Meksika

Kuzey Amerika’nın güney ucunda bulunan Meksika Birleşik Devletleri, farklı kültürlerin ve etnik yapıların buluştuğu dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir. Latin Amerika’nın ne kalabalık ülkesi olan Meksika’nın başkenti ve en büyük şehri Ciudad de Mexico’dur.

Bölgenin en kalabalık ülkesi olarak anılmasının sebebi, ülke nüfusunun 130 milyon olmasından kaynaklıdır. Türkiye’nin yaklaşık 2,5 katı büyüklüğünde olan Meksika’da resmi dil İspanyolcadır ve dünyada İspanyolca konuşan kişi sayısının en yüksek olduğu yerdir.

Eğlenceye doymayan insanların, baharat dolu yemeklerin, dansın ve müziğin ülkesi olarak bilinen Meksika, sahip olduğu geniş yüzölçümünün de etkisiyle çok sayıda gezilecek noktaya sahiptir. Meksika’nın tümünü gezmek için 10 günden fazla bir süreye ihtiyacınız olacaktır ancak vaktiniz sınırlıysa popüler noktaları gezerek başlayabilirsiniz.

Gözlerinizi bir an olsun kırpmak istemeyeceğiniz Meksika’nın en popüler turistik noktaları arasında ‘ Pyramid of the Sun’ bulunuyor. Piramitler dendiğinde birçoğumuzun aklına Mısır gelmesine rağmen, dünyanın en büyük piramit yapılarından biri Pyramid of the Sun’dır. Obsidyen taşlarından yapılan ve içerisinde insan figürlerinden süsleme ve bazı nesnelerin bulunduğu bu yapı, yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşmayı başarmış eserlerden biridir.

Meksika’nın tarihi dokusunun yanı sıra eğlenmeyi sevenlerin favori noktası olan ‘Xcaret’i görmeden dönmemelisiniz. Riviera Maya’da bulunan bu tema park hem doğayla iç içe olması hem de lunapark türünde hizmet vermesiyle, genç yaşlı birçok kesime hitap etmektedir. Farklı temalarda çok fazla bölümün bulunduğu Xcaret, Meksika’nın en sevilen eğlene parklarından biridir.

Ülkenin akla gelen en önemli aktivitelerinden biri de şüphesiz ki Frida Kahlo’dur. Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo ve yine bir ressam olan eşi Diego Rivera’nın yaşamlarını sürdürdükleri ‘’Mavi Ev’’ günümüzde müze olarak kapılarını ziyaretçilerine açmaktadır. Frida Kahlo Müzesi içerisinde, sanatçının yapmış olduğu tablolar ve eşiyle olan fotoğraflarını inceleyebiliyorsunuz.

Şehrin gezilecek pek çok noktası olduğu gibi, bu noktalara nasıl ulaşabileceğiniz de önemlidir. Meksika şehir içi ulaşımda otobüs, metro ve taksi hatları sıklıkla tercih edilmektedir. Metro hattı ülkenin başkenti Mexico City’de hizmet vermekle beraber ülkenin her noktasında otobüs ve taksi hizmetine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Metro hatları Mexico City’de geniş bir güzergahta hizmet vermekle beraber 5 peso karşılığında tek kullanımlık bilet alabilir veya dilerseniz haftalık biniş kartlarından faydalanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra oldukça kabalalık olan ülkede görülebilecek salgın hastalıklara karşı zorunlu seyahat aşılarınızı ve rutin aşılarınızı yaptırmayı unutmamalısınız. Latin Amerika’nın en kalabalık ve en çok turist çeken ülkesi Meksika’yı daha detaylı keşfetmek için gezi rehberi kategorilerimizi keşfetmeye başlayabilirsiniz.