Jakarta’nın Görülmesi Gereken 12 Muhteşem Noktası

Endonezya’nın başkenti Jakarta, gezilecek yerleri ve köklü tarihi geçmişiyle turistlerin ülkede en çok ilgi gösterdiği şehirlerin başında gelmektedir.

10 milyon civarındaki nüfusuyla Güneydoğu Asya’nın en kalabalık şehirlerinden biridir. Jakarta gezilecek yerler yazımızda bu kalabalık şehre gelenlere yol göstermesi için hazırladığımız listeye ulaşabilirsiniz. Dilerseniz daha fazla zaman kaybetmeden yazının detaylarıyla sizi baş başa bırakalım.

Jakarta Gezilecek Yerler

1. İstiqlal Camii

İstiqlal Camii

Güneydoğu Asya’nın en büyük camisi olma özelliğine sahip olan İstiqlal Camii, şehrin görülmesi gereken en önemli dini noktalarından biridir. Merdeka Meydanı’nda bulunan camii 22 Şubat 1978 tarihinde yapılmış olup adını “bağımsızlık” kelimesinden almaktadır.

2. Ulusal Anıt

Ulusal Anıt

Monas ismi verilen Ulusal Anıt, kente gelenlerin en çok ilgi gösterdiği turistik noktaların başında gelmektedir. 1975 yılında yapılan yapı 132 metre yüksekliği ile dikkat çekmektedir. Yapıyı ziyaret etmek için Merdeka Meydanı’na uğramanız gerekmektedir. Dilerseniz şehrin nefes kesen manzaraları için cüzi bir ücret karşılığında kuleye çıkabilirsiniz.

3. Endonezya Ulusal Müzesi

Endonezya Ulusal Müzesi

Endonezya’nın zengin geçmişine tanıklık etmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken müze 1868 yılında açılmıştır. Müze Siyam Kralı Chulalongkorn tarafından hediye edilen bronzdan fil heykeli nedeniyle filler yuvası ya da heykel yuvası olarak da bilinmektedir.

4. Ancol Tema Parkı (Taman Impian Jaya Ancol)

Ancol Tema Parkı

1966 yılında açılan tema park, şehirdeki en önemli eğlence noktalarından biridir. 24 saat açık olan park, pek çok farklı temaya sahip oyun ve eğlence alanlarıyla özellikle Jakarta’ya çocuğuyla gelen ziyaretçilerin fazlasıyla memnun kalacağı bir durak.

5. Merdeka Meydanı

Merdeka Meydanı

Özgürlük ve bağımsızlık gibi anlamlara gelen Merdeka Meydanı, dünyanın en büyük meydanlarından biridir. Jakarta’nın en merkezi noktalarından olan meydan, turistlerin keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği etkinliklere ve ziyaret edebilecekleri pek çok noktaya ev sahipliği yapmaktadır.

6. Jakarta Katedrali

Jakarta Katedrali

İstiqlal Camii ile karşı karşıya bulunan Jakarta Katedrali, Neo Gotik tarzda iki kuleli bir şekilde inşa edilmiştir. Kilise 1901 yılında ibadete açılmıştır.

7. Güzel Sanatlar Müzesi

Güzel Sanatlar Müzesi

Daha önce adalet sarayı olarak hizmet veren 19. yüzyıldan kalma bir binada bulunan müzede Endonezya’ya ait pek çok sanat eseri sergilenmektedir. Özellikle seramik sanatıyla ilgili pek çok önemli eseri bu müzeyi ücretsiz ziyaret ederek inceleme şansına sahip olabilirsiniz.

8. Taman Mini Indonesia Indah (Minyatürpark)

Taman Mini Indonesia Indah

Ülkemizde ve dünyada da örneklerine rastlanan bu parkta kısa bir süre içinde Endonezya’nın görülmesi gereken en önemli noktalarının minyatür örneklerini inceleyebilirsiniz.

9. Marina Bölgesi

Marina Bölgesi

Tarihi balıkçı teknelerine ev sahipliği yapan Marina Bölgesi, şehrin en özel noktalarından biri. Siz de Jakarta gezilecek yerler listenize bu bölgeyi ekleyerek şehrin ruhunu daha iyi hissetme şansına sahip olabilirsiniz.

10. Jin De Yuan Tapınağı

Jin De Yuan Tapınağı

1755 yılında inşa edilen Jin De Yuan Tapınağı, şehirdeki Budistlerin en önemli ibadet noktalarından. Etkileyici süslemeleri ile burası hayli ilginizi çekecek bir tapınak.

11. Pasar Baru

Pasar Baru

Şehrin en hareketli noktalarından biri olan Pasar Baru’da birbirinden ilginç ürünleri bulabileceğiniz dükkanlarla dolu. Bu eski pazar yerini ziyaret ederek çeşitli lezzetleri deneyebilir, çok farklı ürünler satın alabilirsiniz.

12. Thousand Islands (1000 Adalar)

Thousand Islands

Yüzlerce adadan oluşan Jakarta’ya gelmişken şehrin muhteşem adalarını görmeden olmazdı herhalde. O halde adalara gerçekleştirilen bir tura dahil olun ve bu tropikal güzellikleri yerinde keşfedin.

Jakarta’da yıllarca unutamayacağınız güzellikte bir tatil geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Eğer Jakarta gezilecek yerler listemize dahil etmemizi istediğiniz yerler varsa bize yorum kısmından yazabilirsiniz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin