Tulum

Meksika’nın Karayip Denizi kıyılarında bulunan Tulum, son yıllarda artan ziyaretçi sayısıyla popüler turistik noktalardan biri haline gelmiştir. Küçük bir köy kasabasını andıran Tulum, görülmesi gereken noktaları, alışveriş merkezleri, butikleri ve küçük otelleriyle mütevazi ancak ilgi çekici noktalardan biridir.

Küçük bir şehir olan Tulum’un nüfusu yaklaşık 20.000 kişi olmakla beraber, sıcak dönemle gelen turistlerle beraber bu sayı iki katına ulaşabilmektedir. Maya Uygarlığına ait sayısız kalıntının bulunduğu şehirde gezilecek çok sayıda turistik nokta bulunuyor. Şehrin görülmesi gereken yerlerinin başında Cenote Calavera geliyor. Bu bölgede altı su olan zeminlerin üst kısımdan yıkılmasıyla havuza benzer bir görüntüye sahip olan yüzme noktaları oluşmuştur.

Yaklaşık 20 metre derinliğe sahip bu birikintilere ulaşabilmek ve geri çıkabilmek için kurulmuş olan merdivenleri kullanabiliyorsunuz. Şehrin bir güzel noktasıysa ismi gibi cenneti andıran ‘ Paradise Beach’dir. Bembeyaz incecik kumlardan oluşan plaj, muhteşem Karayip Denizi sularıyla buluştuğu noktada bulunmaktadır. Biraz serinlemek ve şehrin güneşinde bronzlaşmak isterseniz sizi kimsenin rahatsız etmeyeceği bu plaja uğramanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Tulum’u keşfetmeye çıkarken eğer ki araç kiralamadıysanız toplu taşıma araçlarını tercih etmeniz gerekecektir. Küçük bir şehir olan Tulum’da raylı ulaşım bulunmazken otobüs ve taksi seçenekleriyle seyahat etmeniz mümkündür. Şehrin merkezinden havalimanına veya daha küçük noktalara kadar ulaşım hizmeti sunan otobüsler sık aralıklarla sefer düzenlediği için ulaşım için çok fazla beklemenize gerek kalmamaktadır.

Meksika’nın cazibe noktalarından biri olan Tulum’u keşfetmek için uygun dönemi bekliyorsanız, yağışların az ve sıcaklıkların orta seviyelerde olduğu Ocak-Nisan ayları arasını tercih etmeniz önerilmektedir. Denizin tadını çıkartabileceğiniz bu dönemlerde, şehrin çok sayıdaki keşfedilecek noktasını da daha rahat gezme imkanı bulabiliyorsunuz.

Aynı zamanda sürüngen sayısının oldukça fazla olduğu Tulum’da oluşabilecek tüm durumlara karşı rutin ve zorunlu seyahat aşılarınızı ihmal etmemeniz oldukça önemlidir. Dilerseniz şehir hakkında daha fazla bilgi için Tulum gezi rehberi kategorilerimizi inceleyebilirsiniz.