Heidelberg’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Etkileyici 6 Özel Tat

Almanya’nın öğrenci şehri Heidelberg’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık.. Göz alıcı tarihi mirasları ve kültür birikimi ile beraber lezzetli yemekleriyle de göz dolduruyor.

“ Heidelberg’de Ne Yenir, Ne İçilir ” yazımızda heyecanlı şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikayelerini sizin için derledik.

Romantizmin ve entelektüelliğin çevreyi sardığı şehirde, şahane bir ziyafet çekeceğiniz onlarca restoran bulabilirsiniz. Şehrin mutfağında pişen şahane lezzetler, gezinizi daha dolu ve keyifli geçirmenizi sağlayacak.

1- Leberknödel

Leberknödel

Almanya’nın ünlü lezzetlerinden Handkase peyniri, hot dog, schnitzel, patates püresi gibi yemekler ile servis edilen bir ciğer köftesi olan Leberknödel, şehirde deneyeceğiniz ilk lezzetlerden biri olabilir. Top halinde yapılan bu köfteler hem doyuruculuğu hem de lezzetiyle kendine hayran bırakıyor.

2- Pasta

Pasta

Alman pastaları dünya üzerinde dillere destan olmuş, ünü sınırlarını aşmış bir lezzet. Çikolatasından tutun mevsim meyvelerine kadar pek çok çeşitle karşılaşabilirsiniz. Heidelberg de güzel bir kahve eşlinde nefis pastalar yiyebileceğiniz en ideal şehirlerden biri olacaktır.

3- Pretzel

Pretzel

Hafif ve leziz bir atıştırmalık isterseniz size Pretzel öneririz. Un ve mayadan yapılan beyaz bir simit olan bu lezzet, özellikle Alman birası yanında sıklıkla tüketiliyor. Bazı mekanlarda yanında soğuk et veya peynir dilimleri de servis ediliyor.

4- Rote Grütze

Rote Grütze

Leziz bir ana yemekten sonra tercih edebileceğiniz tatlı Rote Grütze, kırmızı meyvelerin güzelliğini sunuyor. Meyve karışımına eşlik eden krema ve dondurmayla harika bir tada ulaşan bu atıştırmalık, aynı zamanda oldukça hafif. Kökleri Danimarka’ya dayanan tatlıya bir şans verin.

5- Şarap

Şarap Mahzenleri

Her ne kadar Almanya biralarıyla bilinse de, Stuttgart ve Hannover şehirleri gibi şarap meraklıları da var. Heidelberg ise üzüm bağlarının bereketi sayesinde şarabın yoğun tüketildiği yerlerden biri. Süpermarket ya da restoranlarda şehre özgü şarapları bulabilir ve farklı tatlar deneyebilirsiniz.

6- Schnitzel

Schnitzel

Pek tabii, ülkenin geleneksel lezzeti Schnitzel tadılmadan, seyahat tamamlanmaz. Bilinenin aksine Avusturya kökenli bir yemek, ancak Almanya için de simge yiyeceklerden biri kabul ediliyor.

Genelde domuz etinden yapılan bu yemeği, isteğinize göre farklı et ürünleriyle de yaptırabilirsiniz. Seçim size kalmış. Heidelberg’in şık restoranlarında ya da fast food lokantalarında bulabilirsiniz.

*Ülkenin kültür şehirlerinden biri olan Heidelberg için bir gezi planınız varsa size yardımcı olacak önerilerimize aşağıdaki yazıdan ulaşabilirsiniz.

Heidelberg’de ne yenir yazımız hakkındaki tüm fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin