Teksas

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük yüzölçümüne sahip Teksas, aynı zamanda nüfusuyla en kalabalık ikinci şehir olma özelliğine sahiptir. Sınırları batıda New Mexico, Güneyde Meksika ve kuzeyde Oklahoma ve doğuda Louisiana eyaletleriyle belirlenmiş olan şehir sürekli artan nüfusuyla dikkat çekmektedir. 2018 yılı nüfus sayımlarına göre 28,5 milyon kişinin yaşadığı bu topraklar dünyanın en zengin petrol yataklarına sahip noktalardan biridir.

Yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle dikkat çeken ülkenin diğer eyaletlerden ayrılmasını sağlayan belirli özellikleri vardır. Bunlar arasında en önemlisi, Amerika’nın diğer eyaletlerinden farklı olarak halk oylamasında belirli bir oy oranına ulaşıldığında Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılma şansı bulunmasıdır.

Başka hiçbir eyalete sağlanmayan bu ayrıcalık gibi farklı gelebilecek yasaklarıyla da biliniyor. Örneğin ayakta üç yudumdan fazla bira içmenin yasak olduğu eyalette buna benzer neden konulduğu bilinmeyen çok fazla kural bulunduğu için uyarılara dikkat etmeniz önerilir.

Şehir tanıtımlarında genellikle dağlık alanları, kanyonları ve nehirleriyle tanınan Teksas’ta ziyaretçilerin ilgisini çekecek sayısız gezi noktası bulunuyor. Şehirde görmeniz gereken noktaların başında Big Bend Ulusal Parkı olarak bilinen vahşi doğa parkı bulunuyor. Vahşi yaşamı gözlemlemenize olanak sunan bu park aslında Teksas’ın doğasını yakından tanımanıza olanak sağlayan popüler noktalardan biridir.

Bunun yanı sıra Alamo Kalesi, Guadalupe Dağları ve  Palo Duro Kanyonu’da görülmesi gereken diğer noktalar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda Teksas’ı ziyaret edenler San Antonio, Houston,Dallas ve Austin kırsal alanlarını da görmeyi ihmal etmemeli.

Gezilecek yerlerini görürken şehrin sahip olduğu iklimde önem kazanıyor. Büyük bir yüzölçümüne sahip olan şehrin bölgelere göre değişiklik gösteren hava durumu valizinize farklı ürünler eklemeniz gerekmektedir. Meksika Körfezine kıyısı bulunan kesimler deniz havasının etkisiyle daha nemli bir havaya sahip olurken iç kesimde kalan alanlarda karasal iklimin etkileri sert bir şekilde hissedilmektedir.

Teksas’da Kasım-Mart ayları arasında kış mevsimi görülürken, Nisan-Ekim arası dönemde yaz havası hakimdir. Bu sebeple daha rahat bir seyahat geçirmek isteyenlere sıcakların henüz çok hissedilmediği Nisan aynının başlarında şehri ziyaret etmelerini önerebiliriz.

Her ülkede görülen bazı salgın hastalıklar Teksas’ta da kendini hissettirmektedir. Bu durum sebebiyle şehri ziyaret etmeden önce zorunlu seyahat aşılarınızın yanı sıra, rutin seyahat aşılarınızı da yaptırmayı unutmamalısınız. Teksas hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere Teksas gezi rehberi kategorilerimizi inceleyerek ulaşabilirsiniz.