İslamabad’da Ne Yenir? | 15 Yöresel İslamabad Yemeği

Pakistan’ın başkenti İslamabad, ülkenin en düzenli şehirleşmesinin olduğu yerlerinden biridir. Şehir, klasik Orta Doğu mutfağını deneyimlemek için bu coğrafyada gidilebilecek en ideal rotaların başında gelmektedir.

İslamabad’da Ne Yenir? Ne İçilir?

İslamabad mutfağını 3 kelimede tanımlamak gerekirse bu kelimeler pirinç, et ve baharatlar olacaktır. Yani “İslamabad’da ne yenir? ne içilir?” sorusuna cevap ararken bu 3 kelimeyle çok fazla karşılaşmaya kendinizi hazırlasanız iyi edersiniz. Hatta havaalanından indiğiniz andan itibaren burnunuzu yoğun ve ağır bir baharat kokusunun saracağını da belirtelim.

İslamabad, yeme içme konusunda ucuz bir şehir. Ülkemize göre benzer fiyatlar olsa da biraz daha uygun olduğunu da söyleyebiliriz.

Eğer oruç tutan biri değilseniz Ramazan ayında İslamabad’a gelmek çok da iyi bir fikir olmayabilir çünkü Ramazan ayında iftar saatine kadar şehirdeki neredeyse bütün yeme içme mekanlarının kapalı olduğunu göreceksiniz.

Alkollü içecek konusu ise alkol alanlar için önemli bir konu çünkü şehirde alkol bulmak çok da kolay bir iş değil. Alkol almıyorsanız zaten sorun yok ancak alkol alan biriyseniz ziyaretiniz boyunca yokluğuna alışsanız iyi edersiniz.

İşte sizin için mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden hazırladığımız “İslamabad’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

1. Chelow Kebab

Omer Khayyam Restaurant (adres ve bilgi)

Chelow Kebab
Chelow Kebab

Chelow Kebab, aslında İran’da çok daha yaygın bir kebap türüdür ancak İslamabad’da da çok fazla sevilmektedir. Pirinç pilavı ile servis edilen bu yemek protein bakımından oldukça zengin bir öğündür.

2. Paratha

The Corner Pan Shop (adres ve bilgi)

Paratha
Paratha

Orta Doğu’ya özgü bir sac ekmeği olan paratha, İslamabad yemekleri yanında mutlaka bulunan bir katıktır. Bu ekmek yemeklerin yanında yenebildiği gibi, çeşitli atıştırmalık yiyeceklerle dürüm haline getirilerek de yenmektedir.

3. Puri

Puriyi yemeklerinizin yanında mutlaka denmelisiniz.

Puri
Puri

Puf ekmek tarzında hazırlanan puri, İslamabad’da katık olarak tüketilen bir diğer ekmek türüdür. Yalnız bu ekmek paratha gibi sacda değil, yağda kızartılarak pişirilmektedir.

4. Samosa

Cafe Behbud (adres ve bilgi)

Samosa
Samosa

Üçgen şeklindeki samosa isimli börekler, “İslamabad’da ne yenir? Ne içilir?” listesinde olması gereken tatların başında gelmektedir. Börekler genellikle üçgen şeklinde hazırlanmakta ancak koni ya da yarım ay şeklinde de olabilmektedir. Bazı yerlerde kızartılarak bazı yerlerde ise fırında pişirilmektedir. İç dolgu malzemesi olarak ise et, mercimek, patates gibi farklı malzemeler kullanılmaktadır.

5. Tikka

Kabul Restaurant (adres ve bilgi)

Tikka

Tikka, kısaca tavuk veya sığır etiyle hazırlanmış şiş kebaptır. İslamabad’ın popüler lezzetlerinden olan tikka, kolay hazırlanması ve muhteşem lezzeti ile yerli halkın en fazla tercih yemeklerden biridir.

6. Shami Kebab

Shami Kebab
Shami Kebab

İnegöl köfteyi andıran ve kıymanın köfte gibi yoğurularak ızgarada pişirilmesi ile elde edilen shami kebab, Hint kökenli ve oldukça lezzetli bir kebap türüdür.

7. Dum Pukht

Dumpukht Mughlai Restaurant (adres ve bilgi)

Dum Pukht
Dum Pukht

Baharatların rehası ile kuz etinin lezzeti bir araya gelince dum pukht ismi verilen bu lezzetli et yemeği ortaya çıkıyor. Etin lezzet sırlarından biri ise ağır ağır, acele etmeden pişirilmesi. Bir tür güveç olan bu yemekte etin yanı sıra soğan, domates, biber gibi çeşitli sebzeler de pişirilmektedir.

8. Fast Food

KFC (adres ve bilgi)

KFC, İslamabad
KFC, İslamabad

İslamabad’ın kendine has yemekleri size hitap etmiyorsa şehirdeki KFC ya da McDonald’s gibi dünyaca ünlü fast food zincirlerini ziyaret ederek bildiğiniz yemeklerle karnınızı doyurabilirsiniz.

9. Pulau

Savour Foods (adres ve bilgi)

Pulau
Pulau

Etli pirinç pilavına İslamabad’da “pulau” deniyor ve gerek sade olarak gerekse diğer yemeklerin yanında tüketilebilmektedir. Pilav hazırlanırken özellikle tavuk eti tercih edilmektedir. Eğer çok aç değilseniz bizce bir öğün için yanında güzel bir içecek ve salata ile pulau güzel bir tercih olabilir.

10. Korma

Desi Hut (adres ve bilgi)

Korma
Korma

Kızartılmış et ve sebzeler yoğut, et ve krema ile hazırlanan soslar eşliğinde bir araya getirilir. Yemeğin ana özelliklerinin başında ise etkileyici baharatların kullanılması gelmektedir. Bu da yemeğin çok keskin bir lezzete sahip olmasını sağlamaktadır.

11. Gosht Hara Masala

Khyber Namkeen (adres ve bilgi)

Gosht Hara Masala
Gosht Hara Masala

Hazırladığımız “İslamabad’da ne yenir?” listemizde bu yemeğin de olmasını gerektiğini düşündük. Baharatlarla karıştırılan ve marine etilen kırmızı etlerle hazırlanan bu yahni şehrin en çok tercih edilen ve oldukça besleyici olan yemeklerinden biridir.

12. Barfi

Barfiyi şehirdeki pek çok pastanede kolay bir şekilde bulabilirsiniz. 

Barfi
Barfi

Biraz da tatlılardan bahsedelim isterseniz. Barfi, Pakistan’ın ve İslamabad’ın en meşhur tatlı yiyeceklerinin başında gelmektedir. Süt, kuru meyveler ve şekerle yapılan barfi, İslamabad’ın mutlaka denenmesi gereken lezzetleri arasında bulunmaktadır.

13. Mitai

Mitaiyi şehirdeki pek çok pastanede kolay bir şekilde bulabilirsiniz. 

Mitai
Mitai

Süt, şeker ve undan yapılan bu atıştırmalıklar da şehrin önemli şekerli yiyecekleri arasında bulunmaktadır. Özellikle güzel bir çay eşliğinde çok iyi giden mitailer genellikle üçgen şekilde yapılmaktadır.

14. Çay

Sütlü Çay
Sütlü Çay

“İslamabad’da ne yenir? ne içilir?” sorusunun içecekler kısmına verilebilecek en popüler cevapların başında “çay” gelmektedir. Şehirde çayı sade olarak içebileceğiniz gibi sütlü, şekerli gibi farklı versiyonlarını da içme şansına sahip olabilirsiniz.

15. Arak

Arak
Arak

Alkollü içeceklerde ise turistlerin bulabileceği en ideal içeceklerin başında “arak” gelmektedir. İslamabad’da arak çoğunlukla şeker kamışı ya da hurmanın damıtılmasından elde edilmektedir. İçimi sert olduğundan deneyeceklerin dikkatli olması gerektiğini de belirtelim.

Ziyaretçilerimiz için “İslamabad’da ne yenir? Ne içilir?” listesi hazırlarken onlara yardımcı olacağını düşündüğümüz İslamabad yemekleri hakkındaki yazımız burada son buluyor. Tabi bu konuda sizin söylemek istedikleriniz olursa bize mutlaka yorum olarak yazmanızı da rica ediyoruz. 

İslamabad’a geldiğinizde nereleri görmeniz gerektiği hakkında fikir edinmek isterseniz İslamabad gezilecek 10 yer başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederek yazımıza burada noktayı koyuyoruz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin