Kenya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Muhteşem Yemek

Afrika Kıtası’nın en popüler şehirlerinden olan Kenya’nın yemekleri hakkında bilinmeyenleri derledik.

Ülkenin binlerce yıllık yemek kültürünün yaşatıldığı lezzetleri keşfetmek için Kenya’da ne yenir, ne içilir yazımızı inceleyebilirsiniz.

#1 Kenya’da Ne Yenir?

Listemizin ilk sırasında;

1- Ugali

Ugali

Kenya’nın en sevilen yemeklerinden biri olan Ugali, mısır nişastasının yoğun olarak kullanıldığı yemeklerden biridir.

2- Irio

Irio

Kenya’da yiyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden biri olan Irio’nun içerisinde; patates, bezelye ve mısır taneleri bulunmaktadır. İçerisine kavrulmuş et de koyulan Irio, Kenya’ya özgü güveçlerden biridir.

3- Githeri

Githeri

Haşlanmış fasulyelerin maydanoz ve mısır çekirdeğiyle birlikte kavrulmasından oluşan Githeri hem sağlıklı hem de lezzetli.

4- Kenyan Pilau

Kenyan Pilau

Kenya’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan Kenyan Pilau, adının anımsattığı gibi Kenya pilavı anlamına geliyor. Normal pilavlardan farklı olarak içerisine tarçın, kakule, karanfil ve kimyon koyulan pilav baharatlı yemek sevenlerin vazgeçilmezlerinden biridir.

5- Wali wa Nazi

Wali wa Nazi

Ülkenin en sevilen lezzetlerinden olan Wali wa Nazi yemeği pirinçlerin Hindistan ceviziyle buluştuğu enfes bir tat. Sofralarda yahnilerin yanında vazgeçilmez garnitürlerden olan Wali wa Nazi’nin tadına bakmanızı öneriyoruz.

6- Sukuma Wiki

Sukuma Wiki

Ispanağın, ince kıyılmış domatesler ve doğanla kavrulmasından oluşan Sukuma Wiki, et yemeklerinin yanında sıklıkla tercih ediliyor.

7- Kenyan Tenceresi

Kenya guveci

İçerisine sığır etinden tavuk etine birçok farklı hayvan etinin katılabildiği bu güveç türü içerisinde az yağ çok sebze var. Oldukça lezzetli olan bu yemek tadını ağır ağır pişmesinden alıyor.

8- Mandazi

Mandazi

Kenya’nın donutu olarak bilinen mandazi, restoranlardan sokak tezgâhlarına kadar birçok noktada satılmaktadır. Kızartılmış hamurlardan oluşan mandaziyi denemeden Kenya’dan ayrılmamanızı öneriyoruz.

9- Mutura

Mutura

Farklı tatlar açık bir damak tadınız varsa muturayı denemenizi öneriyoruz. Kenya’nın en sevilen lezzetlerinden olan mutura, sokak tezgâhlarından satın alabileceğiniz pratik lezzetlerden biridir.

10- Kenya Bajias

Kenya Bajias

Farklı kültürlerin etkisiyle oluşmuş olan bajiasın Kenya usulünde yapılan halinde fazlasıyla baharat kullanılıyor. Baharatlarla harmanlanan patatesler, domatesli bir salatayla beraber servis ediliyor. Tadına doyamayacağınız bu lezzetin hazırlanma süresi 10 dakikayı bulmazken, çok acıktığınızda anında söyleyebileceğiniz lezzetli yemeklerden biridir.

11- Chai

Chai

Birçok ülke mutfağında içecek olarak genellikle kahve veya asitli içecekler tercih edilirken Kenya’da durum biraz daha farklı. Damak tatlarına uygun olarak farklılaştırdıkları çaylarını günün her saatinden tüketmekten büyük zevk alıyorlar.

Bu noktada biraz Türklere benzetebileceğimiz Kenya halkının çayı bizimkinden biraz daha farklı. Oldukça demli koydukları çayın içerisine bir miktar yağlı süt ve üstüne de tatlandırıcı ekliyorlar. Bu çaydan bir fincan içmeden dönmemenizi öneriyoruz.

Kenya’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin