Davut Heykeli ve Daha Fazlası için Galleria dell’Accademia

Sanatla aranız nasıl? “Çok iyi” dediğinizi duyar gibiyiz. Öyleyse Uffizi Galerisi’nden sonra Floransa’nın en çok ziyaret edilen müzesi olan Galleria dell’Accademia sizin için çok ideal bir ziyaret noktası olacaktır.

1784 yılında kurulan Galleria dell’Accademia, Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğrenim gören öğrenciler için bir eğitimhane olarak kurulmuştur. Gün geçtikçe genişleyen müze zamanla dünyanın en iyilerinden biri haline gelmiştir.

Galleria dell’Accademia

Galleria dell’Accademia içindeki Colossus Salonu, 40 adet önemli enstrümana ev sahipliği yapan Müzik Enstrümanları Müzesi, 13. ve 14. yüzyıla ait eserlerin sergilendiği salonlar, Hall of the Prisoners(Mahkumlar Salonu) bölümü, Gotik Eserler, The Tribüne burayı ziyaret edenleri adeta sanata ve sanat eserine doyuruyor. Burası kesinlikle sanat aşığı biri için Floransa gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alması gereken bir yer!

Dünyanın en saygın sanat duraklarından biri olarak kabul edilen Galleria dell’Accademia’daki, Michelangelo’ya ait olan “Davut Heykeli” kuşkusuz müzenin en çok ilgi gören eserlerinin başında gelmektedir. Heykelin adı artık müze ile birlikte anılmaktadır.

Heykel sanatçı tarafından tek blok mermer üzerine muhteşem bir gerçekçilikle işlenmiş olup 3 yılda tamamlanmıştır. 5 metre boyundaki heykel ilk olarak Signoria Meydanı’na konmuş ve daha sonra Galleria dell’Accademia’da sergilenmeye başlanmıştır. Eserdeki bu etkileyici atmosfer sayesinde müze her yıl gerek Floransa içinden gerekse farklı bölgelerden pek çok sanatseveri kendisine çekmektedir.

Galleria dell’Accademia

Müzeye geldiğinizde Galleria dell’Accademia dışında görmeniz gereken daha pek çok önemli sanat eseri bulunmaktadır. Bu eserler arasında Michelangelo’nun “Venus ve Cupido“, Pacino di Bonaguida’nın “Yaşam Ağacı“, Giambologna’nın “Sabinlerin Tecavüzü“, Botticelli’nin “Madonna ve Çocuk ve Denizin Madonnası” isimli eserler yer almaktadır. Müzeye geldiğinizde 15. ve 16. yüzyılda yaşamış birçok İtalyan sanatçının eserlerini de göreceğinizi belirtmemiz lazım.

1- Galleria dell’Accademia Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Via Ricasoli 58-60. Ya da diğer şekilde adres verecek olursak San Marco Meydanı’nın hemen yanında.
  • Ulaşım: Galleria dell’Accademia için 1A, 1B veya 6 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: Müze salıdan-pazar 08:15 – 18:50 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Pazartesi günleri ise müze tatil.
  • Giriş Ücreti: Galleria dell’Accademia’ya giriş ücreti olarak tam bilet için 12€, indirimli bilet için 8€ ücret alınmaktadır. 6-17 yaş arası ziyaretçilerden ücret alınmasa da müzede gerçekleştirilen geçici sergiler için ücret talep edilebilmektedir. Müzeyi ziyaret etmek için öncede rezervasyon yaptırmanız bilet ile ilgili sıkıntı yaşamanızın önüne geçeceğini belirtelim. Bu arada aklımıza gelmişken müzenin her ayın ilk pazar günü ücretsiz olduğunu da söylememizde fayda var.
  • Rehberli Turlar: Başta “Davut Heykeli” olmak üzere Galleria dell’Accademia’daki pek çok önemli sanat eserinin hikayesini merak ediyor musunuz? Öyleyse müzenin sunmuş olduğu profesyonel rehberli müze turuna dahil olabilirsiniz.

Galleria dell’Accademia hakkında bildiğiniz her şeyi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin