Dallas

Amerika’nın en büyük şehirlerinden biri olan Teksas’ın Dallas eyaleti, ülkenin en ilgi çeken noktalarından biridir. Sahip olduğu eğlence alanları, tarihi ve doğal noktaları, kültürü ve daha fazlasıyla 1 milyondan fazla kişi bu şehirde yaşamaktadır. Her noktasında farklı zevklere hitap eden eğlenceler, farklı kültürlerden insanların buluştuğu bu metropol günümüzde ülkenin en modern noktalarından biri haline gelmiştir.

Efsanevi kovboy dizileri ve ismini verdiği Dallas dizilerine ev sahipliği yapan şehir, eski görüntüsünden eser kalmamış bir halde yeni modern yüzüyle ziyaretçilerini karşılıyor.

Çok sayıda insanın iş ve eğlence amaçlı ziyaret ettiği Dallas şehri, farklı noktalardan gelmiş sayısız inana ev sahipliği yaparak ülkenin en büyük metropoliten alanlarından biri olma yolunda ilerlemektedir. 3 milyon turist sayesinde Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok turist karşılayan noktalarından biri halin gelen Dallas, aynı zamanda ülkenin en büyük havalimanı olan Dallas Fort Worth Havalimanı’na da ev sahipliği yapmaktadır.

Teksas’ın en büyük dördüncü şehri olan Dallas, görülmesi gereken birçok muhteşem destinasyona ev sahipliği yapıyor. Bu noktalar arasında en ilgi çekici eski Amerika Başkanı JF Kennedy2nin suikastine dair belgelerin sergilendiği The Sixth Floor Museum’dur. Tarihi bir ana ait belgelerin sergilendiği ive suikastinin bilinmeyenlerinin aydınlatıldığı müze şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinin başında geliyor.

Bunun yanı sıra Dallas Sanat Müzesi, Dallar Botanik Bahçesi ve Klyde Warre Park’da diğer popüler noktalar arasında yer alıyor. Şehrin popüler yerleri ziyaret ederken şehir içi ulaşımda aktif olarak kullanılan metro ağını veya otobüsleri tercih ederek ekonomik ve hızlı bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Kurulduğu noktanın bir çöl olduğundan bahsettiğimiz şehirde seyahatlerinizi aniden değişen hava durumu etkileyebilir. Bu durumdan daha az etkilenmek için yaz mevsiminin yaşandığı Nisan-Eylül aylarına denk gelecek şekilde seyahatinizi planlamanızı ve her türlü duruma karşı valizinizde ek ürünler bulundurmanızı öneriyoruz.

Dikkat etmenizi gerektirecek salgın bir hastalığın bulunmadığı Dallas’ı gitmeden önce rutin seyahat aşılarınızı ve zorunlu seyahat aşılarınızı yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.