Katmandu Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Tapınaklar Şehri olarak anılan Katmandu’nun bilmediğiniz noktalarını sizler için derledik.

Katmandu gezilecek yerler Nepal’in başkentini yazımızda göz atarak, şehrin görülmesi gereken en güzel noktalarını ziyaret edebilirsiniz.

#1 Katmandu Gezilecek Yerler Listesi

Listemizin ilk sırasında;

1- Pashupatinath Tapınağı

Pashupatinath Tapınağı

Nepal’de bulunana Pashupatinath Tapınağı, şehrin en önemli noktalarından biridir. Bagmati Nehri üzerinde kurulmuş olan tapınak ‘’kutsalların kutsalı ‘’ ismiyle anılmaktadır.

Lord Shiva adına yapılmış olan tapınağın Hinduizm’de oldukça önemli bir yeri vardır. Hinduizm dininde, bedeninin öldükten sonra yakılması ve küllerinin savrulması cennete gitmeyi kolaylaştıracağına inanılır.

Bu tapınakta da bedenler yakıldıktan sonra, külleri nehre dökülmektedir. Tapınağın içine bir Hindu değilseniz giremiyorsunuz ancak nehir kenarında gezebilir ve yapılan törenleri izleyebiliyorsunuz.

2- Boudhanath

Boudhanath

Yüksek bir noktada bulunan Swayambhunath, halk arasında ‘’Maymun Tapınağı’ olarak da anılmaktadır. Tapınağın bu ismi almış olmasının sebebi, çok kalabalık olmadığı zamanlarda sürekli etrafından maymunların olmasıdır.

Bulunduğu nokta itibariyle muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan tapınağı ziyaret etmek isterseniz oldukça dik olan merdivenlerini aşmanız gerekiyor. Nepal’in en eski yapılardan biri olan Swayambhunath’ın inşası 640 yılında tamamlanmıştır.

Kübik tarzda inşa edilmiş olan ve yapımında 20 kg altının kullanıldığı tapınağı yakından görmenizi öneriyoruz. Katmandu’da bulunan Budist tapınağını haftanın her günü 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

3- Langtang National Park

Langtang National Park

Nepal’in en el değmemiş alanlarından biri olan Langtang National Park, 1.720 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Bu alan içerisinde 18 farklı ekosistemi görebildiğiniz gibi nadir bulunan kırmızı pandaları da burada gözlemleyebilirsiniz.

Ulusal park içerisinde birçok farklı bitki çeşidini görebileceğiniz gibi birbirinden farklı canlı türlerine de ev sahipliği yapan park koruma altına alınmıştır. Parkın temiz havası sayesinde kendinizi oldukça dinlenmiş hissedecek ve oksijene doyacaksınız. Langtang Ulusal Parkı’nı dilediğiniz her gün ziyaret edebiliyorsunuz.

4- National Museum of Nepal

National Museum of Nepal

Katmandu’da görülmesi gereken noktalar arasında bulunan Nepal Ulusal Müzesi, Nepal’in tarihini yansıtan pek çok esere ev sahipliği yapmaktadır.

Müze içerisinde; heykelleri, silahları, paraları, tabloları ve Nepal’e ait daha birçok simgeyi görebilirsiniz. Nepal’i geçmişine ışık tutan müzeyi Salı günleri dışında dilediğiniz her gün 10.00-16.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

5- Hanuman Dhoka

Hanuman Dhoka

Katmandu’da Durbaar Meydanı’nda bulunan Hanuman Dhoka,1886 yılına kadar kraliyet ailesine ev sahipliği yapmıştır. Birçok kutsal törene ev sahipliği yapan tapınağın içerisinde King Mahendra Anıt Müzesi de bulunmaktadır. Tapınağı ziyaret etiğinizde düzenlenen törenlerin yanı sıra, bu müzeyi de görmenizi öneriyoruz.

6- Kopan Monastery

Kopan Monastery

Nepal’in en güzel Budist tapınaklarından biri olan Kopan Manastırı, hem mimarisiyle hem de törenleriyle şehrin görülmesi gereken noktaları arasında yer alıyor.

7- Hayaller Bahçesi

Hayaller Bahçesi

Katmandu’nun popüler ziyaret noktalarından biri olan Hayaller Bahçesi, etkileyici peyzajıyla oldukça ilgi çekiyor.

1,6 hektarlık bir alanı kaplayan bahçeleri genellikle yürüyüş yapmak isteyenler, şehrin gürültüsünden kaçıp dinlenmek isteyenler ve piknik yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Şehrin sevilerek ziyaret edilen bahçelerini her gün 09.00-21.00 saatleri arasında dolaşabilirsiniz.

8- Chandragiri Hills

Chandragiri Hills

Katmandu’da deniz seviyesinden 2551 metre yükseklikte bulunana Chandragiri Tepeleri, yemyeşil doğasıyla şehrin oksijen deposu! Bu tepelerden muhteşem Nepal manzarasını izleyebilir ve içerisinde bulunan teleferikle tepeleri yukarıdan görme şansı bulabilirsiniz. Tepeleri dilediğiniz her gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Nepal’in sevilen şehirlerinden olan Katmandu’yu nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

**Nepal gezilecek yerler yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin