1- Adana Karataş Gezi Rehberi
Adanalıların özellikle yaz aylarında akın ettiği ve denizinde serinlediği Karataş antik kentleri, denizi, ormanı ve daha birçok güzelliği ile şehir dışından da pek çok ziyaretçinin tercih ettiği sayfiye yerlerinin başında geliyor. Karataş’ta Gezilmesi Gereken Yerler
Özellikle yazlıkçılar tarafından tercih edilen Karataş yaz aylarında en hareketli dönemlerini geçiriyor. Hazırladığımız Karataş’ta gezilmesi gereken yerler başlıklı rehberimizde Akdeniz’in bu sevimli sahil beldesine geldiğinizde görebileceğiniz güzellikleri sıralamaya gayret ettik.
#1 Karataş’ta Gezilmesi Gereken Yerler
1. Pamukların Yaşar Kemal’e selamı var…
Çukurova deyince elbette pamuk tarlaları geliyor akla. O bembeyaz saf pamuk tarlaları insana büyük huzur veriyor. O tarlaları gördüğünüzde üzerinizdeki kıyafetlerin bu tarladaki bitkilerden ortaya çıktığına inanmıyor insan gerçekten…
Karataş merkeze giderken yol kenarında mutlaka kısa bir mola verin ve bu büyülü tarlaların fotoğraflarını çekin 😉
2. Magarsus Antik Kenti
Söylenene göre eğer Karataş’ın tamamında bir kazı çalışması yapılsa burada dev bir antik kent ortaya çıkabilir. Bunda ilçenin önemli bir sahil beldesi olmasının önemi büyük elbette. Bu nedenle burayı pek çok medeniyetin yerleşim yeri olarak değerlendirdiği ifade edilmektedir.
Magarsus Antik Kenti ise şu anda bölgenin en önemli antik bölgeleri arasında bulunuyor. Antik Klikia’nın önemli bölgelerinden olan Magarsus Dört Direkli bölgesinde bulunuyor. Burada ilk olarak “Kara Kilise” olarak adlandırılan ardından çıkan yangında yandığı için “Yanık Kilise” olarak adlandırılan önemli bir dini yapı bulunmaktadır. Bunun dışında tiyatro, surlar ve hamam da bölgedeki kalıntılar arasında.
3. Karataş Plajı
Denizi biraz dalgalı olsa da altın rengi pajı ile Karataş deniz keyfi yapmak isteyenler için güzel bir alternatif sunuyor. Tabi ki burada deniz keyfi yapmak isterken denize olumsuz katkıda bulunan yazlıkçılara değinmeden edemeyeceğiz. Ne yazık ki bazı ziyaretçiler çevreyi kirleterek denizin kalitesine zarar vermektedir. Çevreyi kirletme ile ilgili sorunlara yakın zamanda çözüm bulunmasının bölgeye olan ilgiyi arttıracağını düşünüyoruz.
4. Osmanlı Hanları
Osmanlı döneminden kalan iki han ilçedeki görülmesi gereken önemli tarihi yapılar arasında bulunuyor. Hanlardan birinin 17. yüzyılda, diğerinin ise 18. yüzyılda yapıldığı çarşıdaki kitabeden anlaşılmaktadır.
5. Akyatan Gölü
Çukurova’daki en büyük lagün olan Akyatan Gölü bu özelliği ile koruma altında bulunmaktadır. Pek çok farklı kuş türünün gözlemlenebildiği göle giderken fotoğraf makinenizi yanınızda aldığınızdan emin olmanızda fayda var.
6. Tuzla Gölü
Karataş’taki bir diğer doğal güzellik olan Tuzla Gölü, Akyatan gibi pek çok farklı kuş ve balık türüne ev sahipliği yapmaktadır. Burası balık zenginliği açısından da ülkemizin en bereketli noktalarının başında gelmektedir.
Karataş’a nasıl gidilir?
Adana şehir merkezi ile Karataş arası 50 kilometrelik bir mesafede bulunuyor. Karataş’a gitmek için kendi aracınızı kullanabileceğiniz gibi Taşköprü civarından kalkan dolmuşlarla ve belediye otobüsleriyle ulaşmanız mümkün olabilmektedir.
Özel aracınızla gitmek isterseniz Yüreğir Kaymakamlığı’nın devamını takip eden Karataş yolu üzerinden ilçeye ulaşabilirsiniz. Yollar her ne kadar çift yönlü hale getirilmiş olsa da ana yola bağlanan pek çok köy yolu olduğundan yolculuk esnasından çok dikkatli olmanızda fayda var.