Katanya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Şehir Lezzeti

İtalya’nın geleneksel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Katanya’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Katanya’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Ülkenin Sicilya Özerk Bölgesi’nde yer alan Katanya’da aç kalmayacağınızdan eminiz… Dünyaca ünlü İtalyan yemeklerinin yanı sıra bölgenin yöresel lezzetlerini de tadacağınız kentte, dünya mutfağından da pek çok lezzeti deneyimleyebileceğiniz restoranlar yer alıyor.

Listenin ilk sırasında;

1- Alla Norma

Alla Norma, Katanya

Şehrin en lezzetli yemeklerinden biri olarak gösterebileceğimiz Alla Norma, Katanya’da ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor.

Domates soslu, patlıcanlı ve fesleğenli bu lezzetli makarnanın tadına bayılacağınızdan eminiz. Kentte hemen her restoranda rahatlıkla sipariş edebileceğiniz bu lezzetin en önemli özelliklerinden biri de Sicilya’nın en eski ve simgesel yemeklerinden biri olması.

2- Arancin

Arancin, Katanya

Katanya’da hemen her sokak satıcısında göreceğiniz bu lezzetli topların ismi Arancin…

Genellikle et, mozzarella, bezelye ve pirinçten hazırlanan harcın yuvarlanarak ekmek kırıntılarına bandırılıp kızartılmasından ortaya çıkan bu lezzetli atıştırmalıklar, kent gezinize ara vermeden karnınızı doyuracak harika birer aperatif olabilir. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz! 🙂

3- Risotto Salatası

Risotto Salatası, Katanya

Risotto ve yeşilliğin muhteşem birlikteliğinden ortaya çıkan bu lezzetin ismi Risotto Salad… Kentte yiyebileceğiniz doyurucu öğle yemeklerinden biri olarak tavsiye edebileceğimiz bu doyurucu ve besleyici öğünü günün her saati tüketebilirsiniz.

4- Tavola Calda

Tavola Calda, Katanya

Et, salça, bezelye ve pastane ürünlerinden oluşan bu lezzetli öğün Katanya’da ne yenir sorusuna verilebilecek en lezzetli yanıtlardan biri. Kentte her hangi bir pastane veya kafede sıklıkla karşılaşacağınız Tavola Calda kentin en ünlü lezzetleri arasında yer alıyor.

5- Cassata

Cassata, Katanya

İtalya’nın geleneksel tatlılarından biri olan Cassata, kentte özel günlerin vazgeçilmez yiyeceği… ”İtalya’da Ne Yenir, Ne İçilir?” yazımız için..  Muhteşem kreması, şekerlenmiş meyveleri, badem ezmesi ve pasta keki eklenerek hazırlanan bu muhteşem tatlının tadına doyamayacaksınız..

6- Tarocco

Tarocco, Katanya

Sicilya’ya özgü bu muhteşem kan portakallarının adı Tarocco… Bölgenin simgesi haline gelmiş bir meyve. 18. Yüzyıldan bu yana Güney Akdeniz’de yetişen bu meyveye, Katanya’da hemen her market ve sokak satıcısında rastlamanız mümkün. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Brioche

Brioche, Katanya

Sicilya’nın geleneksel tatlılarından biri olan Granita, kentin en sevilen tatlılarından biri. Şeker, su ve çeşitli tatlandırıcılar doldurularak yapılan bu lezzetli tatlı, dondurma kreması ile birlikte servis ediliyor. Katanya’ya yaz aylarında gelen turistlerin müdavimi olduğu lezzetlerden biri.

8- Limoncello

Limoncello, Katanya

İtalya’nın dünyaca ünlü likörüdür Limoncello…  Özellikle Napoli’nin en ünlü içeceği olarak gösterebiliriz. Aynı zamanda Sicilya’da da üretilen ve çok sevilen bir ev yapımı likör.. Denemenizi tavsiye ederiz.

9- Catanase Makarna

Catanase Makarna, Katanya

Catanase makarna, Katanya’da ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldıran  harika bir lezzet. Çoğunlukla spagetti makarna, salçalı sos ve tercihe göre seçilmiş bir sebzeden oluşan bu lezzetli makarnayı günün her saati Katanya restoranlarında tüketebilirsiniz. Üzerine az miktarda da parmesan ekletmeyi unutmayın deriz.

Katanya Gezilecek Yerler için..

Katanya’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin