Kazablanka’nın Etkileyici 12 Tarihi Yeri

Fas’ın en büyük şehri Kazablanka, tarihi ve kültürüyle ülkenin en görülmeye değerler yerleri arasında bulunuyor.

Kazablanka Tarihi Yerler

Çalışma imkanlarından dolayı Fas’ın birçok farklı noktasından yıllardır insanları cezbeden Kazablanka, tam bir zıtlıklar şehri. Bu şehir ziyaretçilerine Fas’ın kültürünü keşfetmenin yanı sıra tarihte bir yolculuğa da çıkacaksınız. İşte şehrin en tarihi noktalarından hazırladığımız Kazablanka tarihi yerler listemiz;

Tarihi Yerler

1. Safi

Safi

Şehrin 237 kilometre güneyinde bulunan Safi, Roma döneminden bu yana önemli limanlardan biridir. Limanda bulunan ve 1508 yılında inşa edilen Dar el Bahar Kalesi, Çömlek Çarşısı, Ulusal Seramik Müzesi ise bölgenin en tarihi cazibe noktaları arasında bulunmaktadır.

2. King’s Palace

Royal Palace

King’s Palace, yeni şehir merkezi civarında bulunmaktadır. İçerisine girmenin oldukça zorlu olduğu saray, dış görünüşü ile de görenleri kendisine hayran bırakan bir yapıya sahip.

Müzeler

3. Musee Abderrahman Slaoui

Musée de la Fondation Abderrahman Slaoui

Kazablanka tarihi yerler gezinize başlamak için en iyi yerlerden biri kesinlikle Musee Abderrahman Slaoui. İki kata yayılmış müzede çağdaş sanat, seramik, mücevher gibi çok çeşitli alanlarda 19. ve 20. yüzyıl Fas’ının sanatsal ögeleri sergilenmektedir.

Ziyaret Saatleri: Salıdan cumartesiye kadar resmi tatil günleri de dahil olmak üzere her gün 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Giriş Ücreti: 10 Dh

4. Museum of Moroccan Judaism

Museum of Moroccan Judaism

 

Kazablanka tarihi hakkında yolculuğa devam ederken bir sonraki durağımız Museum of Moroccan Judaism. Burası Kuzey Afrika bölgesindeki tek Yahudi müzesidir ve Fas’taki Yahudiliğin tarihi hakkında detaylı bilgiler içermektedir. Kentin hareketli kalbinin aksine sakin ve mütevazı bir müzedir ve buraya ulaşmak için bir araca ya da taksiye ihtiyacınız olacaktır. Çok sayıda Yahudi zanaatkarın hazırladığı koleksiyon ve kuyumcu atölyesinin sizi çok etkileyeceğini düşünüyoruz. Müzede aynı zamanda Yahudilerin dini ve günlük hayatına dair sergiler de yer almaktadır. Müzenin yanında 1930’lu yıllarda yeniden inşa edilmiş bir de sinagog bulunmaktadır.

Ziyaret Saatleri: Pazartesiden cumaya kadar 10:00-17:00 saatleri arasında; pazar günü ise 11:00-15:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Giriş Ücreti: 50 Dh

5. Villa des Arts

Villa des Arts

Fas’ın başlıca kültürel temellerinden biri olan ONA Vakfı tarafından idare edilen Villa des Arts, Kazablanka’nın en büyük müzelerinden biridir. Fas kültürünü yakından tanımak için mutlaka ziyaret edilmesi gereken müzede 800 kalıcı eserle birlikte dönemsel olarak çeşitli sergiler ziyaretçilerle buluşmaktadır. Kazablanka’da gezilmesi gereken tarihi yerler arasında bu müzeyi de ekleyerek, kültürel ve tarihi anlamda muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Dini Yerler

6. Notre Dame de Lourde

Notre Dame de Lourde

Notre Dame de Lourde, çok çarpıcı ve modern vitray çalışmalarına sahip bir Katolik kilisesidir. 1956 yılında Fransızlar tarafından inşa edilen bu bina, oldukça çağdaş tasarımı ile dikkat çekmektedir. Kilise Kazablanka’nın tam merkezinde yer almaktadır ve halka açık vaazlar gerçekleştirilmektedir. Binanın muazzamlığının yanı sıra bir İslam ülkesinde böylesi bir kilisenin faaliyet gösteriyor olması ise İslamiyetin hoşgörü konusunda ne kadar inisiyatifli bir din olduğunu görebilirsiniz. Kilisenin avlusu içinde bir de küçük mağara tarzında bir türbe bulunmaktadır.

7. L’Eglise Du Sacré-Coeur

L'Eglise Du Sacré-Coeur

Çarpıcı bir mimariye sahip olan L’Eglise Du Sacré-Coeur, şehirdeki Fransız sömürge döneminden miras kalan yapılardan biridir. Kilise 1900’lü yılların başında inşa edilmiştir. Vitray pencerelerinin mucizevi bir şekilde gün ışığı ile aydınlatılması ise görülmeye değer bir manzara oluşturmaktadır.

Ziyaret Saatleri: 08:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

8. II. Hasan Camii (Hassan II Mosque)

Hassan II Mosque

1993 yılında yapımı tamamlanan II. Hasan Camii, Atlantik Okyanusu’na bakan bir düzlük üzerinde bütün şehre hakim bir noktada bulunmaktadır. Burası “en”lere konu olmuş bir camiidir. Mesela 200 metre yüksekliğe sahip minaresi “dünyanın en büyük minaresi” unvanına sahiptir. İki hektarlık alanı ile ise “dünyanın en büyük ikinci camiisi” konumundadır. Camii, toplamda 80.000 kişinin aynı anda ibadet edebilmesine olanak tanımaktadır.

Diğer Tarihi Yerler

9. Place des Nations Unies

Place des Nations Unies

Kazablanka’nın en önemli turistik yerlerine açılan bir kapı olan Place des Nations Unies, Kazablanka’da mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunuyor. Meydanda bulunan birçok tarihi bina günümüzde restore edilmiş halleri ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Eğer Kazablanka’ya geldiyseniz bu meydanı görmek sizin zaruri bir durum.

10. Medina (Eski Kent Merkezi)

Old Medina

Kazablanka’nın eski kent merkezi her ne kadar Fes ya da Marakeş’in eski kentleri kadar egzotik olmasa da sokakların labirenti andıran sokakları ve otantik dükkanları ile sizi içine çekmeyi başaran yerler arasında bulunuyor.

11. V. Muhammed Meydanı (Place Mohamed V)

Place Mohamed V

Kazablanka tarihi yerler listemize şehrin en önemli meydanı ile devam ediyoruz. Burası posta merkezi, adalet sarayı, Fransız Konsolosluğu gibi birçok resmi binaya da ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle akşamları bir gezinti için burası en favori mekanlardan biridir.

12. Merkez Pazar (Central Market)

Central Market

Kazablanka’nın hareketli merkez pazarı, kendisini şehrin geleneksel alışveriş tarzının içinde bulmak isteyen ziyaretçiler için kesinlikle bir zorunluluktur. Fotoğrafçılar için çok özel noktalardan olan pazar, geleneksel ürünleri bulabileceğiniz en geniş pazar alanlarındandır.

Kazablanka hakkında derin bir tarihsel bilgiye sahip olmak isteyenler için hazırladığımız Kazablanka tarihi yerler listemiz burada son buluyor. Tabi ki bu bilgilerin ışığında bir rehber eşliğinde şehri turlamak sizi çok daha memnun edecektir diye düşünüyoruz. Bu arada atladığımızı düşündüğünüz yerler varsa bunları da bize mutlaka yazın. 

pinKazablanka hakkında bütün yazılarımız için Kazablanka gezi rehberi sayfamıza mutlaka uğramanızı öneriyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin