Chiang Mai’de Ne Yenir? | 17 Eşsiz Lezzet Deneyimi

Chiang Mai’de yeme içme anları, genellikle gezilerin en önemli anlarındandır. Sanatı, doğal güzellikleri, kültürü kadar Chiang Mai yemekleri de keşfedilmesi gereken önemli bir unsurdur.

Chiang Mai’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Chiang Mai, Tayland’da gelenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. Bunda Chiang Mai yemekleri de önemli bir rol oynamaktadır. Her ne kadar Tayland’ın köklü bir yemek kültürü bulunsa da ülkeye özgü pek çok yemek günümüzde sadece Chiang Mai’de bulunan restoranlarda tadılabilmektedir. İşte bu özel şehrin yemeklerini keşfetmek isteyenler için hazırladığımız “Chiang Mai’de ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

1. Khao Soi

Khao Soi Khun Yai (adres ve bilgi)

Khao Soi
Khao Soi

Eriştenin hüküm sürdüğü coğrafyalardan biri olan Chiang Mai’de ne yenir listesine khao soi ile başlamak çok normal. Bir erişte çorbası olan khao soi, içinde bulunan besinler sayesinde oldukça besleyici bir menü olmaktadır. Çorbanın yanına ekleyeceğiniz çeşitli çeşniler ise yemeğin lezzetini ikiye hatta üçe katlamaya yardımcı olacaktır.

2. Khan Toke

Khum Khantoke (adres ve bilgi)

Khan Toke
Khan Toke

Khan toke, Chiang Mai yemekleri hakkında genel bir fikre sahip olmak isteyenlerin listesine eklemesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Bu aslında bir yemek değil, bir nevi tadım menüsüdür. Düşük boy bir sehpada servis edilen menü içinde şehrin yemek kültürüne dair pek çok lezzet bir arada sunulmaktadır.

3. Sai Oua

Huen Phen (adres ve bilgi)

Sai Oua

Acılı bir başlangıç yemeği olan sai oua, domuz kıyması, biber, sarımsak, soğan ve çeşitli ot ve baharatlardan hazırlanan bir sosis.

4. Gaeng Hunglay

Ruen Tamarind (adres ve bilgi)

Gaeng Hunglay
Gaeng Hunglay

Tayland tarzı bir güveç yemeği olan gaeng hunglay içinde domuz eti parçaları, soğan ve karides ezmesi kullanılmaktadır. Daha az yağ kullanıldığından diğer et yemeklerine göre daha hafif olmaktadır. Domuz eti yiyorsanız bizce bu yemeği de listenize dahil edebilirsiniz.

5. Kanom Jeen Nam Ngiew

Huen Phen (adres ve bilgi)

Kanom Jeen Nam Ngiew
Kanom Jeen Nam Ngiew

Egzotik bir görünüme sahip olan bu Tayland yemeği, oldukça keskin bir baharat tadına sahiptir. Diğer yemeklere göre oldukça hafif olan bu yemeğin içinde pek çok farklı sebze de bulunmaktadır.

6. Miang Kham

Khaomao Khaofang Restaurant (adres ve bilgi)

Miang Kham
Miang Kham

Geleneksel bir Tayland atıştırmalığı olan miang kham, “Chiang Mai’de ne yenir? Ne içilir?” listemizde de bulunuyor. Betal yaprakları içinde biber, limon, soğan ve daha farklı besinler sarılarak genellikle yemeklerden önce atıştırmalık olarak tüketilmektedir. Dilerseniz bu lokmaları bir ısırıkta mideye indirebilir ve yemekten önce midenizi hazırlayabilirsiniz.

7. Laap Khua Mu

Bu salatayı denemek isteyenler bunu çoğu yerel restoranda bulabilir. 

Laap Khua Mu

Kuzey Tayland bölgesinde yaygın olarak tüketilen laap khua mu’nun bölgelere göre farklı versiyonları yapılabilmektedir. Genellikle domuz eti ile hazırlanan bu salatada yoğun olarak baharat kullanılmakta ve bu da salataya çok aromatik bir lezzet vermektedir.

8. Aeb Pla

Huen Phen (adres ve bilgi)

Aeb Pla

Çeşitli baharatlar, kırmızı köri ve tatlı fesleğen ile terbiye edilmiş, muz yapraklarına sarılarak ardından ızgarada pişirilen balık filetolarından hazırlanan bu yemeğe aeb pla denmektedir. Keyifli bir akşam yemeği için bu balık yemeğini deneyebilirsiniz.

9. Kaeng Khanun

Bu çorba yerel yeme içme mekanlarının çoğunda müşterilere sunulmaktadır. 

Kaeng Khanun

Kaeng Khanun çorba ve salata karışımı bir yiyecek olarak görülebilir. Tat olarak ise olgunlaşmamış meyve ekşiliğine sahiptir. Bu yemek şehirde ve Tayland’da özellikle yıl başı kutlamalarında ve düğünlerde yenmektedir. Çorbanın başarı getireceğine inanılmaktadır.

10. Jeen Som Mok Kai

Tong Tem Toh (adres ve bilgi)

Jeen Som Mok Kai
Jeen Som Mok Kai

Domuz derisi ve yağdan hazırlanan bu yemek üzerinde yumurta kırılarak servis edilmektedir. Yanında ise genellikle kavrulmuş yer fıstığı ve biber bulunmaktadır. Yerel halk tarafından çok beğenilse de şehre gelen turistlerin büyük bölümü bu yemeği çok yağlı bulduğunu ifade etmektedir.

11. Gaeng Ho

Huen Phen (adres ve bilgi)

Gaeng Ho

Önceki günden kalan yemeklerin israf edilmemesi temeline dayanarak ortaya çıkan gaeng ho, genellikle kızartılarak hazırlanmaktadır. Yemek hazırlanırken çoğunlukla çeşitli sebzeler, erişte, köri ve biber ezmesi kullanılmaktadır.

12. Northern Thai Noodle Soup

Khao Soi Khun Yai (adres ve bilgi)

Northern Thai Noodle Soup
Northern Thai Noodle Soup

Esas ismi Kaeng Pak Wan Kai Mode Daeng olan bu çorbayı da listemize eklememiz gerektiğini düşündük. Lezzetli erişteler ve yapraklarla hazırlanan çorba içinde aynı zamanda kulağa biraz garip gelse de karınca yumurtası kullanılmaktadır.

13. Khao Kha Moo

Chan Puak gece pazarındaki kovboy şapkalı bayanı bulun.

Khao Kha Moo
Khao Kha Moo

Khao Kha Moo da popüler Chiang Mai yemekleri arasında bulunuyor. Her gece pazarda pek çok insan bu yemeği denemek için sıraya girmektedir. Pilav üstünde servis edilen domuz eti, yumurta ve çeşitli soslarla hazırlanan bu yemek, şehrin en çok tercih edilen yemekleri arasında bulunuyor.

14. Roast Chicken

SP Chicken (adres ve bilgi)

Roast Chicken

Tavuk, muhtemelen dünyadaki bütün mutfaklarda mutlaka bulunan ender besinlerden biridir. Tabi konu Chiang Mai olunca kızarmış tavuk, bir yemekten çok daha fazla anlamlar taşımaktadır. Özenle hazırlanan bu lezzet, doğru yerde yerseniz sizin için “efsane” bir deneyim olabilir.

15. Izgara Et

Sokaklarda ızgarada et pişiren pek çok yerli satıcı bulabilirsiniz. 

ızgara et
Izgara et Chiang Mai sokaklarında çok seviliyor.

En çok tercih edilen Chiang Mai yemekleri arasında şişe dizilerek ızgarada pişirilen etler de bulunmaktadır. Özellikle sosislerle hazırlanan çubuktaki etler hem yemesi kolay hem de lezzeti güzel bir öğün olabilir. Yalnız ızgarada domuz eti de sıklıkla pişirildiğinden domuz eti ile ilgili hassasiyeti olanların hangi et yediğini öğrenmesi iyi olacaktır.

16. Khanom Krok

Sokakta pek çok satıcıdan bu lezzeti deneyebilirsiniz. 

Khanom Krok

Hindistan cevizi ve pirinç ile hazırlanan bu krepler, Chiang Mai’nin en bilinen tatlılarından biridir. Vejetaryenler için oldukça güzel bir yemek alternatifi olan khanom krok, o kadar sevilmektedir ki Hindistan cevizinden nefret eden birinin bile en favori yiyeceklerinden biri olabilir.

17. Kahve

Akha Ama (adres ve bilgi)

Kahve
Kahve

Chiang Mai bir kahve sahnesi olduğundan, yorgunluğunuzu atmak için en iyi seçimlerden birinin kahve içmek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü burada kötü kahve içme gibi bir ihtimaliniz yok!

Fiyat olarak da uygun olan Chiang Mai’de gezginler için tadılması gereken pek çok yöresel lezzet var. Hazırlamış olduğumuz “Chiang Mai’de ne yenir? Ne içilir?” listesinde bu lezzetleri sizlere tanıtmaya çalıştık. Bu şehirde yenmesi gereken yiyecekler ve mekan önerilerinizi siz de yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz. 

Ha bu arada şehirde görülmesi gereken yerler hakkında bir listeye ihtiyaç duyuyorsanız Chiang Mai gezilecek yerler yazımıza mutlaka göz atmalısınız!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin