Kuveyt’te Ne Yenir, Ne İçilir? | Nefis Yöresel Yemekler

Orta Doğunun geleneksel ülkelerinden biri olan Kuveyt’in yöresel yemeklerini incelemeye ne dersiniz?

” Kuveyt’te Ne Yenir ? Ne İçilir? ” yazımızı inceleyerek, şehrin birbirinden güzel yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Marag

Marag

Hindistan mutfağına ait yemeklerden biri olan marag, Kuveyt’te ne yenir sorusuna cevap veren lezzetlerden biri… Kuzu eti ve baharatların buluştuğu bu leziz yemeği kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

2- Kuwaiti Biryani

Kuwaiti Biryani

Orta Doğu ve Afrika’da farklı türlerde yapımı mevcut olan biryani, oldukça lezzetli bir yemektir. Baharat ve kuru yemişlerle birlikte yapılan pilavın üzerine bütün olarak konulan tavuktan oluşan bu yemek oldukça doyurucu.

3- Harees

Harees

Arap Yarımadası’nın popüler yemeklerinde olan haares, iri taneli buğdayın püre kıvamına gelene kadar pişirilmesiyle oluşuyor. Ortasına eritilmiş tereyağı döküldükten sonra servis edilen bu lezzetli yemeğin tadına bakmalısınız.

4- Dakos

Dakos

Dakos, Yunan yemeği olmasının yanı sıra Kuveyt’te de oldukça sevilmektedir. Bu lezzet neyden oluşuyor derseniz, kızartılmış ekmeklerin üzerine konulan domates sosunun peynir ve zeytinyağıyla birleşmesiyle ortaya çıkıyor. Oldukça lezzetli olan bu tadı kahvaltılarda tercih edebilirsiniz.

5- Murabyan

Murabyan

Deniz kıyısında bir ülke olan Kuveyt’te deniz mahsulleri yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır. Karides ve pirincin birleştiği bu lezzetli yemek denemenizi önerdiğimiz lezzetli tatlardan biridir.

6- Gers Ogaily

Gers Ogaily

Şehir geziniz sırasında canınız tatlı istiyor ve Kuveyt’te ne yenir diye düşünüyorsanız, birçok pasta dükkânında bulabileceğiniz gers ogailyi denemelisiniz. Susamlı bir tariften yapılan bu kek bazen sade, bazense krem şanti ve narlı servis ediliyor.

7- Luqaimat

Luqaimat

Kızartılan hamurların soğuk şerbetle buluştuğu bu tatlı Türkiye’de lokma olarak biliniyor. Luqaimat, tatlı krizlerinize iyi gelecek şerbetli bir lezzet.

8- Balah El Sham

Balah El Sham

Küçük hamur parçalarının kızgın yağda kızartıldığı balah el sham, Türkiye’de de sıklıkla tüketilen bir tatlıdır. Tulumba tatlısı olarak bilinen bu tatlı Kuveyt’in sevilen lezzetlerinden biri.

*Kuveyt gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Kuveyt’te ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin