Konstantin’de Ne Yenir? | 15 Popüler Konstantin Yemeği

“Köprüler Şehri” olarak bilinen Konstantin üzerine kurulduğu vadi sayesinde ziyaretçilerine muhteşem fotoğraf kareleri yakalama imkanı sunuyor. Bu şehir aynı zamanda Cezayir mutfağı ile ilgilenenler içinde tam bir cennet… Yazımızda “Konstantin’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevaplarını sıralayarak bu konuda ziyaretçilerime faydalı bir içerik hazırladık…

Konstantin’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Konstantin Cezayir’in üçüncü büyük şehri ve bu şehre gelenler Cezayir mutfağı ile ilgili önemli bilgiler edinebilmektedir. Kuzu eti bu topraklarda çok seviliyor ve neredeyse her gün insanlar mutlaka kuzu etli bir yemek tüketiyor.

1. Kuskus Pilavı

Couscous
Couscous

Başta et yemekleri olmak üzere birçok yemeğin yanında servis edilen bu pilav türü Cezayir’in genelinde bulabileceğiniz bir yemek. Yanındaki yemeğin doyuruculuk oranını arttıran kuskus pilavı Konstantin mutfağı için de çok önemli bir değer. Bu pilav genellikle sade tüketilmesine rağmen üzümlü versiyonu da çok fazla sevilmekte ve tüketilmektedir.

2. Baklava

Baklawa
Baklawa

Her ne kadar ülkemizde yapılan baklavaların yerin tutmasa da güzel bir akşam yemeğinin ardından tatlı bir şeyler yemek istiyorsanız baklava çok iyi bir seçim olacaktır. Baklavalar sade olduğu kadar çikolatalı olarak da yapılmaktadır.

3. Mechoui

Mechoui
Mechoui

Kuzu etinin bölünmeden, bütün halde fırınlarda ya da şişe geçirilerek pişirilmesiyle ortaya işte bu muhteşem geleneksel Cezayir yemeği çıkıyor. Bu lezzetli pişirme yöntemi çoğunlukla kuzu etiyle yapılıyor olsa da zaman zaman tavuğun bütün halde pişirilmesiyle de yapılabilmektedir ancak bizim tavsiyemiz bu yemeği en geleneksel hali olan kuzu etiyle hazırlanan versiyonunu yemeniz yönünde olacaktır.

4. Deniz Ürünleri

Balık
Hafif bir yemek arıyorsanız ızgarada balık tam size göre!

Akdeniz’e kıyısı bulunan bir ülke olan Cezayir’in şehirlerinde deniz ürünleri de bol miktarda bulunmaktadır. Bu nedenle “Konstantin’de ne yenir?” diye düşünen biri için deniz ürünleri de hafif ve sağlıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Yalnız şehirde deniz ürünleri deyince akla gelen şey genellikle balık oluyor. Mevsimine göre yakalanan balıklar genellikle ızgarada ya da buğulama yapılarak tüketilmektedir.

5. Makroudh

Makroudh
Makroudh

Cezayir’in bütün şehirlerinde en sevilen tatlıların başında makroudh geliyor. Makroudh, irmik unundan yapılmakta ve içi çoğunlukla bademle doldurulmaktadır. Tabi bu lezzet patlaması yaratan ve kilo aldıran tatlıyı hurmalı olarak da denemek mümkün olabiliyor.

6. Trida

Trida
Trida

Bir tür irmik unundan yapılmış kare şeklinde kesilmiş eriştelerin etrafında dönen bu lezzet içinde haşlanmış yumurta, havuç, kırmızı veya beyaz et gibi eklemeler de yapılarak ortaya Konstantin yemekleri içinde önemli bir yere sahip trida çıkıyor. Hem doyurucu hem lezzetli. Daha ne olsun ama değil mi 🙂

7. Chakchouka

Chakchouka
Chakchouka

Afrika mutfağı sadelikten yanadır. Bu mutfakta yapımı kolay ve lezzeti fazla yemekler tercih edilmektedir. Domates, soğan ve yumurtanın muhteşem uyumundan ortaya çıkan şakşuka, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez misafiri konumunda bulunuyor. Yumurta ile aranız iyiyse şakşuka tam size göre bir kahvaltı menüsü olacaktır.

8. Bouzelouf

Bouzelouf
Bouzelouf

Kuzu eti ve fasulye ile yapılan bu yemek kuru fasulyeyi çok andırıyor. Eğer kuru fasulye ile aranız iyi ise bouzelouf sizin için “Konstantin’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun da ilk akla gelen cevaplarından birisi olacaktır.

9. Khobz Dar

Khobz Dar
Khobz Dar

Çörek otu eklenerek yapılan bu ev yapımı ekmek Konstantin’de hayli sevilen bir ekmek türü. Ekmek yapılırken irmik, un, tereyağı ve yumurta kullanılmakta olup sonucunda dumanı üzerinde muhteşem bir ekmek çıkmaktadır. Kesinlikle yemeklerinizin yanında bu lezzetli ekmeği de denemenizi öneriyoruz.

10. Galette

Galette
Cezayir’de Fransız esinti: Galette

Fransız mutfağının Cezayir topraklarında etkili olduğunu önceki yazılarımızda da belirtmiştik. Çoğunlukla elmalısı yapılan bir turta olan galette de bu etkilenmeden dolayı Konstantin mutfağı içinde çok fazla karşınıza çıkan lezzetli bir tarif. Denk gelirseniz kaçırmayın deriz.

11. Zalabiya

Zalabiya
Zalabiya

Kızarmış yağda pişirilen hamurların aldığı kıtır kıtır ve lezzetli kıvam şeker krizine girenleri derinden yakalayarak mutlu edecek. Ülkemizde yapılan “halka tatlıya” çok benzeyen zalabiyayı Konstantin sokaklarında bulabilir ve bu güzel tatlının tadını çıkarabilirsiniz. Bu tatlının tarifine ulaşmak isterseniz de buradaki linki inceleyebilirsiniz.

12. Shurba

Shurba
Shurba

Yöresel bir çorba içmek isteyenlerin Konstantin’de ilk tercih etmesi gereken tabaklardan biri kesinlikle shurba olacaktır. Eğer kendinizi yorgun veya halsiz hissederseniz ilaç gibi sizi kendinize getirecek olan shurbanın farklı malzemelerle yapılmış hallerini şehrin farklı yerlerinde deneyebilirsiniz.

13. Shawarma

Shawarma
Shawarma

Döner kültürü Arap dünyasında da hakimiyetini ilan etmiş durumda. Hızlı bir şekilde karnınızı doyurmak ve vücudunuzun ihtiyacı olan besini almak isterseniz şehirdeki shawarma yapan restoranlar sizin için tam bir kurtarıcı olacaktır.

14. Mint Tea

Mint Tea
Mint Tea

Nane çayı desek? Şöyle ferahlatıcı, her derde deva… Süper olur değil mi? Konstantin mutfağı içinde bu çayın önemi büyük ve insanlar bu çayı bu şehirde çok fazla tüketiyor. Bizce siz de denemelisiniz.

15. Tajine

Tajine
Tajine

Gene bir kuzu etiyle yapılan yemek… Cezayirliler gerçekten kuzu etini çok seviyor. Et dışında patates, soğan, yeşillikler gibi malzemelerle desteklenen tajine güveçte pişiriliyor ve eşsiz bir lezzete sahip oluyor.

“Konstantin’de ne yenir? Ne içilir?” sorularına dair söyleyebileceklerimiz şimdilik bu kadar. Tabi sizlerin de katkıları ile yazımız ilerde daha da genişleyecektir. Dilerseniz bu yazımızın yorum kısmından bize yazabilir ya da Konstantin gezi rehberi sayfamızdaki şehirle ilgili diğer içeriklere göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin