Shrine

Fushimi-Inari Taisha Shrine

Japonya’nın en ünlü türbelerinden biridir. Ziyaretiniz sırasında mutlaka görmelisiniz. Milattan sonra 711’de kurulmuş ve Ukanomitama-no-mikoto tanrıçasına ithaf edilmiştir. Buraya gelen insanlar refahları için dua ediyor. Ana bina 1499’dan kalmış ve dört kilometre uzunluğunda bir caddeye sahip. Cadde üzerinde 32 bin kemer var. Hepsini geçmek en az iki saat sürüyor. Ayrıca peygamber olduğu düşünülen tilki heykelleri yol boyunca dikkat çekiyor.

3- Kinkaku-ji: The Golden Pavilion

The Golden Pavilion

14. yüzyılda Shogun Ashikaga Yoshimitsu için bir emeklilik villası olarak düşünülen yapı şimdi bir Zen Budist tapınağı olarak kullanılıyor. Golden Pavilion, Kyoto’nun en güzel yerlerindendir. Zaman içinde orjinal yapısına bağlı kalınarak birkaç kez yeniden inşa edildi. Son görünümü ise 1950’lerden kalma. Büyük bir gölet üzerinde duran yapı, geleneksel taş dizilimiyle dikkat çekiyor.

4- Kiyomizu-dera Tapınağı

kiyomizu dera temple

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Kiyomizu Tapınağı, Otowa Dağı’nda manzaralı bir konuma sahiptir. Ziyaretçiler küçük dükkanlar, zanaat mağazaları görerek keyifli bir yürüyüş yapabilirler. M.S. 790’da kurulmuş olan tapınak Budist tanrıçalarına adanmış. Tapınağın teras kısmı sonbaharda harika manzaralara sahne olur.

5- Sanjûsangen-dô Tapınağı

Sanjûsangen-dô Tapınağı

Diğer adıyla Rengyoin Tapınağı ya da Niş Tapınağı, 1164’te inşa edilen ilginç bir yapıdır. Merhamet tanrıçası Kannon için inşa edilen tapınakta kişiselleştirici unsurlar hemen dikkat çekiyor. Çevresinde ise eskiden okçuluk eğitimleri verilirmiş. Burada bulunan en önemli eser 13. yüzyıldan kalma 3,5 metrelik Kannon heykelidir. Küçük figürler de etrafa serpiştirilmiş.

6- Kyoto İmparatorluk Sarayı

Kyoto İmparatorluk Sarayı

Japon filmlerinde konusu geçen imparatorluk sarayını canlı canlı görme fırsatını Kyoto’da yakalayabilirsiniz. 794’te inşa edilen ve yangın sonucu yer değiştiren Kyoto İmparatorluk Sarayı, şehrin en çok ziyaret edilen tarihi mekânlarından biri olmaya devam ediyor. Mevcut bina 1855’te yapılmış olmasına rağmen sanki daha yeni yapılmış hissi veriyor.

Saray ziyareti halka açıktır ancak İmparatorluk Acentesi tarafından işletiliyor. Bundan dolayı bu acentenin rehberli turlarına katılmalısınız. Japon kültürünün inceliklerini saray içinde keşfetmek bambaşka bir dünyanın kapılarını açacak.

7- Nishi Honganji Tapınağı

Nishi Honganji temple

Orjinal Jodo-Shinshu tarikatının baş tapınağı olan Nishi Honganji, Budist mimarinin olağanüstü bir örneğidir. Hondo veya Ana Salon bölümü 6. yüzyıldan kalma çok sayıda heykel ile süslenmiş. 1760’dan gelen tablolar da odalara asılmış. Tapınak içindeki her tablonun ayrı bir geçmişi, hikâyesi var. Yani öylesine asılan tablolar değiller. Hepsinin bir araya gelmesiyle de tapınağın kimliği ortaya çıkıyor.

8- Kyoto Ulusal Müzesi ve Belediye Sanat Müzesi

Kyoto Ulusal Müzesi

Birçok eski güzel tapınağa ek olarak, dünya çapında müzelere ve galerilere de Kyoto’da rastlayacaksınız. Etkileyici koleksiyon dendiğinde akla gelen ilk yer ulusal müze oluyor. 1897’de kurulmuş ve yaygın olarak Japonya’daki en önemli müze olarak gösterilir. Asya ve Japon sanatının örneklerini sergileyen müze, 2014’te tamamen yenilendi.

Bununla beraber belediye sanat müzesi de çokça ziyaretçi alıyor. 1928’de açılan ve 20. yüzyıl Japon sanatçılarını bünyesinde barındıran Kyoto Belediye Müzesi, ülkenin üstüne düştüğü yerlerdendir. Takeuchi Seihô, önde gelen sanatçılardandır.

9- Gion’s Geishas ve Tapınaklar

Gion's Geishas

Kamogawa Nehri’nin doğu kıyısında bulunan Gion, modern mimarinin ve tarihi güzelliğin eklektik bir karışımıdır. Japon geleneklerinde çayın önemini kitaplardan ve filmlerden biliyoruz. Gion’daki çay evlerinde bu eşsiz tadı deneyimleme şansınız bulunuyor. Gümüş Köşk ve Ginkakuji Tapınağı bölgenin en değerli eserleri arasındadır. Tapınağa ayrı bir parantez açmak lazım. Ginkakuji, herkesce bilinen bir tapınaktır çünkü 71 ton ağırlığındaki ülkenin en büyük çanını taşıyor.

10- Katsura İmparatorluk Villası

Katsura İmparatorluk Villası

1624’te İmparator Goyozei’nin kardeşi Prens Hachijo Toshihito için inşa edilen imparatorluk villası, Japonya’nın en ünlü tarihi bahçelerinden biri olmuş. Presin yardımı ile Kobori Enshu tarafından tasarlanan bu güzel bahçe, ziyaretçilerin her şeyi ön taraftan görmesini sağlayacak şekilde yapılmış. Kyoto gezilecek yerler listelerinin üst sıralarında Katsura’yı görebilirsiniz.

11- Daitoku-ji Tapınağı

Daitoku-ji Tapınağı

Daitoku-ji Tapınağı ya da Zen Tapınağı, Rinzai mezarlığının en önemli yapılarından biridir ve 1324 yılında inşa edilmiştir. Mevcut yapılar 16. ve 17. yüzyıldan kalmıştır. Bölgede bulunan 22 bina halka açık bir şekilde hizmet veriyor. Mezarlıkta Japon ve Çin işbirliğinden neler çıktığını öğreniyorsunuz.

12- Byodo-in Tapınağı

Byodo-in Tapınağı

988 yılında kurulmuş olan Byodo-in Tapınağı, pek çok benzersiz binaya, türbeye ve ziyaret etmeye değer sanat eserlerine sahiptir. İhtişamlı iç dekorasyona Amida’nın heybetli yaldızlı figürü eklenince ortaya etkileyici bir görüntü çıkıyor. 52 adet ahşap Buda heykeli, oyma anka kuşu ve orjinal tapınak çanı da dahil olmak üzere müze odasını gezmeyi sakın unutmayın.

13- Kyoto Kulesi

Kyoto Kulesi

Bir tapınak kentinde modern yapı olarak ilgi çeken Kyoto Kulesi, Kyoto’nun en yüksek binasıdır. Ziyaretçiler kentin panoramik manzarasını Osaka‘ya kadar görebilir. Platformda teleskoplar ve LED dokunmatik ekranlar dikkat yerlerde bulunuyor. En iyi deneyimi günbatımında elde edersiniz.

14- Maymun Parkı

Maymun Parkı

“Birkaç maymun görmek için o kadar yol gidilir mi?” demeyin. Tahmin edeceğinizden daha fazla maymunla karşılaşacağınızı söyleyebiliriz. Ağaçlardan sallananlar, yiyecek almak için türlü oyunlar yapanlar eğlenceli vakit sunuyor. Eşyalarınıza da dikkat edin! Bazı maymunlar eşyalarınızı almak için her şeyi deniyor. Cesursanız maymunları beslemek için yanlarına yaklaşabiliyorsunuz.

*Japon kültürünü en güzel şekilde anlamak için Kyoto’yu gezmek ve keşfetmek harika bir tecrübe olacaktır. Gelenekselliğin modern anlayışla iç içe geçtiği yerler de yok değil. Ama Japonlar kültürel erozyonu da önlemeyi başarmış. Kendi kültürlerini her zaman ileri taşırken modern gelişmeleri de takip ediyorlar. Dolayısıyla Doğu Asya’ya bir gezi planınız, düşünceniz varsa Japonya kesinlikle aklınız bir köşesinde olmalı. Eğer uçak biletlerini dert ediyorsanız Kyoto uçak bileti sayfamızdan en ucuz tarifeleri bulabilirsiniz. Geziniz esnasında dikkatinizi çeken yerleri yorum kısmında bizimle paylaşmanızdan da memnuniyet duyarız.

Kyoto gezilecek yerler hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin