Krasnoyarsk’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Yöresel Yemek

Rusya’nın kuzeyine doğru ilerleyip Krasnoyarsk’ın yöresel yemeklerine doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

‘’ Krasnoyarsk’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyip şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz.

1- Borsch

borsch

Rusya’da ortaya çıkan bu çorba sadece Rusyada değil Avrupa’nın birçok ülkesinde yapılmaktadır. Krasnoyarsk’da ne yenir sorusuna yanıt veren bu kırmızı renkli çorba birçok sebzeden oluşan oldukça lezzetli bir tattır.

Rengini pancardan alan bu çorba içerisindeki kemik suyu sizi hastalıklara karşı güçlü kılacaktır.

2- Russian Pancakes

russian pancakes

Klasik pankekten çok daha ince ve geniş olan Rus pankeki, sabah kahvaltıların vazgeçilmezidir. Ülkemizdeki akıtmaya benzetebileceğimiz bu pankekler içleri peynirle doldurularak veya meyvelerle tatlı bir şekilde yenilebiliyor.

3- Stroganoff

beef stroganoff

Rusya’nın geleneksel tatlarından biri olan stroganoff, et sotelerin haşlanan eriştelerle birlikte sunulmasından oluşuyor. Krasnoyarsk’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran akşam yemeği stroganoffu denemenizi öneriyoruz.

4- Russian Dumplings

pelmeni

Rus mantısı olarak bilinen bu hamurlar, farklı kapanışları ve lezzetleriyle Rus halkının en sevdiği yemeklerden biridir. Krasnoyarsk’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu tadı denemenizi öneriyoruz.

5- Mushroom Julienne

mushroom julienne

Et ve mantarların suyunu çekene kadar birlikte kızartıldığı bu yemek asıl tadını kaşar peynirinden alıyor. Derin bir kap içerisine konulan harcın üstüne kaşar peyniri dökülüyor ve fırına veriliyor. Bu lezzetli tadı denemezseniz çok şey kaybedersiniz.

6- Russian Salad

rus salatası

Ülkemizde de sıklıkla yapılan Rus salatası, birçok yemeğin yanında garnitür olarak sunulmaktadır.

7- Morina Balığı

morina balığı

Krasnoyarsk’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt arayışındaysanız Morina balığını denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Balığın doyuruculuğu ve taşıdığı yüksek besin değerleri sizlere sağlıklı bir akşam yemeği garanti ediyor. Genellikle ızgarada pişirilmiş olarak servis edilen balığın yanına mutlaka fırınlanmış patates de ekleniyor.

8- Mini-Pies

mini pies

Minik muffin kapları içerisinde meyve reçelleriyle birlikte yapılan piesler tek lokmada yiyebileceğiniz oldukça lezzetli tatlılardan biridir. Çayların yanında deneyebileceğiniz hafif ve lezzetli bir tariftir.

9- Honeycake

honey cake

Kat kat hazırlanan bu tatlı, bal, kaymak ve fındığın buluştuğu enerji bombası bir lezzet. Balın en güzel halini deneyebileceğiniz bu tatlıyı denemeden dönmemelisiniz. 🙂

Krasnoyarsk gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Krasnoyarsk’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butounundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin