Glasgow Alışveriş Rehberi | 7 Alışveriş Noktası

Glasgow, İskoçya’nın ve Birleşik Krallık’ın alışveriş konusundaki en önemli duraklarının başında gelmektedir.

Glasgow alışveriş rehberi yazımızda Glasgow’un alışveriş olanakları hakkında bilgilere ve Glasgow’da nerelerden alışveriş yapabileceğiniz konusunda önerilerimize ulaşabilirsiniz.

1- Glasgow Alışveriş Rehberi

Alışveriş tutkunu bir gezgin iseniz hem otantik hem de lüks alışveriş olanakları ile Avrupa’nın keyifli duraklarından biridir. Tabi Avrupa başkentlerinin çoğunda olduğu gibi burada da alışveriş için bütçenizi biraz geniş tutmanız gerektiğini belirtelim.

2- Glasgow’da Nerede Alışveriş Yapılır?

Glasgow’un en iyi alışveriş duraklarını sizler için listeledik:

#1 Caddeler

Glasgow özellikle çok özel butiklerin ve dükkanların bulunduğu mağazalar ile ziyaretçilerine çok keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilmektedir. Zaten şehirde yürüyerek dolaşmak oldukça keyif verici olduğu için yürüyerek alışveriş yapmak çok eğlenceli olabilmektedir. Şehirdeki başlıca alışveriş caddelerini Sauchiehall, Argyle, Buchanan, Bath ve Hope şeklinde sıralayabiliriz.

#2 Barras Weekend Market

Barras Weekend Market

Ülkemizdeki bit pazarlarını andıran bu hafta sonu pazarında yiyecekten, ikinci el eşyalara kadar pek çok farklı ürünü satın alma şansına sahip olabilirsiniz. Eğer hafta sonu Glasgow’da iseniz bizce bu keyifli pazarı ziyaret etmelisiniz.

#3 Merchant City

Merchant City

Şehrin önemli meydanlarından biri olan Merchant City, sahip olduğu pek çok tasarım mağazası ile kendiniz ve sevdikleriniz için çok özel ürünler alma şansını yakalayabilirsiniz.

#4 Princes Square

Princes Square

Moda konusunda şehrin en önemli duraklarından biri olan Princes Square da pek çok farklı mağaza ile ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunuyor. 1841 yılından kalma bir binada hizmet veren alışveriş merkezinde otantik bir alışveriş deneyimi sizi bekliyor.

#5 De Courcy’s Arcade

Ziyaret için farklı bir alışveriş merkezi arıyorsanız burası tam size göre olabilir. Burada pek çok sanat eserini, hediyelik eşya ve kitap bulma şansına sahip olabilirsiniz.

#6 St. Enoch

St. Enoch

Avrupa’nın en büyük camlı alışveriş merkezi olma özelliğine sahip olan St. Enoch, içinde bulundurduğu pek çok mağaza ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

#7 Argyle Arcade

Argyle Arcade

Dilerseniz İskoçya’daki en büyük kuyumcu merkezini de listenize ekleyerek değerli takıların dünyasına yolculuk edebilirsiniz.

**Glasgow alışveriş noktaları hakkında bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin