Konstantin Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 7 Yer

Adını Roma İmparatoru I.Konstantin’den alan şehir, Cezayir’in en büyük ve en güzel şehirleri arasında yer almaktadır.

Yıl içerisinde binlerce kişinin ziyaret ettiği Konstantin’e gitmeden önce ‘’Konstantin Gezilecek Yerler’’ yazımıza bir göz atmanızı öneriyoruz.

Kasbah

Kasbah

Listemizin ilk sırasında Konstantin’nin en büyük bölgesi olan Kasbah bulunuyor. Birbirinden güzel gezilecek noktalarıyla Kasbah , geleneksel tarzıyla modern şehirlerin gürültüsünden ve görüntüsünden sıkılanlar için ideal noktalardan biri. Arnavut kaldırımları, küçük pencereli evleriyle Kasbah’ın otantik havasından oldukça etkileneceksiniz.

Emir Abdelkader Camii

Emir Abdelkader Camii

1994 yılında inşa edilmiş olan Emir AbdelKader Cami, Konstantin’de beyaz bir kuğu gibi dikkat çekiyor. Dış cephesindeki işlemeleri ve pervazlarındaki süslemelerle görenleri kendine hayran bırakan camiyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Tiddis Antik Kenti

Tiddis Antik Kenti

Sadece bir noktası değil, her noktasından tarih fışkıran Tiddis Antik Kenti’nde Roma dönemine ait 4.yüzyıldan kalma izleri görebilirsiniz. Büyük kısmı korunmayı başarmış olan şehri ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Ahmed Bey Sarayı

Ahmed Bey Sarayı

1826 yılında Hacı Ahmed Bey tarafından temelleri atılmış olan Ahmed Bey Sarayı, Osmanlı döneminde yapılmış en güzel eserlerden biridir. İçi ziyarete kapalı olsa da bembeyaz duvarlar, portakal ağaçları ve avlusuyla içeri giremeseniz de görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Cirta Ulusal Müzesi

Cirta Ulusal Müzesi

Numidya tarafından olan kurulmuş olan Konstantin’de Numidya döneminden kalma oldukça eski ve kıymetli eserler bulunmaktadır.

Arkeolojik çalışmalar sonucunda ortaya çıkartılmış buluntuların sergilendiği Citra Ulusal Müzesi‘nde, birçok döneme ait eserler bulunmaktadır. Sadece Numidya değil Roma ve Osmanlı’ya ait kalıntılar da bulunuyor.

Masinissa Mozolesi

Masinissa Mozolesi

Masinissa Mozolesi,Konstantin’in ilk yerleşimcileri olan Numidya halkının kralının gömülü olduğu yerdir. Kral mezarının içinde olduğu bu mozole şehrin görülmesi gereken noktaları arasında yer alıyor.

Sidi M’Cid Köprüsü

Sidi M’Cid Köprüsü

Gezilemeyecek kadar çok köprüsüyle ‘’Köprüler Şehri’’ olarak adlandırılan şehrin en uzun ve büyük asma köprüsüdür Sidi M’Cid.

1912 yılından beri kullanılan köprü harika manzarasıyla daha çok turistler tarafından gün batımı saatlerinde ziyaret ediliyor.175 metre yükseklikten Konstantin manzarasını seyretmek isterseniz kesinlikle bu köprüyü ziyaret etmelisiniz.

Gezilecek noktaları hakkında bilgi sahibi olduğunuz Konstantin’i yakından görmek daha güzel olmaz mıydı?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin