Cancun

Meksika’nın Yucatan Yarımadası’nda bulunan Cancun, bölgenin en önemli turistik noktalarından biridir. Cancun bir kıyı şehri olmakla beraber Maya Uygarlığı’na ev sahipliği yapmış çok özel bir şehirdir. Maya dilinde ‘’ yılanların yuvası ‘’ olarak bilinen bu bölge, tarihi yönünün yanı sıra muhteşem doğasıyla da yıl içerisinde çok sayıda turisti ağırlıyor. Meksika’nın Karayip kıyılarında bulunan bu şehir, görülmesi gereken birçok noktaya sahiptir.

Cancun’u keşfetmek istiyorsanız yeraltında ve yerüstünde çok sayıda gezilecek yer bulabilirsiniz. Muhteşem plajlara ve sahillere sahip olan şehirde görmenizi önerdiğimiz ilk nokta ‘’ Cancun Sualtı Müzesi’’ bulunuyor. İngiliz ve Meksikalı mimarlar tarafından yapılmış 500 kadar heykelin su altına yerleştirilmesiyle oluşan müze, yıl içerisinde 200.000’den fazla ziyaretçi çekmektedir.

Dalış ekibiyle beraber gruplar halinde ziyaret edebileceğiniz müze yaklaşık 18 ayda tamamlanmış ve 120 ton beton kullanılarak ortaya çıkartılmıştır. Klasik müzelerden sıkıldıysanız görmenizi şiddetle önerdiğimiz sualtı müzesinden sonra, şehrin bir diğer popüler noktasını ziyaret edebilirsiniz.

Cancun’un bir numaralı eğlence merkezi olan Xcaret, Riviera Maya’ da bulunmaktadır. Doğayla iç içe yapılmış olan bu eğlence parkının bir kısmında Maya harabeleri bulunurken diğer kısmında su parkı, mağara gezileri ve farklı temalarda sayısız alaları bulunmaktadır. Görülmesi gereken çok sayıda noktası olan Cancun’da; Coco Bango, Playa Norte, Isla Contoy, Mercado 28, Xoximilco gibi popüler mekanları da ziyaret etmenizi öneririz.

Tropikal iklim kuşağında bulunan Cancun’da yılın her döneminde sıcaklıklar 20 derecenin üzerinde seyretmektedir. Sıcaklıklar kadar yağışların da fazla olduğu şehirde en kurak ay mart ayı olurken, diğer tüm dönemlerde fazlasıyla yağış görülmektedir. Cancun ziyaretinizi planlarken her türlü duruma karşı yanınıza yağmurluk ve su geçirmeyen bir ayakkabı almanızı öneriyoruz.

Aynı zamanda bulaşıcı hastalıklar ve benzeri durumlara karşı önlem olarak zorunlu seyahat aşılarınızı ve rutin aşılarınızı yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Meksika’nın Maldivler’i olarak adlandırılan Cancun’u ziyaret etmeden önce gezi rehberi kategorilerimizi inceleyerek şehri keşfedebilirsiniz.