Friedrichshafen’de Ne Yenir? | 8 Friedrichshafen Yemeği

Bodensee Gölü kenarında, İsviçre sınırında bir Alman şehri olan Friedrichshafen, sahip olduğu havalimanı, sakinliği ve muhteşem doğal güzellikleri ile ziyaretçisi eksik olmayan, sevimli bir şehirdir.

Friedrichshafen’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Sessiz sakin bir şehir olan Friedrichshafen, ziyaretçileri için birkaç günlük kafa dinlemelik bir rota. Bu sakin şehir özellikle etkileyici Zeplin Müzesi ile dikkatleri çekiyor. “Friedrichshafen’de ne yenir? Ne içilir?” listesinde ise genellikle klasik Alman lezzetleri yer alıyor. Bu nedenle bu şehrin mutfak kültürünü incelerken çok farklı bir beklentiye girmemeniz, hayal kırıklığına uğramamak adına önemli.

O halde artık Friedrichshafen’in en popüler lezzetlerini sıralama zamanı geldi;

1. Balık

Fischerstüble (adres ve bilgi)

Sazan balığı
Sazan balığından bu kadar lezzetli yemekler yapıldığına çok şaşıracaksınız.

Bodensee Gölü’nün kenarında kurulmuş bir şehir olan Friedrichshafen, tatlı su balıkları konusunda uzmanlaşmış bir şehir ve özellikle sazan balığı şehirde çok fazla tüketilmektedir. Sazan balığı her ne kadar çok lezzetli bir balık olarak bilinmese de burada bu balıkla yapılan muhteşem yemekleri gördükten sonra fikrinizin tamamen değişeceğini söylemeliyiz.

2. Şarap

Şehirde bu muhteşem şarapları tadabileceğiniz pek çok özel yer bulabilirsiniz.

Beyaz şarap
Şehirdeki üzüm bağları çok lezzetli şarapların üretilmesine olanak tanıyor.

Friedrichshafen, üzüm bağları noktasında oldukça zengin bir bölge ve burada oldukça kaliteli üzümler yetiştirilmektedir. Şehirde özellikle çok özel beyaz şaraplar bulunmaktadır ve şehirden ayrılmadan önce bu güzel şarapların mutlaka tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

3. Bira

Bira

Göl manzarasında lezzetli balık yemeklerinin yanında ne iyi gider? Elbette buz gibi bir Alman birası. Friedrichshafen de çok lezzetli biraların bulunduğu bir şehir ve burada birçok yemeğin yanında en çok tercih edilen içeceklerin başında bira gelmektedir.

4. Sosis

Lukullum (adres ve bilgi)

Sosis
Şehirde çok farklı sosis türlerini deneyebilirsiniz.

Lezzetli sosisleri ile bilinen Almanya’da neredeyse her şehirde muhteşem sosis kombinasyonlarını deneyebilirsiniz. “Friedrichshafen’de ne yenir? Ne içilir?” listelerinin vazgeçilmez seçeneklerinden biri olan sosis, genellikle ızgarada pişirilerek ekmek arası sandviç şeklinde ve yanında bir bira ile tüketilse de çok özel sosisli yemekler de azımsanmayacak kadar fazla. Şehirde sadece domuz etiyle yapılan sosisler bulunmuyor. Dilerseniz sığır etinden yapılan sosislerin de tadına bakabilirsiniz.

5. Et

Tiffany’s Steakhouse (adres ve bilgi)

Meat

Tıpkı diğer alman şehirlerinde olduğu gibi Friedrichshafen şehri de et konusunda oldukça iddialı. Domuz eti yaygın olarak tüketilse de sığır eti ile yapılan lezzetli menüler de bulunmakta. Özellikle lokum gibi etlerle hazırlanan rostolar yanında muhteşem garnitürler ile doyumsuz bir lezzete dönüşebiliyor.

6. Elmalı Turta

Şehirdeki birçok cafe ve pastanede bu lezzetli elmalı turtaların tadına bakabilirsiniz. 

Elmalı Turta
Elmalı Turta

Şehir elma yetiştiriciliği konusunda oldukça iddialı ve burada çok lezzetli elmalar yetiştirilmektedir. Bu elmalar meyve olarak tüketildiği gibi çok lezzetli pastaların yapımında da değerlendirilmektedir. Özellikle bu elmalarla yapılan elmalı turtalar, şehrin en sevilen tatlılarından biri olarak ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

7. Rheinischer Soorbrode

Lukullum (adres ve bilgi)

Rheinischer Soorbrode
Rheinischer Soorbrode

Yazımızın 5. maddesinde bahsettiğimiz gibi burada çok lezzetli et yemekleri yapılıyor. Bir çeşit rosto olan Rheinischer Soorbrode de denenmesi gereken tatlar arasında bulunuyor. Bu yemek geçmişte at eti ile yapılmış olsa da artık günümüzde sığır veya domuz etiyle yapılmaktadır. Etin lezzeti ise birkaç gün boyunca çok baharatlardan hazırlanan bir sos içinde marine edilmesinden gelmektedir.

8. Rievkoche

Rievkoche tatmak için herhangi bir cafeye uğramanız yeterli olacaktır.

Rievkoche
Rievkoche

Bir tür hamur işi olan ve ülkemizde çokça yapılan gözlemeye çok benzeyen bir lezzet olan Rievkoche de çok fazla tercih edilen Friedrichshafen yemekleri arasında bulunuyor. Gözlemenin içi ise elma veya patates püresi ile doldurulmaktadır. Patatesle yapılan gözleme belki tanıdık gelebilir ama elmalı gözlemeyi çoğu kişinin ilk defa deneyeceğini düşünüyoruz.

“Friedrichshafen’de ne yenir? Ne içilir?” listemiz şimdilik bu kadar. Peki, siz bu şehre daha önce uğradınız mı? Eğer uğradıysanız şehrin yeme içme kültürü hakkındaki fikirlerinizi merak ediyoruz. Bunları bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz. 

pinŞehrin sadece yemeklerini değil görülmesi gereken önemli yerlerini de merak ediyor olabilirsiniz. Öyleyse gezinizi gerçekleştirmeden önce “Friedrichshafen gezilecek yerler” listemize mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin