Kinsale’de Gezilecek 5 Yer | Detaylı Anlatım

Belki de İrlanda’nın en güzel manzaralarına sahip yerlerinden olan Kinsale, gezilecek yerleri ve huzur dolu atmosferiyle dikkatleri üzerinde topluyor.

Kinsale’ye geldiğinizde çok büyük yerleşim yeriyle karşılaşmasanız da gördükleriniz sizi etkilemeye kesinlikle yetiyor. Hazırladığımız Kinsale gezilecek yerler yazımızda bu güzel kasabayı turlarken mutlaka görmeniz gereken yerlerle ilgili bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

#1 Kinsale Gezilecek Yerler

1. Charles Fort

Charles Fort

Şüphesiz Kinsale’in en önemli görülmesi gereken noktalarından biri olan bu kale, 300 yaşında olmasına rağmen adeta yıllanmış şarap misali günümüzde çok daha kıymetli ve heybetli görünüyor. Kinsale Limanı’nı korumak amacıyla yapılan kale, günümüzde turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yer olarak dikkat çekiyor. Kaleyi 5€ ödeyerek ziyaret edebilirsiniz. Yarım saatlik bir sürenin yeterli olacağı kalede karşılaşacağınız manzaraya hayran kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

2. Sinyal Kulesi ve Lusitania Müzesi

Lusitania Müzesi

200 yıl boyunca bir sinyal kulesi olarak hizmet ettikten sonra müzeye dönüştürülen mekan deniz feneri, müze ve eşsiz manzarası ile şehre gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

3. Desmond Kalesi ve Şarap Müzesi

Desmond Kalesi ve Şarap Müzesi

Kinsale tarihinin önemli kalelerinden biri olan Desmond Castle görülmeye değerler duraklardan bir diğeri. Kale içinde şaraplarla ilgili minik müze de gelmişken mutlaka görmeniz gereken bir yer.

4. Aziz Multose Kilisesi

Aziz Multose Kilisesi

Büyük oranda orijinalliğini yitirmiş olsa da dış cephesi hala ilk günkü gibi duran kilise, İrlanda’nın en eski kiliselerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bu keyifli müze de bizce Kinsale gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazlarından.

5. Courthouse & Regional Museum

1915 yılında batırılan İngiliz gemisi Lusitania’nın ilgili soruşturmanın yürütüldüğü 17. yüzyıldan kalmış olan bu adliye binası, günümüzde önemli bir müze olarak hizmet vermektedir. Bu küçük ama keyifli müzede Kinsale ve İrlanda tarihi ile ilgili önemli detayları inceleme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin