Fotoğraflarıyla Birlikte Kharkov’da Gezilecek 8 Yer

Ukrayna’nın sevilen şehirlerinden olan Kharkov’u birlikte keşfedelim.

Kharkov gezilecek yerler yazımızı inceleyerek şehrin görülmesi gereken noktaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Kharkov Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Kharkov Zoo

Kharkov Zoo
Wild antelope in the aviary of the zoo. Kharkov, Ukraine. June 2012

Kharkov Hayvanat Bahçesi, Ukrayna’nın en eski hayvanat bahçesi olma özelliğine sahiptir.1895 yılından beri hizmet veren hayvanat bahçesi, yaşayan canlılara daha sağlıklı koşullar sağlamak adına biz dizi iyileştirme çalışmasından geçmiştir.

22 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş olan hayvanat bahçesinde 385 farklı tür bulunurken toplamda 6810 adet canlı bulunmaktadır. Bazıları oldukça ender olan canlılara ev sahipliği yapan hayvanat bahçesini, dilediğiniz her gün 08.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

2- Feldman Ecopark

Feldman Ecopark

Kharkov’da bulunan Feldman Ecopark, her yıl dünyanın dört bir yanından 1,5 milyon ziyaretçi alıyor. İçerisinde birçok farklı aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz bu parkta,2.000 canlının yaşadığı bir hayvanat bahçesi bulunmaktadır.

Hayvanat bahçesinin yanı sıra yoga alanları, yemek restoranları, oyun alanları ve binicilik yapabileceğiniz midilli alanları bulunmaktadır. Her yaştan insanın ilgisini çeken bu merkezde keyifli vakit geçirmek isterseniz, dilediğiniz her gün 10.00-19.00 saatleri arasında parkı ziyaret edebilirsiniz.

3- Sarzhyn Jar

Sarzhyn Jar

Kharkov’un en yeşil alanlarından biri olan Sarzhyn Jar, halkın dinlenme noktalarından biridir. İsteyenlerin spor, isteyenlerin piknik yaptığı bu alanda huzurlu bir gün geçirme şansına sahipsiniz. Parkı dilediğiniz her saate ziyaret edebilirsiniz.

4- Zerkalʹnaya Struya

Zerkalʹnaya Struya

Ukrayna’da bulunan Zerkalʹnaya Struya, 1947 yılında inşa edilmiş bir çeşmedir. Işıklandırmalarla harika bir görünümü kavuşan çeşmeyi özellikle akşam vakitlerinden görmenizi öneriyoruz. Çeşmeyi dilediğiniz her gün 24 saat ziyaret edebilirsiniz.

5- Annunciation Katedrali

Annunciation Katedrali

Annunciation Katedrali, Doğu Avrupa’nın en büyük katedrallerinden biridir. 80 metre uzunluğunda kilise Neo-Bizans mimari tarzıyla yapılmıştır. Mikhail Lovtsov tarafından tasarlanmış olan kilise ayrıca Ukrayna’nın en uzun kiliselerinden biridir. Mimari güzelliğiyle dikkat çeken katedrali dilediğiniz her zaman ziyaret edebilirsiniz.

6- Özgürlük Meydanı

Özgürlük Meydanı

Şehrin en popüler noktası olan Özgürlük Meydanı, bir bakıma İstanbul’un Taksim’i gibidir. Şehrin önemli olan tüm noktalarına oldukça yakın olan meydandan dilediğiniz her yere otobüslerle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Özellikle buluşmalar için tercih edilen meydan şehrin simgesel noktalarından biridir.

7- Taras Shevchenko Monument

Taras Shevchenko Monument

Ukraynalı şair Taras Shevchenko’nun 125. Doğum gününde yapılmış olan anıt,Kharkov’un simgelerinden biridir. Shevchenko Parkı’nda bulunan anıta özel günlerde ve ulusal tatil günlerinde çiçek koymak için tüm halk ziyaret etmektedir. Anıtı dilediğiniz her gün 24 saat ziyaret edebilirsiniz.

8- Park of Maxim Gorky

Park of Maxim Gorky

Kharkov’un en sevilen noktalarından plan Maxim Gorky Parkı,130 hektarlık bir alanda, şehrin en sakin noktalarından biridir.

Vesina Caddesi’nin doğusunda bulunan park, yürüyüşler ve piknikler için sıklıkla ziyaret ediliyor. Bazı zamanlarda etkinliklere de ev sahipliği yapan parkı haftanın her günü 06.00-00.00’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

**Kharkov gezilecek yerler hakkında fikirlerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin