Houston

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletine bağlı olan Houston, eyaletin en büyük şehri olma özelliğine sahipir.1837 yılında kurulmuş olan şehir bölgenin en yoğun nüfuslu noktalarından biri olmasıyla dikkat çekiyor. Etnik yapısındaki çeşitliliğin dikkat çektiği Houston’da yaklaşık olarak 2 milyon insan yaşamakta ve birçok farklı ırktan insan bir araya gelmektedir.

İspanyol, Asyalı ve Afro-Amerikan halktan çok sayıda kişiye ev sahipliği yapan şehirde insanlar bir arada ve uyum içinde yaşamayı ilke edinmişlerdir. Aynı zamanda Houston şehri, içerisinden geçen nehir sebebiyle halk arasında ‘’ Bayou City ‘’ olarak da anıldığı için tabelalarda bu ismi görmeye alışkın olmalısınız.

Sahip olduğu doğa güzellikleri, kültürü, eğlence noktaları ve gece hayatıyla her yıl binlerce turisti ağırlayan şehrin her türden eğlence anlayışına uygun sunduğu aktiviteler bulunmaktadır. Özellikle şehrin Downtown ve Midtown bölgeleri gece hayatının kalbi olarak sayılmakta ve eğlenmek isteyenlerin ilk durak noktası olmaktadır.

Houston gezilecek yerler listesi hazırladığınızda olmazsa olmaz birkaç noktayı listenize eklemenizi öneriyoruz. Bunların başında her şehirde göremeyeceğiniz NASA’ya ait uzay üssünün bulunduğu Houston Space Center’dır. Her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçinin akın ettiği uzay üstünde tanıtım amaçlı geziler,400’den fazla uzay eseri ve ilgi çekici gösteriler yapılmakta.

Ağustos ayı en sıcak ay olurken, ocak ayı en soğuk dönem olarak geçtiği için sıcaklıkların daha normal seviyelerde seyrettiği ilkbahar aylarını tercih etmenizi öneriyoruz.

Şehirde dikkat etmeniz gereken salgın hastalıklar bulunmazken yine de önlem olarak rutin aşılarınızı ve zorunlu sağlık sigortanızı yaptırmanız gerekmektedir.